Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-08-28

dekat tp jauh~

jauh tp dekat~
dekat tp jauh~
bunyi cm sama.
tp mksudnya sama tak?

cmne rs kn, bila slalu nmpk org tu online.
tp xdpt nk tgur.
nk tnye kbr, btukar2 cerita.
sbb?
sbb kita dh tau sgt.
klu tgur 4 sure x kan dpt respon.
lgpun, status insan itu, busy.
msg?
blum tentu berbalas.
lama xdgr kbr.
xcukup setakat tau sht atau tak.
jumpa satu ketika dulu pun xterckp.
sumting is left untold.
unknown.
biarlah.
mungkin insan itu bz.
sekarang musim midsem.
all the best untuk dia~
dia worked hard all de way.
maybe juga sbb rindu.

saya benci michael!!!

benci michael!!!
tapi xle gak sbb die pun makhluk ALLAH.
tp nk benci gak leh tak?
tgh seronok basuh baju tadi.
pintu bilik basuh terbiar terbuka.
then tertoleh kat pintu bilik basuh.
ada makhluk.
igt kn mama si kucing.
rupanya MICHAEL!!!
terkejut!!!
terus amek timba agah2 michael tu.
itu pun die cm blagak xnak berganjak dr pintu.
die cam ke belakang then ke depan blk.
last2 ku hentam tutup pintu tu.
tibe2 teringt.
tingkap bilik tutup ke x.
kuar bilik basuh, nk g bilik.
michael ada dekat tepi tu.
wat xtau, jln cpt2.
seb bek michael tu xrevenge.
jantan tu.
ha. pkir ape tu?
kt tepi pintu blk basuh tu bsh2.
hahah.
michael tkejut smpi terbuang???
urm... tah.
lps tu michael tolak2 pintu blk basuh.
hahah.
xle bukak.
klu x abis bersepah t.
pastu die lalu kt koridor lak.
sibuk jek.
skang nk g smbg bsuh bju blk.
pastu ptg ni nk pkai cntik2.
ngeee~

2009-08-26

dah nak kawen dah?

semalam hari yg meriangkan.

pertama.
dapat borak2 ngan ida. punyalah lama xborak2 ngan ida. even satu ppsm, tp jarang dpt jumpa. borak2 lama lah juga. tukar2 cerita.

kedua.
ym ngn ada seseorang ni. katanya nak tunang, kawen dah. cuti sekolah nanti. ngan sape? tunggu kad kawen baru tau. sangat terkejut snanye. tapi tumpang gembira juga. rasa sedih pun ada kot. sebab nanti dia jadi suami orang, kan. so, cam xle baik sgt cm dulu dah. kena jg batas2. ohohoh. sy suka ngacau orang. ish3. Alhamdulillah syukur, akhirnya Allah pertemukan beliau dengan jodohnya. Moga beliau gembira, bahagia dunia akhirat. Ya ALLAH, makbulkanlah doaku ini. Sgt gembira utknya.


ketiga.
Belle dah hidup balik. bukanlah mati pun. sebab belle bukanlah makhluk yg hidup. tapi sebab adaptornya rosak, jd cam nyawa2 ikan je kalau on guna bateri. hasilnya, sy mengonline kan diri kt lab ppsm jek. xpun, x online. so, smlm beli adaptor baru. tunggu dpt yg free dr dell lama sgt. jadi, secara langsung, saya bersemangat semula. study2.!

keempat.
dah balut meja. yay! meja berwarna pink.

kelima.
jumpa adek smlm. cm teringatlah jugak. dh brape lame turun naik tangga blok tp xpenah tersempak. satu blok tp xpenah tersempak. sgt menakjubkan. tp smlm tersempak. riang. =) tersempak azni juga. due2 di cafe~


ada juga benda yg xsetel lg.

pertama.
xpos brg2 yg nk bg kt org. borg xpos lg.

kedua.
x anta jubah lg. xsempat g jab akademik.(alasan)

ketiga.
x amek skrol lg.

keempat.
asgnment simulasi still in progress. belle dh hidup, jd blh wat dgn sgt smgt.

kelima.
jadi ke wayang pacak tu? oh ajk publisiti~

ALWANI!!! siapkan kerja2 yg tertunggak itu.

2009-08-23

Trust. It ain't cheap.

Trust = percaya.

Bagiku kepercayaan adalah salah satu perkara yg sgt mhl utk diberi kpd seseorg.
Bkn org minta cmtu je, dgn berbesar hati kita akan bg. Bkn bgku.

Lbh2 lg, sejak kejadian hitam satu ketika dulu, bkn mudah for me utk mempercayai seseorg.
Tp perit juga klu dpt tau yg org xpercaya kat kita, kn? Tp, klu dh namanya, kwn, shbt, bmakna sedikit sebanyak, kota kepercayaan telah dibina. Jadi, jgnlah hancurkan kepercayaan oleh seorg rkn/kwn/shbt. Apa yg ingin ku timbulkan di sini ialah, kepercayaan terhadap seseorg yg sgt bru kita kenal.

Cuba bygkn, kita naik kmtr. Dalam bas tu, ada org cm tnya2 kita camna nak pelabuhan klang dr seremban. Yang secara suratannya, haluannya hampir sama dgn kita. Cumanya, kita turun lg awal dr die. Tapi, still naik kmtr ke pel klang. So, Berborak2lah. Ramah orgnya. Tp, mlm smlmnya, kita baru dgr cerita tntg ada 'kwn' yg backstab another kwn ni. So, rs horror tu still ada. N camnapun, kita still teringat2 cerita tu. Maka, kita ragu2 terhdp keramahan insan yg baru dikenali itu. Lg2, ada kisah hitam yg melibatkan trust tu cam smlm je jdnya. N bcoz of that, I can hardly trust peeps. Back to the person u met in the kmtr . Kita berborak, bergurau, bertukar2 latar belakang. Even taklah smpi bg almt sume kn. Setakat, blajar kat mana, coz apa, org mana. Suddenly, dh nk smpi tmpt kita nk turun, dlm lg 2 stesen ke kan, insan tersebut cm teringat sumting. Cr2 brg, rupanya, purse tertinggal kat kereta yg di park kat seremban. Tp dia mmg akn blk ke seremban tu. So, apa yg akn anda lakukan? Anda pinjamkan wang? Tapi ada keraguan terhadap insan itu. Dalam hati,"Dia ni betul2 ke tipu?". U lend her RM20. Janjinya akn pulangkan. bertukar2 lah no fon, email. Tp, yakin ke? Dlm hati," Pasrah je lah RM20 ni. Klu dia xpulang, halal lah." Maka, kita smpi ke tempat yg dituju. Kita pun turun. Ada Mall. So, solat Zuhur jap. Usai solat, ada msg. Dr dia. Minta tlg topupkan. Topupkan tak? Me? Xtopupkan. Pdhl tim tu dlm Mall, brlambak2 kdai handphone. Alasan? I doubted her.

