Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-09-06

Moga dia kuat.

Salam.

Siang tadi, I pergi jalan jalan di Nilai dengan kakak dan abang. Abang you abang I juga. Tapi abang I is abang I. Boleh tak? Okay main main je.  Haha. Kenapa rasa statement ni macam lain macam jek bunyik nya.  *kena racun dengan kakak ngan abang. grrr* Pink pink pink. Nanti kena cari kaler hijau kepala itik tu macam mana. Cantik sangat ea?

Okay. mukadimah dah tamat. Nak pergi kepada cerita sebenar yang ingin dikongsi.

Sedang tunggu di stesen komuter Nilai itu... Okay, belum start tunggu lagi. Baru nak pergi platform cari tempat duduk nak duduk sambil tunggu komuter. Then ada gadis ni panggil. "kak wani!" Dalam hati, "alamak, siapalah pula ni..." Ingat ingat punya ingat, datang dekat dekat, *layankan je lah. Tak baik tau buat sombong* Then, gadis ini rupanya. Still sweet macam the last time jumpa masa few months before.

Lama juga tak dengar kisah gadis ini. Kan I pernah cakap kan, ALLAH beri kita petunjuk macam macam cara, kan? Inilah salah satunya.

I hilang orang orang yang I sayang pun, mereka still ada di dunia ini. Still boleh text tanya khabar kalau nak. *tiba tiba teringat arwah pakngah. Al-fatihah* Gadis, ayah/abah dia baru meninggal dalam sebulan lepas. **Al-fatihah juga** So, she's having a hard time. Sebab tu lah macam tiba tiba cam tak dengar khabar tentang dia. Macam lost lah kan. Plus, ayah/abah dia punya age 48 tahun. Sebaya daddy and mummy. Luckily, her relatives semua macam helping out.



I tak dapat bayangkan apa akan jadi kalau happen kat my family. Harap harap bukan dalam masa yang terdekat. So, cahaya sila cari kerja cepat cepat okayyyyyy!

She's a strong girl. I know she is. And I always hope so. Because she's trying hard to prove to people who looked down on her **mentang mentanglah dia cute je** that she is bigger than she is. All the best darL. My prayer is always with you. <3

Hargailah insan insan sekeliling anda.

Saya sayang awak, awak tau tak?






1 comment:

miss.efa said...

taun depan kakak n abg n wani beli baju raya kaler ijau kepal itik :D haha! dah jumpe dah ke? mane aci abg u, abg u sorang..hahaha!

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681