Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-09-29

Bestf is back.

Funny kan. When a bestf comes by and a simple ques as 'how's life?' and at first i tried not to make bestf worried and answered somethg as everythg is good, going with the flow. Yet, somehow, i burst out telling almost everythg cause it's getting harder to keep it by myself because bestf knows me by heart. And, I should stop telling evrythg to bestf. Bestf is going away soon! How I wish, tomorrow is dec. So that I can't bug bestf anymore. And I know, he only wants to see me happy. Hi bestf, I'm happy. Please go away. So that I won't tell you anythg anymore. Please? Can I say this? Can I?

2011-09-27

Niskala - Masih Disini

 
Aku masih tak mengerti cebisan hati terukir mengalir
Entah tersentuh tak beralun cuba memayungmu erat di hatiku
Kali ini terang ku pandang rupa wajah yang menjadi idaman
Sudah ku tahu tak ku mampu hanya kata-kata ku perhiasan mu

Aku masih mimpikan mu kerna mainan kasih yang berputik
Mengertilah kata hatiku terbit lahir lubuk kasih yang berkasih
Sedang ku bertepuk satu tangan namun gengaman mu erat padanya
Mahu saja ku melepaskan sisa bisa rasa cinta sebegini

Reff:
Ku masih disini sampai bila entah mengapa harus lara
Ku masih begini tak bergoyang walau sedetik atas kabutnya jiwa
Ku sandarkan kata doa disusuli satu cerita

Bayangan perasaan ku coretkan satu pengalaman ku lepaskan

2011-09-15

Wahai wanita solehah~

Salam.

~Wahai wanita solehah,jgn risau akn jodoh mu krn muslimin yg bijaksana tidak akan terpaut pd wanita hanya pd kecantikkn,lirikn,senyuman,pd bicara manja yg m'goda,pd pujuk rayu s'org wanita y meruntuhkn imannya..ssghnya lelaki itu adlh pemimpin kpd wanita..andai blm sampai jodohmu,aggplh bhw lelaki yg kau nantikn itu sdg m'bina sahsiah kepimpinanny bg memimpin diri mu..krn pd wanita itu pasti ada kekurangan & lelaki yg benar2 layak pasti akn hadir melengkapkn kekuranganmu..~

~Apabila kamu teringatkan seseorang, perbanyaklah olehmu ISTIGHFAR, apabila kamu lupa tentang apa yg kamu pelajari, perbanyakkanlah SELAWAT, apabila kamu ingin wajah berseri & sejuk mata memandang, perbanyaklah SOLAT DHUHA, apabila kamu inginkan perlindungan & kekuatan hati, perbanyaklah TAHAJUD dan apabila kamu inginkan malaikat mendampingimu & mengelak dari pandangan nafsu syaitan, hendaklah kamu sentiasa berada dalam keadaan BERWUDHU.~






Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.


2011-09-07

Emotional day.

Salam. Hi people. How's Raya celebration? Best tak? Dah few days kan holiday habis. Macam, everyone pun must go back to reality. Work, studies and stuff. Tapi, kena ikhlas tau. Nanti rasa restless, grumpy je sebab tak ikhlas. Now, it's 2a.m. Esok kerja. Dan mata tak boleh nak tutup. okay. Bukan salah mata. I yang taknak tidur lagi. Sebab, tadi lepas Maghrib dah tidur. And macam rutin, around jam 12 terjaga. Kejap lagi tidurlah kan. Nak cakap sedih sekarang ni, macam sedihlah juga. Tapi, bila benda tu macam dah expected, and kita dah perasan hint hint tu, bila tahu the truth, macam sedih lah juga kan. Cuma tak teruk sangat. Sebab sempat prepare diri. Dan at least, kali ini, tahu the truth earlier kan. Daripada nanti macam percaya kata kata orang lagi lama, lagi sedih. Jatuh lagi bawah. Kalau jatuh lagi bawah, mungkin akan ambil masa lebih lama nak bangun. Mungkin. So, mungkin juga lebih cepat kan. Sebab dah pro. Hihi. To semua, sorry and thanks for EVERYTHING. Above all, sangat happy untuk Sanchez yang akan engage dengan kakak this Sunday. Mereka minta I ambilkan gambar. I minta kakak lain tolong. Tapi kakak tak boleh. So I minta tolong adik I. Nanti kita tengok hasil nya. Dahlah I tak reti ambil gambar. Selalu, akan shaky je. Ada abang ini, dah lama hilang. Selalu kalau festive season mesti ada text wish wish ke kan. *rasa tak sedap hati*

2011-09-03

She's flying again.

Salam. I'm on my way to KLIA. To send small sister for her flight to US. It's just that, small brother wasn't following. Nevermind then. 3 months, is a short while. Waking up in the morning, going to bed at night, woila! The time has come. May she have a safe journey, and graduated with flying colours 2 years later. Hari Raya, was a blast having her around. I never been in that situation yet, but I guess, being apart from family for two Hari Rayas made her appreciate this year's Hari Raya, and trying to make the best memories from it. Small sister was very busy, stressed up while packing up her stuffs this few days. I did my best to entertain and help her, tough. And having her around, somehow, it was very helpful when it comes to house chores and cookings. If things goes well, we'll meet again next year, small sister. Prayers. I heart you! <3

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681