Pernah sekali tu, odw nk g U. tgh sgt pnt dlm kmtr tu. dok kat kerusi tepi tingkap. time tu, sgt byk tempat kosong. Sebab bukan peak hours+hari kerja. Rs sgt penat, n just nk tgk luar tingkap smbl tunggu smpi stesen. Tiba2 dtg seorg lelaki. Lingkungan 30+an. Kmtr yg dinaiki tu kmtr shuttle ke sban. so kt dpnnya xtulis ke sban. Mula2 guy tu cam on call. Ckp2 psl cr adik yg hilang. xkiralah adik kandung ke tak. tp sbb dh syg. skang dh odw nk ke sban. Yada yada. Die ltk fon. n tnya, kmtr ni ke sban ke. sbb xde tulis ke sban. "mls nk jwb snanye. sbb rs sgt pnat. tp just jwb kate ke sban."
Guy tu pun cite2 lah nk g sban n tgh cr adik die. adik ilang. umur lingkungan 19 thn. yada yada. trying to put me in his shoes. Spy rs simpati. Maaflah encik. Sy pun tgh risaukan ade dak kcik yg tim tu dh brape lame xkuar2 spital. n skang nk rs simpati kt encik. Lgpun, blh ke sy percaya cerita encik? Yg xleh dilupakan, tim tu die smpt tnye nama, nk g mana, dr mana, n ape yg dibawa dlm beg. Horror? As 4 me, it's creepy snanye. Tgn knn dok msg2 sape2 je suh doakan diri ini slmt smpi destinasi. ALhamdulillah, slmt smpi destinasi. Papepun, semoga dia jumpa adiknya itu. Amin.

Ats apa yg pernah berlaku, it's hard 4 me to trust someone just like that. Mcm dlm 2 situasi tu. Sdgkan maybe mereka mmg btul2 berniat baik. Org kata, buat baik berpada2, buat jht jgn sekali. Sentiasalah bersangka baik pd semua org. Tp, somehow, i still doubt others. Bkn sbb apa, i think that kena ada langkah berjaga2. Keselamatan diri pun penting juga. N dlm dunia sekarang ni, kepercayaan boleh makan diri kita. Yelah, kes culik, rogol, kdg2 melibatkan kepercayaan juga. Cth, kita percaya kan ada kakak ni, die minta tolong tunjuk kan arah, tiba2 kena culik. Kes2 dlm suratkhabar pun byk. Cumanya, bila nak tlg org, berdoa byk2 minta dilindungi ALLAH dr segala malapetaka.

I can be nice. Mungkin org igt sy ni baik n blh ditipu, dipijak or pape kan. tp, sy pun blh jd jht juga. Bcoz, I sometimes doubted others. Eg, 2 cases like above. Maybe, u alls have ur own opinion, n feel free to share, do comment. I just wanted to share that, we can trust peeps but yet, we need to be becareful. That's what I think. Yet, Berdoa moga dilindungi ALLAH s.w.t.
Bcoz of pengalaman dulu, it makes me think twice.

P/S: lg skali pengalaman sbb naik kmtr.

nak g usa juga~


action!!!


Perjalanan masih jauh,

harus kau tempuh,
ku disini memerhati,
tanpa rasa sangsi,

jangan gentar
ada sabar, semat dijiwa,
ku disini mendampingi,
agar kau mengerti

** berlarilah kau berlari
terbannglah dikau terbang tinggi
bumi yang kau jejaki
janganlah dikau lupai

* andai ku capai,si pelangi
akan ku serahkan padamu
agar dapat kau mewarnai
seluruh hidup nanti...
yang hitam harus dijauhi
jangan disimpan dalam hati
putihkan jiwamu dengan kasih suci,,,

kuterima dirimu dengan seadanya
dalam suka dalam duka
kau tetap cahaya



Tanggal 210809.
Ku ponteng kelas kaedah penyelidikan lg.(jgn tiru aksi ini)
Tapi kali ni berniat baik tau.
Sebab?
Well...
Nak teman iyah g klia.
Nape iyah g klia?
Sebab die nak nek belon...
G usa.
Yg seronoknya same flight ngan pa.
Pa g atas dasar keje.
Sebulan, baliklah Msia semula.
So, kite cam rs terjaminlah sbb pa pun same flight kan.
Ape tah no flight nye.
Yg penting flightnye jam 2359.
120809, wan fly.
140809, cik ita fly.
210809, iyah n pa fly.

Ni musim org fly ek?

Xtau ramadhan ni nak gembira ke sedih.
Cm xde prasaan nak sambut ramadhan.
Cm xrasa.
Raya kali ini, iyah n pa xde.
Mungkin telah ditakdirkan utk iyah menjadi perantau.
Dulu ms f4, jd org tepeng.
Then jd org n9.
Tp n9 dkt, xjauh nar pun.
Then jd org us laks.
Study rajin2 adikku.
Jgn nakal2.
Study+doa+tawakal=kejayaan
InsyaALLAH.
Lupa.
Iyah, Mimah pesan, amek pro exam banyak2 ms study.
klu x nnt susah.

