Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-09-22

Soalan.

Salam.


Tada~
Sekarang nak guna perkataan tada ni lah. Rasa cute je. Haha. Okay. Ini soalannya. 


"Macamana kau nak percayakan orang kalau kau sendiri kata buruk pasal orang lain? Kalau kau pun buka pekung orang lain sedangkan orang lain itu percayakan kau?"


I'm sorry if I ever did this to you guys. Kalau I marah marah cakap pasal orang ke apa atau I tengah emo**selalu kot emo nih**, anggaplah saya tak betul time itu dan apa yang saya cakapkan itu palsu belaka. Walaupun ada bukti, anggaplah ia palsu. Orang kata, bila kita tengah marah ke, we intend to say things we doesn't mean pun.


Bila kena macam ini, baru rasa betapa sakitnya. Pernah bayangkan juga. Hakikat, ia memang sakit. Tapi tak tahu in details macam mana. Sekarang dah tahu. Hati jantung dah retak retak selotap semua pun dah tak cantik dah. Jadi sumbat je masuk dalam badan. Isi ruang kosong. Hehe.



Nak pergi hantar doktor pun, dah kurang percayakan doktor. Padanlah bapak anti betul dengan doktor. Tapi tak semua doktor jahat lah bapak. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Ambil nila tu buang. Susu dan belanga itu simpan.


Okay. Saya sudah merapu lagi.


P/S : Tadi momok masuk rumah basah basah dan kotor kotor. Masuk longkang lah tu. Gaduh ngan kucing jantan mana entah. Momok ini garang betullah.





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681