Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-09-17

Oh, Pipi sangat merah.!

Salam.

Beberapa hari ini I rajin. Rajin kejut orang solat Subuh. Adik yang baik akan kejut abang dia. Hehe. 
Kan malam malam macam satu masalah yang HUGE bila melibatkan tidur. Macam every hour pun akan terjaga. Jam berapa tertidur pun tidak tahulah. Dah macam lebih sebulan. Sampai kan berlaku conversation ini dengan smaller brother a.k.a. Yusufbaik. Conversation ini berlaku malam semalam.

Dia : Kakla tak cukup tidur ye.?
I : Eh, mana Yusuf tahu.? **pelik sebab bilik dia di bawah dan bilik I di atas**
Dia : Tu mata kakla merah.
I : Oh, ni sebab tak buka contact lens lagi.
Dia : Bawah mata kakla tu pun hitam.
I : Mana ada, yusuf punya lagi hitam. **mentang mentang kulit dia darker**
Dia : Takkk. Kakla punya lagi hitam.
I pergi cermin. 
I: Haahlah, Hitam.
Dia : Haaa.! Utop dah cakap dah.
Sekarang I mula risau sebab dah ada beg mata. Adoih. Tatpelah. Macam macam product ada sekarang ini.

Okay. Sambung. Then sebab tidur tak berapa betul, I senang terjaga. Cuma, malam semalam macam ada mimpi ngeri. Dalam mimpi tu. ada orang ni which is Iyah, yang macam tekan lutut I. Sangat sakit dalam mimpi itu. Then I jerit jerit cakap sakit. Dia macam senyum and stil tekan+picit. I jerit jerit sakit. Then terjaga. Tengok tengok mata dah berair. Alang alang mata dah berair, I sambung jelah nanes, Haha,! Tengok jam, baru jam 5. Area area jam 6, msg lah abg nak kejut+mengadu mimpi NGERI itu. Tapi tersilap hantar msg abg orang lain. Maxis-Celcom. Pernah msg abg itu. Tapi Celcom-Celcom. Yang rasa funny nya bila abg tu msg balik tanya ni siapa and mimpi apa. Sebab abg tu tanya, terus jadi fresh. Pipi terus merah merah. Caring okay abg itu. Abg U abg I. Tapi abg I abg I. Memang jadi betullah pagi tadi. Tiba tiba I ambil alih tugas kakak kejutkan abg. haha.! Terus delete nombor abg tu. Biar save dalam fon celcom je. Takut jadi lagi, okay.! Oh, I mimpi Iyah maybe sebab semalam birthday dia.

Pagi itu juga, dah segar kan. SIbuk pergi ikut ibu hantar Are are (smaller sister) pergi kolej. Yelah macam hujan sangat lebat. Lagipun dah lama tak tag along. Nak balik itu, boleh pula sesat di Sunway. Dan tiba tiba pagi tadi macam rasa horror dengan cara Mummy drive. Sebab macam almost nak kena langgar, Reason? Gelap+hujan+mummy punya speks mana entah. Tapi, kami selamat sampai di rumah.

Dah sampai rumah, rasa lapar. Pergi buat kopi radix. Dan ambil mihun dalam kuali. Tiba tiba puf! Camne tah kopi tu terabur, Siap masuk hidung lagi. Aish pagi tadi hidung I rasa kopi. Tak sedap.!



Petang tadi, rasa marah sangat. Tapi tak tahulah orang itu faham ke tak. Maybe dia taknak faham. Nasib baiklah KMPP dan rumah I ini jauh. Kalau sebelah sebelah je, memang ada orang tu kena seret bewak pergi klinik/hospital. Klinik/hospital taknak pergilah kan. Boleh lak pulak nak pergi Kailan cari tudung lah bagai. Degil betul. Orang lahir akhir bulan Disember ini memang degil ea.? **like I don't know** haha.!

I wonder what happen to my lil bro who currently studies in UKM. I made a lot of promises with him. **sigh** Hope you're doing good. Really hoped so.

Kesimpulan : Kita semua ini manusia. Jadi tiada yang sempurna. Sekian.

P/S : Alah, macamlah you alls tak pernah silap hantar msg kan. I tau u alls pernah. Ala malu malu pulak. ^^,




2 comments:

fairuz said...

har har har.
banyak kali jugak lah salah anta msj.
nasib baik mesej2 I semua sopan2.hahah

CaHaya said...

tak pernah salah hantar kat I pun.?
hoho. kita kena sopan santun sentiasa di mana jua. =)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681