Uhuk2.
Sape nk jd wedding planner kakla cmni... =(

Ok2.
Nk cite sikit.
Jumaat tghari bertolak blk ke umh.
Cm biase, kmtr menjadi kenderaan setia diri ini.
Mcm2 lah jd. (mcm2 ke?)
Nnt post lain cte.
Then, g jenjln kt sp.
Iyah nk bli kamera.
Baru blk umh.
Kalut2, dh kul 530 dh.
So, nek teksi ke klia.
Amran's angels.
Bapak xbg drift kete nya.=P
Smpi2 kul 630 kot.
Sgt ngntuk dlm taxi.
Dhla skt pale sgt2.
Cm nk pitam.
Tp kuatkn hati gaks.
Smpi2 sane, tunggu org MARA dtg.
Katenye kul 700 ke kul 800 tah ade briefing.
Tu yg g awl tu.
Acu ckp, ms pa fly dulu, tokwan suh pa g sndir nek taxi.
Sbb tu kot pa suh iyah g dulu nek taxi.
Sbb pa pun kene nek taxi dulu.
Logik?
Tah. =P

Lgpun, jam 2100 ke brape tah baru rombongan pa, ibu, aiman, usop, aisyah, kak ani akan bertolak.

Maka, bosan2 menunggu, mcm2la aksi yg blaku.
Naseb bAIk ada nacho.
Klu x, kami akn lg bosan.
Maka, mengambil gmbr2 dgn nacho.


Saya MARA juga.




penantian itu satu penyeksaan. + kepala cm nak meletup!


Dlm 2000+, azrina n her fwen dtg.
Same2 menghantar iyah.
Menunggu...
N menunggu...
Tiba2...
Ternampak seorg jejaka berbaju melayu ungu.
Mcm kenal.
Arrabe' rupanya.
"Kecik dunia ni kan, kak?", kata arrabe'.
"Kecik lg klia ni, robe'", jwbku.
Rupanya2, sepupu arrabe' same2 rombongan 3 sekawan iyah.
Memang kecik.

Kul bape tah, acu laks smpi.
Then settle down, g kfc makan!!!
Lapar...
Thanks acu belanja.
LALAing, dh kul 2230.
Iyah kene kumpul dh...
Uhuk2...
Time nk jln anta tu, cam ckp kt acu, acu, nape airmata ni xkuar...
Acu kate,"blum ms lg...nnt, tibe2 je akn kuar"
Camtu kot acu rs ms pa nk g blaja dulu.
Rindu.
Iyah dh smpi winconsin patutnye.
Ada few captured moments.
After 2 years baru sume2 dpt kumpul blk.
Kot.

Nak kumpul duit byk2.
T dpt fly juga.
BERUSAHA!!!
Pa n iyah take care.
I LUV pa n iyah.


wajah2 kekasih.
tgk gmbr pun tau kot yg mane yg akn fly itu.
eh2. muka iyah n aisyah sgtlah same.
hahah.
nama pun adik beradik..



kalut2, smpt jugak siap. =)


this isn't goodbye. xoxo.

bobby, cici dtg blk sejak konvo ukm.

Bobby? siapakah?


Tanggal 190809, majlis graduasiku sebagai pelajar ijazah sarjana muda.
yang dapat hadir, cuma pa, ibu n iyah.
Namun, ku sudah cukup bersyukur kerana mereka2 dapat meluangkan masa untuk hadir.

Yelah, ibu kan bz ngn business.
pa n iyah lak kena packing2 brg kan...
Tp sian kt iyah kene dok luar sengsorg.
seyes lupe psl kad jemputan Din yg berlebih itu.
n juga
xbyk sgt gmbr yg dpt diambil.
Ngan dak2 maths, dak2 ppsm xsempat...
masing2 dh balik lah kan.

Thanks kepada adik2, abg2 yg same2 hadir memeriahkan.
xdilupakan kpd yg wish2 even xdpt dtg.
xdilupakan, Hafrina Hamdi.
Tahun depan hang wat mega2 na.

Aina menuntut gmbr ms konvo.
ni sikit2.
nanti wani tunjuk sume2 ok?
scr pvt.
=)

Firstly nak tunjuk gmbr BObby.
Bobby dtg blk.
Smpilah hari ni jd pak gad kt bilik ku itu.


bobby.


Cici pun jadi gad gak.
MOon, Cici tu gul ke?


mencampurkan hadiah2.


mi familia.


awaluddin yg sama2 grad. sian kena buli dgn sy. =P


ppsmers.


adik2 fc kmns.

nothing much to be said.
ada lg gmbr yg x amek lg.
nak gmbr2 lg!!!

adlina+kamilah+mimah+kak ros+aisya+ina.
anda hutang gmbr dgn sy. =P

P/S: kenapa gmbr jd blur???????

2009-08-22

abg afiq konvo @ utm.





demimu kami smpi jua...=)

Tiada kata2 yg tergambar melainkan kegembiraan melihat seorg abg yg sgt gembira di hari konvokesyennya. Dan juga adik2 yg sanggup meluangkan ms utk sama2 meraikan.

depan DSI...=)


perjalanan bermula sabtu petang. asalnya plannya, nk g ngn udean, bulat, aidah. ats2 sbb2 xdpt dielakkan. plan berubah.

dgn atie dari sban, kami ke wangsa maju utk jemput kak fai. lalu ke ampang iaitu rumah kak azma. malam yg sgt thrill. pnuh dgn keinstinctan. dan juga onak duri semata2 hendak ke rumh kak azma. namun, berkat semngt yg ada, kami smpi jua. jalan cempaka 29, sgt lah berbelit2 hendak bertemu mu.

mlmnye tidoq kt umah kak azma. ahad pagi, jam 730 pjlnn kl-jb bermula. agak mengantuk lah dlm keta tuh... tersebutlah kisah... dlm kul 1030 kot smpi utmnye. tah. yg penting, 2.5+- jam. kl jb. blh lwn udean x? smpikan adik bsg, sbb 2 jam dh smpi jb. abg afiq siap cop sbg geng 140. ohohoh.

geng 140...=)

smpi2 utm, g mkn dulu. alahai milah. xdpt mkn lontong. siannya.

maka, bertemulah yg konvo nye. then, msg2 sume2, calling2 sume suh dtg kt tmpt abg afiq. haruslah smbut kami yg dtg dr kl ni. adik, naqib, una, era, abg bad. seronok. smpi gak jb. n smpt gak jumpe een. awatlah hang xgomok2. jeles2.

sy suka gmbr ini...=)

however, xdpt jmpe kwn2 sebaya yg kt utm tuh. izzuan g bp. yg lain xde cntct no. harun, along, rose, syahrin, azwani, mari, hudato, hana. izzuan marah btul dtg xgtau awl2. maapla izzuan. ku kekalutan. ngee~ jnior2 seseri lain pun xsmpt jumpe. xsmpt gtau pun. tnampak kimi. tp xterpanggil. n vima juga!!! tim nmpk vima tu, cm, apakah nama lelaki ini. nk tgur tp x igt name. aduih. kn dh melepas~

gmbr2 ni di curi dr blog abg afiq. nk tgk lg, silalah ke blog abg afiq. sbb mls nk edit gmbr yg ada dlm smpnanku. ngee~~~

thanks kt abg afiq sbb anta blk smpi ke uk. jauh tu... moga kejayaan menjadi milik kita semua... dunia akhirat.

