Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2017-11-27

Rindu

Assalamualaikum,

Dulu masa Sek Men, ada this one person yang selalu bagitau Kakla, cakap Kakla ni pandai, mesti boleh buat punya. WALAUPUN, Kakla tau, dia tak suka kawan dengan Kakla. Just dia tak pernah nak cakap, "aku tak suka kawan dengan kau. Jangan ganggu lagi." I never forgets dia nya birthday, just now, tak lernah wish je.
Masa dah kahwin,  still nak tau khabar dia,  dah ada partner ke and all. Dia akan selalu cakap, siapalah nak kat kita. And bila cakap, belum ada rezeki baby lagi, that time, dia just cakap. "takpe. Your time will come. Tak lama lagi tu. Sabarlah." 

I miss those kind of words yang positive.  

Thank you & have a nice day,
Nor Alwani Binti Amran

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681