Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-04-20

i rasa...

Salam. have you ever been in a situation where you don't have heart in doing something? i do. and i've learned that if i don't have heart in doing it, better don't cause it won't work out. macam bila perasaan ikhlas itu dah tiada, nanti ada dugaan sikit, dah nak give up, buat kerja pun sambil lewa, last last menyusahkan orang, buat orang sakit hati. sejak pelawaan itu datang, selalu terfikir, berfikir. nak ke taknak. hati kata... taknak. kesian? alah. kan ada LAGI RAMAI ORANG lain yang namanya disebut sebut sangat. MESTILAH diorang boleh tolong, kan? lagipun, kita ni bukan siapa siapa kan. takkan terasa kehilangan pun kalau kita takde. kita tahu, kita takdelah macam diuji selama mereka diuji. tapi... sampai sekarang still terasa tentang beberapa bulan lepas. i nak siapkan kerja ni cepat cepat. bagi barang barang ni semua. report? haha. tak siap pun lagi. hebat kan? then i nak kejar i punya target itu. sebelum bulan 9. sebab tawaran itu sangat menarik. harap harap dapat kejar. yakin boleh tentu boleh.! *kakak, nak g FH...! dan... melaka masih menarik. abang I cakap boleh jadi tourist guide~ hihi. tapi tak tahu bila. dia busy. =( *

2011-04-08

-Dah Malas-

Salam.

Dah malas dah nak blogging. Makin lama makin merapu cerita, makin tak berfaedah. Sorry. Minta maaf.
 
Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



2011-04-07

Gloria, janganlah sakit. T_T

Salam.

Dah beberapa tahun, adik I ajar. Okay. Adik I tak ajar tapi I yang terpengaruh dengan dia. Adik I ada habit suka namakan barang. Cam dulu dia ada dua sweater. Satu dia namakan Jesse, satu Lucas. Lucas tu sempena Lucas Scott yang One Tree Hill tu. Jesse? I lupa sebab apa. Haha. Then dia beli sweater lagi. Tak tahulah nape dia suka beli sweater banyak banyak ni. Cam best je. Yang baru tu nama dia Merlin. Sebab dia suka tengok cerita Merlin. 

So I terpengaruh. Laptop I bagi nama Belle. Cam Belle dalam Beauty and the Beast. Then satu phone yang dah hilang nama dia Mikey. Sempena Michaelangelo dalam Teenage Mutant Ninja Turtles. Adik angkat I kutuk cerita ini. Apa I kisah. Aha. Then phone pink I jadi Pinky. Then ada phone lagi nama dia Bert. Cam dalam Sesame Street. Nak pilih antara Grumpy atau Bert sebab dua dua cam garang. Tapi Nama Grumpy cam negatif lah pula kan. Then pergi bilik kakak cam, external tak bagi nama lagi. Bagi nama Gloria. Cam dalam Madagascar tu. Perasan tak Gloria tu walaupun cam gemuk tapi tetap HOT? 

Okay. Mukadimah sangat panjang. So, tersebutlah kisah. I taknak Gloria sakit. Nak deliver tshirt niiiiiiiiiiiiii.

=((

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



2011-04-05

Jangan pandang belakang.

Salam.

Orang cakap, kalau nak happy, jangan fikir pasal apa yang dah lepas. I rasa happy dengan apa yang I ada sekarang ini. Taknak sesakkan fikiran dengan menda yang lepas dah. Banyak kena fikir tentang future. Kerja pun belum jumpa lagi. This weekend macam langkah pertama untuk langkah-langkah seterusnya. Ya ALLAH, berkatilah tindakanKU. Ku pohon yang terbaik buat ku, buat dia, buat kami umatMU. Sesungguhnya, engkau MAHA MENGETAHUI. 
Kadang kadang, unexpected things happen in unexpected times. Kadang terasa macam cepat sangat. Tapi bila teringat ada kawan kawan tanya. "Sekarang? Happy tak? Itu yang penting." My answer, "Happy". So, kalau benda itu happy and tak salah, why doubt yourself kan? Kena move on. Kalau tak nanti BANYAK sangat time wasted. 

Now, nak siapkan report. Hal tshirt. Nanti nak settlekan hal tshirt anak anak murid kesayangan pula. Funny bila pelajar tingkatan 3 and 4 LAGI PENYABAR dari pelajar universiti. Dan pos surat surat adik adik kesayangan. *tak seronok lah post terus lepas event. =P* Banyak benda kena settle. And kalau nak orang baik baik kena jadi baik, kan? Berusaha~

Syukur, ALHAMDULILLAH.
Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.






You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681