~satu lg kenangan terindah~

2009-08-19

2 jam yg terseksa.

dgn bersemangat waja, ku bersiap2 nk ke kls jm 2 td.
wajalah sgt.
siap msg2 em, suh em gntikan wani lg.
siap ckp kt adlina, nk benti blaja lg.
n mcm tu waja kah?
oh pastinya tidak.
hati mcm terdush!!!
terbang n xnk dtg blk dh.
sbb?
nervous sgt ngn exm lp.
dh g kls, hdp paper exm tu, rs sgt hebat.
sbb 3 soklan yg patut wat dlm ms 2 jam berjaya siap dlm 5 minit jek.
pusing2 kertas blkg, pusing dpn blk.
dh siap.
dh xtau nk tmbh ape dh.
lmbtnyeeeee lah nk tunggu 2 jam abis.
tgh pkir2 kot2 kne edit jwpn kn, dgr org kiri knn sume.
tap tap tap.
sume cm kira2 gune kalkulator.
aik?
nape aku xyah gune pun.
lalala~
lantaklah...
last2...

tiba2, u have another 10 minutes.
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
yay! dh tamat dh masa.
anta kertas.
maka, hatiku cam kene siat2.
pastu kene gilis ngn bullet train.
pstu kene bkar cam toasted bread.
tp, xdpt mkn pun.
sbb xsdp.
hahah.
P/S: lain kali, jgn study last minute.
jgn tgk2 tv.(kn ari tu adik dh mrh dh. mcm tim len xle tgk tv jek.)

2009-08-14

percintaan n persahabatan. mana lbh kukuh?

percintaan dan persahabatan. yang mana lebih kukuh?(dlm kes ni percintaan antr 2 jantina)

saya pasti n pasti, mesti anda anda ni pernah bercinta. tak pun sedang bercinta. pun tak? ada org di sekeliling yg bercinta atau sdg bercinta? atau mendgr mslh shbt yg bercinta? klu x jugak, xtau lah.

n saya sangat sangat pasti, anda anda semua ni mesti ada sahabat. tak 1000 orang pun, sekurang2nya seorang pun jadilah. x jugak? sejuta sahabat? wah. bahagianya hidup anda. oleh itu, walaubagaimana sekalipun, anda tak dapat lari dr ikatan persahabatan. yelah dah ada sahabat, kan? haaa... jgn xnk ngaku pulak.

ok. ke tujuan saya.
ada persoalan di sini.
mungkin bagi anda, berbeza keadaannya. tp sy, inilah yg pernah berlaku dan saya menulis berdasarkan yang pernah saya lalui. ingin menambah? jgn2 segan2 komenlah. anonymous pun xpe.
dari td xsmpi ke persoalannya.

camni.
dalam percintaan (tp ada hukum yg kata Islam xmembenarkan percintaan. sy kurg arif hal ini), bila bergaduh kan, pergaduhan itu dianggap sebagai satu dugaan dalam arah ke gerbang perkahwinan. kiranya cam, klu gaduh2 tim bercinta ni pun xle nk tolak ansur, apatah lagi bila dah kahwin kan? so, cam masing2 akan bertolak ansur untuk memastikan hubungan tu kekal. it need 2 in a realtionship. sayang kan, dah bercinta 2 tahun, tp putus sbb gaduh psl xdpt beli coklat? slh seorg akn minta maaf. xkira lah die yg slh ke, psgn tu yg slh ke kn. for the sake of nak membaikkan hubungan tu balik. so, hubungan tu baik balik. n if gaduh lg, baik blk. it goes on smpilah dh kawen. tp... ada juga yg xbjaya atasi pergaduhan itu n terputus jua di tepi jln.

dalam persahabatan, lain la pulak?
a friend pnah msg ayt ni bile sy gaduh ngn die dulu.
cinta bertanya kepada persahabatan: "Kenapa kau diperlukan sedangkan mereka sudah ada aku?" jawab persahabatan,"Kerana aku memberikan senyuman ketika kau berikan kekecewaan"
Tp dh baik lah.
Berbalik kepada tadi. Because of salah faham, ditambah dengan ego, sanggup melupakan persahabatan yg bukannya baru 2 tiga hari tapi, dah 3 4 tahun. kenapa, klu dlm bercinta kan, ada yg boleh memaafkan kekasih yg pernah curang tu tp xle nk maafkn seorg shbt yg mungkin tersilap tindakan. Sayang, mudah sekali persahabatan itu dicampak camtu jek. Harusnya, dugaan yg dtg itulah yg menjadikan persahabatan itu lbh kuat.

kita pernah bersama

menempuh onak dan duka
tidak pernah putus asa
walaupun dugaan kan melanda
menempuh onak cabaran
dan liku hidup yg pnjg...

tiba2 cm nampak je yg mana lbh kukuh di mata sy.
bukan. saya cuma cam rasa nak pertikaikan sebab dua2 perkara ni melibatkan hubungan dua hala. tapi...pape pun, it's always terpulang kepada individu... sy sygpkn percintaan, sy sygkn pshbtn. lain org, lain pendptnya. n ni serba2 serbi pendpt sy. if nk bg pndpt, i'm all ears. =)

konvo konvo konvo.

assalamualaikum pembuka bicara.
apakah itu konvokesyen?
ia adalah perkataan inggeris convocation yang dimelayukan. Maksudnya?
Hahah. Carilah sendirik! =P

