Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2015-04-23

It's hitting me hard.

Assalamualaikum,
It's almost 4 years now.  But I'm not sure what's holding me from leaving 3M. Maybe gaji.  But I'm not happy here.  Dahlah kerja tak related dengan Maths and teaching. Memang,  something useful,  sebab tak ramai orang tahu bidang supply chain tapi tak happy macamana?

Buatlah kerja gigih mana pun,  ada je bnda yang tertinggal.  Lagi lagi rating last year below than average.  So increment takde langsung.  Budak SPM je,  xde degree boleh dapat gaji lagi tinggi kat sini,  buat salah pape,  boss backup semua.  Why?  Tak fair. Sekali kena bash depan semua orang.  Airmuka jatuh kot.  Please tell me this is normal working in MNC? 'kena bash dpn semua org,  slh skit kecoh.  Org lain buat slh xde pape pn'

I'm telling myself,  if this year rating sama lagi,  I'll leave.  Lagi bagus untuk company kan.  Harap harap by this year dpt buat loan rumah dah.  Kalau tak,  jadi susah. 


2015-04-20

Hilang selera makan

Assalamualaikum.

Dah masuk bulan Rejab dah.  Lagi 3 bulan je tinggal.  Woot woot. 

Ok,  Beberapa minggu ni, hilang selera maka.n. tapi still kena makan.  Effect dari Metformin ni.  Dulu pernah makan Metformin tapi tak pernah rasa loya/mual yang dahsyat camni. Memang takle nampak kari.  Tapi best.  Sebab berat tak naik. And somehow, sikit sikit turun. Walaupun 0.5 kg je.  Haha. 

I'm putting some effort to eat some fruits everyday.  Minggu lepas sebiji pear sehari. N inak bagi hilang mual punya pasal.  Minggu ni tengok buah apa yg rasa sedap lak. Kalau ada passion fruit lat kedai buah tu,  memang dah grab dah.  Yums. 

I'm selling some cookies for Raya this year.
Nak try market Choc Rice,  Viennese Cookies,  and lagi satu tak tau apa.  Mama Carries macam tak berapa laku la kat opis ni.  Takpe,  nanti bincang. 


2015-04-15

Perancangan perumahan terjejas

Assalamualaikum,

As we were getting to stabilize our financial & life, at this stage, we decided to take a new step forward.
Fahmi & I both went to a house viewing last Sunday, and we both liked the house.
Not a big one, but convenient enough with our budget and, well, our partnership.

However. There's always a but. We don't have enough cash for the deposit/booking, or the 10%.
You know, Maybe after Raya, we will have some extra cash.

Thus, reluctantly, have to let the house go. There's another buyer wanting to buy that house.
Mungkin belum rezeki kami lagi.
Harapnya, lepas Raya, dapat proceed lagi.

Thanks.


Noruaruwani


2015-04-13

Big decision.

Assalamualaikum.
Me and abam is trying to workout something big.  It's a tough decision. Hoping that this could be the best for us.  May things go through smoothly. 
Amin. 


2015-04-08

Follow Up PCOS

Assalamualaikum,

Dah banyak kali sebenarnya,  teringin nak tulis kat sini about treatment. Cuma kadang terasa macam membuka aib sendiri.  Betul ke macam membuka aib sendiri?  Tau,  yang baca blog ni memang tak ramai.  Lagi2 blog ni google tak boleh search. 
Cuma,  harapnya,  dengan kekurangan diri ini akan beri kebaikan kepada orang lain.  Or bila dah dua tiga tahun nanti,  baca balik,  boleh ingat how I managed to go through this.
Nanti ada masa,  akan cerita dari mula.

Toodles.


You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681