Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2015-03-22

Offended.

Salam. 
Dalam minggu lepas,  Kakla busy sangat bodek abang untuk pergi jalan jalan.  Lari dari rutin mingguan.  Rumah sendiri-kerja-rumah bapa-rumah mertua.  Niat kan,  JUST  a sweet escape dengan abang. 
Sebelum book,  dah tanya abang bajet berapa semua.  Bajet memang tak banyak. Sebab gaji tak masuk lagi.  Memang bulan ni Kaklanya expenses teruk sangat.  Overuse duit yang patut simpan bulan ni.  Kalau kira akaun,  mesgi negatif dah.  And then tanya kakak,  ok ke. Abang macam OK. Sebab kalau nak balik kampung,  nak balik Kroh,  jauh.  Sian abg,  msti penat nak drive,  campur jam lagi.  And tak worth it kalau satu malam je.  At least kena lebih dari satu malam. 
Bagi Kakla,  apa yang ada kat Fraser's Hill tu dah cukup best.  Suasana sejuk dan nyaman. Tak ramai orang.  Banyak pokok.  Dapat spend masa dengan abang,  tak fikir pasal kerja rumah apa tak siap lagi,  tak fikir pasal nak masak apa,  tak fikir pasal kerja opis apa yang tak siap lagi.  Just kena rasa stress sebab sejuk tapi kena mandi.  Tu je.
Offended sebab,  ada orang cakap Fraser's Hill takde apa.  Best lagi gi Bukit Tinggi. Ada orang cam mulut memang tak pandai jaga hati orang.  Cubalah kata,  nanti cuba pergi Bukit Tinggi pulak.  Best jugak Bukit Tinggi tu.  Ni just cakap,  memang SNAP sangat. 
Sorry abang,  b ajak abang g tempat yang takde apa. 
Pesan kat diri,  Lepas ni kalau nak gi mana mana,  cakap kat ibu bapak je.  Takyah nak gebang kat orang lain dah kan.  Nanti buat susah je nak rasa offended macam sekarang ni.  Orang tu tak rasa pape pun. 

Pernah tak dengar orang putih kata, something yang maksud dia,  "apa yang penting,  bukan destinasi kita,  tapi perjalanan kita yang melibatkan orang yang kita sayang".

Tak jumpa quote sebenar. Jumpani je.
"Focus on the journey, not the destination. Joy is found not in finishing an activity but in doing it."

Greg


2015-03-18

Week 10

Assalamualaikum. 
Dah minggu ke 10. Ada org tanya,  minggu 10 preggie ke?
Countdown bukan untuk preggie. Tapi personal,  more on berapa lama abg kerja. Hehe. 

Percayalah,  kehidupan berkahwin bukanlah sentiasa bunga bunga.  Tapi,  yang durinya kita kena sorok dan simpan simpan. 

;)


2015-03-10

Blogspot blocked

Salam. 

Lunch hour, feels like blogging & bloghopping but now blogspot dah kena block dah kat opis. Hari ini bangun awal sikit nak pegi ofis. Sebab, ada kerja tak siap, yang patutnya due semalam.  :p

Sejak akhir-akhir ini, customer request macam2. Jadi kena usaha dengan lebih banyak. Tekanan kena pandai handle. Bad thing is, tak boleh handle stress by nibbling foods. Sangat tak elok untuk mission before 30.

Hari Sabtu jumpa Epa, cerita sikit pasal mission sebelum 30. Tapi mindset asyik kata tahun ni dah 29. Padahal baru je umur 27 tahun. So ada 2 tahun 9 bulan lagi. 


Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal. “The happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything they have.” :D

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681