Kenapa Kenapa Kenapa lah kan...
konvo ni penting sgt ek?
ada ape pd konvo ni?
klu yg dpt anugerah naib canselor ke, mmg pentinglah kn. masuk tv. penting ke measuk tv?
tiba2 sy mcm berfikiran negatif.
Bkn... sy meluahkan pendapat dan pertanyaan.
Tiba2 cm terfikir psl ni.
mengapakah konvo itu sgt penting pd anda?
sila jwb dlm tidak lbh dr 200 mL patah perkataan.
Jwb k... xjwb, nanti aina sumpah. (tibe2 je aina nye nama kuar.oops.aina i rindu u lah.perasan lah tu. =P)

mcm ni sbnrnye.
Setiap yg ku ceritakan dlm post2 ni mstilah haruslah ade kaitan ngn life sekelilingku.
td. ms tunggu bas nk blk kolej lps kls kul 4 td, ade gul ni. die tgh calling2 mami chulah die. eh2.mami chulah adalah panggilan special utk mummy ku. tersebutlah kisah, dat gul tgh ckp2 ngn mak die. n tdgr lbh krg gni.(jht curi dgr pbualan org lain. sapa suh die ckp kuat2. haha! )
nk dtg sblm majlis? mjlis tu kul bape nye. mjlis kul 12, klu dtg kul 11 mane smpt. jam lg.
tibe2 rs mls nk taip ape gul tu ckp. marilah sy rumuskan. cmni. yg difhmi. baju yg nk dipakai ms konvo ade pd mak die. then cm mjlisnye nk start kul 12. cm mak nye nk dtg kul 11. tp pd gul tu cm xsmpt. sbb cm jam lg. n ma die ade bg cdgn. ditolaknye. n suaranya tinggi bkata2 ngn ma die. last2, katenya, xyah dtglah konvo tu. xdtg pun xpe.

Alangkah hancurnya mendengar kata2 itu. Cume cm, terkejut kot, suara naik, n dpn kwn2 lak tu. urm... just nk mengingatkan diri sendiri n rkn2. hargailah insan2 disekeliling kita. terutamanya ibu n bapa kita. sbb , nnt bila dah takde, baru akn tercari2. Saya menganggap konvo ni satu perkara yg gembira yg ptut dkongsi ngn fam n kwn2. tp, klu ngn fam dh gaduh, kwn2 dh gaduh, nk kongsi ngn sape? kucing?
renung2kan...

2009-08-13

sihat sebelum sakit. hidup sebelum mati.

salam.
saya ign bertanya.
kenapa ubat itu dijadikan sebagai sesuatu yg rasanya pahit?
pahit mcm hempedu.
urm. xpenah pun rs pahitnya hempedu tu cmne pun.
pahit sgt ke?
btul la...
pahit...
n inilah yg perlu sy mkn stiap hari slps mkn.
nafsu mkn xdek.
mulut rs payau jek.
bbrp ari cm mkn nesvita jek.
alah yg nestum minum2 tu.
perisa original.

cmne sy boleh melibatkan diri dlm bidang perlu mkn ubt ini?
tersebutlah kisah, ari ahd lps.
tgh online.
tibe2, terbersin.
lps bersin tu, dok batuk jek.
ari isnin pg cm xlarat nk bgn.
tp bjaya gak ke kls.
yay! sy kuat!
tp kt kls dok batuk2 jek.
blwn ngn kak najah.
segan snanye.
sbb batuk2 tu kls jd bsg.
seb bek dr x alau kuar kls.
u, go out. come back when ur well.
dr sgt baik. jd beliau tdk berkata2 sedemikian rupa.
tersebutlah kisah, ptg tu hujan.
tpaksa redah. ujan rintik2 je pun.
smpi2 blk ok jek.
area2 maghrib, baru ke menyedari hakikat bahawa suhu badanku sudah meningkat.
klu kat kolej disediakan lab, mesti leh ukur suhu,kan?
owh2, lupa ade bilik bsmm det 88c.
tp die bkak mlm2 jek.
so, mlm tu cm dh tdk menyedarkan diri.
org msg, cal sume xterjwb, xter reply.
sgt minta maaf.
esoknye g pk,
rs mcm nk pitam.
seb bek odw pegi n blk tu slmt smuanya.
doc bsg sbb suhu tinggi sgt.
doc: umah kt mane ek?
sy: s***** j***
doc: sy bg cuti 3 hari. awk blk umh. dok kt umh k.(cm kene kuarantin kt umh lah.)
sy: ok. (dpt cuti. klu ikut hati mmg xnk g kls ptg tu pun. sgt xlarat. ms tunggu giliran tu pun sgttttttla lmbt ms berlalu. n rs nk pitam. )
ptg tu juga pa dtg amek.
pa kata, aisyah baru sihat dr berperang ngn penyakit dr usj 4, pastu rawang n skang bangi lak nk menapak. ohohoh.
sian aisyah.
blk ats dh jd cm blk sakit dh.
nak kena wat pembersihan ni.
kuman! pergi!

n smlm pun, xdpt nk ikut naqib n shbt2 anta izwan fly.
uhuk2.
sedih kot.
tp, dr g sane n then pitam2 lg bhy kan.
org dok sdih2 tbe2 kne risaukan kite lak.
anta izwan ngn msg jek lah.
moga dipermudahkan segala urusan pembelajaranmu di sana, adikku.
Amin.

N pg td aizat cal.
die ckp psl ustaz Asri Ibrahim.
Beliau meninggal dunia pagi tadi.
Al-Fatihah buat arwah.
Moga roh arwah dicucuri rahmat.
sgt tersentap ms aizat cal tu.
terkedu.
Arwah kena serangan jantung.



ni berita kat akhbar:

Asri rebah di Angkasapuri sebelum meninggal dunia

13/08/2009 12:17pm

KUALA LUMPUR 13 Ogos - Penyanyi utama Kumpulan Rabbani, Asri Ibrahim yang meninggal dunia kira-kira pukul 10.30 pagi ini telah rebah sebelum beliau memulakan persembahan pada pelancaran program Syahadah musim kelima di Angkasapuri di sini.

Allahyarham kemudian dikejarkan ke Hospital Pantai selepas tidak sedarkan diri. - Utusan


Kata2 pada blog beliau:
Aku adalah pengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...


