Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-09-16

I'm slowing down.

Salam.

Banyak perkara yang I fikir lately. Basically tentang hal yang sama. I'm moving on. Tapi kadang kadang terfikir juga. Lagi lagi sekarang ini macam kena decide tentang something kan.

Ada orang tegur. I tahu I ni macam emo. Ramai orang cakap macam ini. Sekarang ini macam okay tak okay je kan. SO, I guess I'll slow down with my posts. I mean post yang dilabel hatiku berkata2. But I'll share stuff like jokes, articles, or quotes. Sebab perkara macam ini macam lebih meaningful for people to read kan.? Macam, boleh jadi inspiration or buat people berfikir. Rather than talking about personal life yang bagi kita tiada apa tapi bagi orang lain macam sedih ke apa kan. Tak suka buat orang sedih/hurt. Sebab I know how it felt. =)

Kan ada post tajuk read this, you won't regret. Ada baca tak.? Nah, pergi baca.
This is the same thing yang I buat sebagai status di FB. Ada kawan tanya. Time ini, tak tahu kenapa, macam ada someone made me felt special. Jadi macam fikir, apalah salahnya buat orang lain juga rasa special. Serius, rasa happy okay bila rasa special itu. Macam princess pun ada. hehe. **perasan**. Bila  buat orang rasa happy, I will feel much happier. Semua orang deserve to be treated nicely apa. Showing some love and care won't harm. Mummy I LOVE YOU.! Hehe. tiba tiba aje. =)


Ending this.



Wish me luck, okay.?

All the best people. Love you.!

And remember, you are special. **rasa macam barney lah pula**





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681