Ms berulang2 alik kt RP dulu, arwah slalu jugak ade kt ctu. peramah orgnya. ada lah jugak berkata2 ngn ustaz. even xla kenal sgt, tp terasa lah juga kehilangannya. Moga beliau ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.
MOga juga ahli keluarga tabah menerima dugaan ini.
Semoga ahli2 kumpulan yg lain akn meneruskan perjuangan beliau.
DaripadaNYA kita dtg, kepadaNYA jualah kita kembali.


2009-08-09

belum abis belajar lg.

Salam.
Gud evening.
heee~
Im back.
wlupun bell xsihat.
ngee~
snanye nk cr jurnal utk simulation.
tp jurnal xnak bukak.
seteressss!!!

program ku ini hari?
heee...
teman rumet ku slame 3 tahun g amek jubah konvo.
huyoh. die dh nk konvo.


dh keje dh pun.
sy?
blum abs blaja lg...
uhuk uhuk.
jubah itu diamek kt dectar yg dirindui.
ms 1st yer, tiap minggu g sane practise kru.
rindu la plak kt kru.
nnt klu masuk gadis melayu leh tunjuk bakat men kru.
tiba2 cm berangan nk jd gadis melayu sbb tgk mereka diinterview smlm tghari kt tv9.
pdhl tu abad bila tah nya.
=)

okep.
smbg yg td.
tman rumetku, ila.
then tersempak ngan alia.
pastu bratur ngn alia.
tersempak ana.
pastu bratur ngn ana jugak.
pastu nampak ansar n saiful.
hahah.
cam dak2 jek nk cte flow nih.
satu2 org nampak.
cam cte kat ibu.
ibu2 td kakla nmpak ana.
pastu nmpk ansar ngan saiful.
pastu nampak uja.
ape motif?
ngee~

smbg lg.
pstu din dtg.
pstu on the way blk tu, din borak2 ngn ila psl keje.
pstu jmpe emi.
din borak ngn emi psl keje gak.(xla lame sgt pun)
pstu jmpe mimah din borak ngn mimah psl keje lak.
uhuk2.
sume org dh keje.


sy? x abis blaja lg...
=(

oh lupe.
jumpe roslilah. dh keje.
farid. dh keje.
fara. dh keje.
sape lg ek?
sume nk konvo dh minggu dpn...

tp sgt best!!!
dpt jumpa org yg dh lame xjmpe.
rindu terubat sikit.
sikit je.
=P
sekian kisahku yg belum abis blaja lg...

P/S: konon2 cm konvo bertahun2 akn dtg lah kn.

2009-08-07

aku jua manusia.



It had been a while xpost kt blog ni.
Mls.
Bz.
Maka, ambik nih. 3 post satu hari.
Satu hari ke?
=P
Dhla Belle xsht. adaptor prob.
maka, xtaula bile lg leh online.
Forum fc KMNS pun dh lame xmengepost.
Bilik kat ctu abs bersawang.
fster pun xterusik.
Comments xreply lg.
Comments kt blog ni pun ade yg xreply2.

Alwani bersemangat nk berstudy.
Yah.
dh brape lame dh xstudy.
dok sibuk wat mende lain jek.
Plz, jgn ikut prangai sy.
sy bkn cth yg baik.
Hahah. Tcbr dgn abg sy.
15 minit b4 kls dh smpi kls.
dok row dpn skali.
dpn skali ke? =P
Abg, 4 kondo ek sem ni. Amin.
Urm. terigt kata2 kt RM1 tu.
Thanks.

Snanye...
kt sini nk wat sesi luahan hati.
cmne ek nk stat.
Dh bbrp minggu dok risau kn psl dak kcik tuh.
Msg2 die sume.
Kata2 smgt sume kn.
Bg kata2 smgt.
Somehow, I end up buntu.
dh xtau nk kate ape dh utk mmbangkitkan smgt dlm dirinya.
I'm not good with words.
Akk minta maaf.
Akk xdpt jd kkk yg baik.

effect dr risau2, mkn xbrape btul.
mkn suke ati je bile nk mkn.
Berat naik?
Tah.
Khamis tersempak ngn Moon, dia kate bdn sy dh naik.
Tp td timbang, same jek beratnya.
Slh ek klu gemuk?
Klu gemuk, nnt kwn lari ek?
kalian sume dh xnk ngaku sy kwn ke?
Ya, ada org pesan.
Klu stress, jgn la mkn.
G la amek wuduk ke, solat ke, ngaji ke.
my explaination?
Mls nk explain nape sy bertindak utk mkn.

Susah nk puaskan hati semua orang.
Kita dh wat sebaik mungkin pun, tp, org leh slh phm gak.
dlm mane2 perdebatan pun, sy akn bertindak mendiamkan diri.
Mls berdebat.
Cth: A gaduh ngn B. Sy di situ. Apa yg sy buat? Sy snyp. Bila keadaan reda, sy akn memujuk kedua2 pihak.
Seorg shbt pernah tnye, nape kt dunia ni manusia berbeza2?
Hati manusia lain2, shbt.
itulah variasi kehidupan.
Berkali2 cmne pun nk yakinkan seseorg itu pun, xsmestinya akn dpt wat org tu yakin ngn kita.

Shbt adlh antr aset terpenting sy.
bile blaku pergaduhan, tim tulah ujian sebenar pershbtn.
Klu pershbtn tu x ada asas tapak yg kukuh dan ditmbh dgn bhn2 yg kuat,
mudah shj pecah hancur bila ditiup angin.
Syg, hnya kerana slh fhm prshbtn itu diputuskan.
N msg2 ke haluan msg2.
Bila berjumpa, xbertgur sapa.
Seharusnya, bila badai melanda, pershbtn itu makin kukuh.
Ssh utk sy melupakan seorg shbt just like that.
Bkwn bukanlah satu jam.
tp bertahun2.
suka duka bersama2.
N timbul mslh gini, jln itu pula yg dipilih.
Slh fhm je ni...
Marilah kita smbg blk pershbtn itu...

n psl h1n1 lg.
ALLAH nak bg petunjuk tu.
Agar manusia insaf n balik ke pangkal jln.
Hai manusia, sedarlah anda!

politik malaysia lg.
isu PPSMI
ISA
Melayu

napa ngan dunia sekarang ni?

If only u know how much i loved u.

P/S: maaf sbb post kali ni sgt berterabur. Apalah yg saya taip2 ni. xphm? xpe2.


urm... boleh tak nak nagis kuat2 bg satu dunia ni banjir? hee. sgt jht.



suka duka minggu ini.


Pertama.
Tanggal Isnin, 3 Ogos 2009 saya telah officially berpindah ke bilik baru!!! dh xde dh tumpang2 bilik A'idah. Pape pun, thanks A'idah sbb menumpangkan, bg mkn n sume2. Jasamu kukenang. Kenang jek? Heheeee... Mlm tu akk dh urutkn, ckup x? =P
Khamis minggu sblum tu sudah bertungkus lumus menyapu, mengemop, mengelap, bilik itu. seb bek vacuum xde. Tp, xdelah majlis perasmian bilik baru. Just masuk jek.

Bukak pintu, ni yg dilihat. Tp lum psg2 cdr n hias2 lah. =P


Kedua.
Dh dpt RGP yg knn dh!!! ni kotaknya. RGP nya dh kuarkan dr kotak bru teringat nak amek gmbr. =P wajib jg dgn sgt cermat. gembira.



Ketiga.
Dalam kegembiraan Udean mendapat Kaktus baru,(erk perlulah mention nama Udean?. papepun tahniah utk Udean) sy rs sedih. Mengenangkan rabu. Owh Rabu. Rabu dah terkulai layu. Lupa nk mintak mad usop siramkan. Uhuk2. Ari tu balik umah, tgk Rabu, terkedu. Zul, sy minta maaf xdpt jg rabu dgn baik.

terkulai layu.


Keempat.
Ari tu ibu masak, Uminara. sedap... t p ni time bila tah. time Acu dtg umah.

uminara


Kelima.
Ahad. 2 Ogos 2009. Nak balik umah. turun kt komuter. N ternampak ini. Ada org bwk ayam dlm plastik. Hee~ xpernah lalu situasi gini. so, rs awkwardlah. =P Amek guna fon 1.3 jek. sbb mls nk bwk kuar fon kamera 3.0. ngee~

xclear...ngeee~



KAD ‘09

Salam.

Dah bbrp ari jugak xpost. Byk perkara nak diceritakan. Tapi, xnyempat2. Mcmlah bz sgt kn? This time, nak rumus sikit about KAD ‘09.

KAD adalah singkatan bagi Konsert Antara Dunia 2009. Konsert ini diadakan pada 1 Ogos 2009 jam 8.00 malam, bertempat di Stadium Malawati Shah Alam. Ia dianjurkan oleh Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia usahasama dengan Rabbani Productions Sdn. Bhd. Sempena konsert ini, terdapat karnival jualan sepanjang 31 Julai hingga 2 Ogos 2009 di perkarangan Stadium Malawati, Shah Alam.

Diri ini bukanlah ahli GAMIS. (xtaulah kalau satu hari nanti terbuka pintu hati nak jadi ahli pula ke kan). But somehow I jadi AJK program ni. How? Well, I know someone yang jadi ketua unit for this program. So, Alwani yang sangat suka menyibuk ni pun offer diri. Mulanya, bekerja di bawah Unit Gerai & Karnival(GERAK). Last2, tanggal hari Jumaat, 31 Julai ku bertugas di bawah unit Kebajikan. Kenapa? Atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, jadilah sedemikian rupa. Malas nak cerita panjang2 sebenarnya. Lalala~ =)

Tempoh 2 hari di Stadium Malawati bagaikan sekejap. Namun, Dalam tempoh masa itu, ada juga perkara yang membuatkan ku berfikir. 2 hari itu, ku bagaikan berada di satu bahagian Bumi yang tak pernah ku sampai. Nak kata rasa cam kat Cairo pun ada.(Even tak pernah g Cairo kan. tapi sebab baca novel, wujudlah bayangan itu). Hari Jumaat, ku tiba di Stadium Jam 2.00++ petang. Pakaianku? T-shirt yg panjang separas peha, tudung (haruslah kan?), Seluar Slack, kasut pink+itam yg bulat pilih. malam tersebut jualah, ajk Kebajikan Guls yg lain dah balik. So, cam duduk2 jaga makanan ngan ajk Kebajikan yg guys lah kan. Cam xheran sgt sbb cm org kuat ajk kebajikan tu kwn sendirik. So, layan jelah. Selama beberapa ketika berulang-alik dari rumah-Bukit Angkasa-UM-Rabbani Productions-UKM, tak terasa sangat kelainannya. Masa jg2 mkn tu, n b4 jg mkn lg, cm jln2 kt Stadium tu. I’m feeling awkward. kite pakai baju suar jek, Guls yg lain cam pakai tudung yang labuh tu. yg cam student FPI slalu pakai tu, xpun pkai baju kurung, jubah, tshirt paras lutut. n the guls cm berjalan in groups. 10 org ke… berjubah, berpurdah, Kerdilnya diri ini. Cam xpernah face this kind of situation, so rasa sgt awkward. Where else mereka2 itu biasa2 jek. Once in a blue moon. Ada hikmah juga berada di bawah ajk kebajikan. Sebab? Dapat berkenalan dgn pelajar MSU. Peramah mereka2. Baru kenal sehari, dah ajak tumpang kat umah. Weee~ xyahla tido kt masjid. lagipun xde kawan. xsempat nk berkenalan ngn yg lain2. Sabtu mlm, tumpang tidur d rumah mereka. Trimas kerana bg tmpt menumpang. Panjang umur, kita jumpa lg.

However, Alhamdulillah, syukur. Konsert itu berlangsung dengan jayanya. Even ada kekurgn ke apa ke, hopefully MT GAMIS take note n prepare so that x happen again. Dan saya meminta maaf byk2 di atas segala kesilapan saya sepanjang saya menyibukkan diri ini.

What I learned.

Bila berjanji dengan orang professional mengenai sesuatu, jawablah dengan ya, saya janji/saya tidak boleh janji. Memang, dlm apa2 pun, andai kita janji camne pun, tapi andai xdiizinkan ALLAH, xle jugak. maka, ramai yang jawab insyaALLAH. Namun, bila perkara2 penting, memerlukan kepastian. Dan jawapan insyaALLAH itu kadang2 bagaikan menunjukkan yang kita tak bersungguh2 dlm berjnji. erk, fhm ke? xphm, gtau ek.

Try to know someone n u’ll know them. Dlm situasi ini, honestly saying, xdgr sgt lagu2 Rabbani. Sbb cm lagu2 mereka cm rancak2. But bbrp ari ulang-alik ke Rabbani Productions, terasa keramahan mereka. Even sy bknlah MT prog, org kcik jek dlm karnival, tp ditegur n disapa mereka2 ini. Segan sebab cam the ramai sgt kt Production tu lelaki2 jek, So, merekalah yang tgur dulu.

Susah nak puaskan hati semua pihak. Kita dah wat yg terbaik pun, camne pun, leh wujud salah faham. N nama kita still tercemar. So, cmne pun, last2 we end up dengan bertindak untuk mementingkan diri. xphm/? xpe2. sy phm. Lalala~

Trima kasih kepada sume2 yg bsbr melayan kerenah sy sepnjang sy menyibukkan diri sebagai ajk KAD ‘09. Nak listkn ke?

Insan2 Rabbani Productions(RP) terutamanya…

En, Azadan, (ats nsht2)

En. Aswad (btul ke eja? atas nsht2),

Kak Ain, (jamu mkn mlm itu)

Kak Ct. (tq anta mlm2. n lyn wani n bg mkn)

Ajk yg slalu bkampung kt RP terutamanya…

Dayang (tq tmpgkn umah n bg mkn n ajr selok belok UM n lyn wani yg mcm2 ni.),

Iman (tq sbb bg nsht ms diri ini bmslh ari tu. Tim tu serius sgt buntu xtau nk minta nsht sapa. Kini ku pasrah seadanya)

Kak Wan, Kak Aisyah, Fie (tq 4 evryting. kenangan nek moto dgn kelajuan yg tinggi xkan ku lupa.skang dh reti cr membonceng moto dgn baik. Kak Aisyah, nak gmbr!!! =))

Kamal (sbb sentiasa bersmgt n bfikiran positif n tlg2 ms nk tmbh yg tmpl2 kt poster tu)

Sape lg ek? Amin (tq ari tu org tmpg gune charger enpon. =P)

AJK2 kebajikan terutamanya…

Aizat & Lah– sbb bg can msuk bwh kebajikan, blnje rocky 2 kotak n bg mkn

Di, n siapakah nama kamu. sy sudah lupa. -thanks sbb anta blk mlm jumaat itu. xsesat kn blk uia itu hari?

Geng2 MSU n PTPL.

Hajar, Linda, Marni, Fairuz, Salmah, Mus, Aisyah, dan ahli2 rumah. tq sebab bg numpang rumah. bg mkn. n sume2 lah.

xdilupakan… Abg Khalil. Thanks byk2 sbb bsbr ngn wani. minta maaf sbb byk sgt nyusahkan abg. n minta maaf sgt wat abg sakit hati. Klu bkn sbb abg promote kt ym itu hari, n trima org msuk GERAK, xmungkin org dpt merasa pengalaman gni. N xmungkin jugak org dpt merasa bhgn Islam yg masih wujud di Malaysia ini.

ade lagi...

awaluddin - tq sbb menyokong sy. ngeee~ =)

ella - tq sbb help out ms bmslh ari tu. it helps. =) mcm horror. tp xla horror pun. ngeee~

mimah - tq sbb tmpg2kn umh, blnje mkn, tman mlm2 tunggu bas.

udean - tq sbb help out ms bermslh ari tu. sgt2 membantu!!! =)

abg deris - tq jugak sbb bg pndpt ms nk g ke tak RP ari tu.

aidah - tq sbb smbut kt uk. =)

bas, wan, saceh, naqib - tq sbb anta ke masjid matriks UIA. dpt bg kalian pengalaman msuk matriks UIA. =P


PALING2 X DILUPAKAN. syukur padamu ya ALLAh kerana memberikanku peluang ini. Biar ada kepahitannya, namun, ia sedikit sebanyak menjadikan agar lebih matang dan bersungguh2 dalam bertindak. ALWANI WAJIB GIGIH!!!

Kenangan bersama kalian xkan dilupa. Thanks. N maaf andai ada slh silap spnjg prknln itu. Moga kalian success sokmo. Amin.

2009-08-02

mana hadiah kakak?

Sebenarnya, nak post about aktvt ku ujung minggu ni.
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...............................................

Sekarang tgh sgt frustrated, so xde mud nk cte pjg2.

Tgh cari ada brg ni. Bln brapa ari tu tah Kak yus kawen.
dh beli adiah dah untuk kakak. sbb igt nk g wedding kakak. Pikir2 blk, xjd g.

Tp.......xbg la hadiah sbb xtercntct kakak. Sekarang, hadiah tu dah ke mana dh.
Frustnyerrrrrrrrrrrrrrrrr........................
Mane pegi hadiah tu.................
silap ari bulan nanti akan ku beli yg sama lg sekali.

Hadiah oh hadiah.

aku kan setia menantimu di sini.

Sedang ku menjaga makanan untuk mkn mlm tanggal Jumaat, 31 Julai 2009 di stadium Malawati Shah Alam, fikiranku berterbangan ke awang-awangan. Ah. Aku tau aku rindu dirinya. Dan sehingga kini aku masih setia menanti si kecil itu mengkhabarkanku berita gembira.

Satu persatu ia datang,
Satu persatu jualah ia pergi.

Pernah,
di waktu itu,
ia hadir tanpa ku pinta.
Bukan satu namun lebih dari itu.
Dan keadaanku ketika itu?
Serabut.
Tapi aku tahu, ada hikmah di sebalik semua itu.
Dan kini, syukur ku panjatkan kepadanya.
Sedikit demi sedikit kelegaan dan ketenangan mulai bertapak di jiwaku semula.
Walaupun ia akan tetap di satu sudut di jiwaku ini.

Ya ALLAH, aku rindukan suara gelak dan tawanya.
Berikanlah kekuatan kepadanya.
Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, YA ALLAH.
Kerna sehingga itu,
aku takkan dapat melepaskan diri dari belenggu keRISAUan.

Sayang, teruskanlah perjuanganmu.
Jangan sesekali kau undur.
Biar berjuta halangan sekalipun.
Kerna perjalananmu masih jauh.
Andai kau jatuh, aku sedia menghulurkan tangan membantumu bangkit semula.
Aku di sini sentiasa mendoakanmu.

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681