Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-09-14

Tukar tukar...!

Salam.

Banyak benda nak kena tukar.

Wallpaper desktop dah tukar.

Susun atur dalam almari Iyah pun dah tukar. Malam ini. mine pula. Berpeluh peluh. Takpe. Boleh kurus. **sedang mencuba pelbagai cara yang senang untuk kurus. Pemalas betul. haha.**

Nanti nak susun susun bilik. **part ini tak tahu lah bila nak berjaya. Sikit sikit buat. Sebab mood rajin tak datang hari hari, itu yang susah itu.**

Nak tukar backround blog ini. **kasi kaler kaler sikit. Tapi... yang ini nak buat lama dah. Tak buat buat lagi. hehe.**

Perangai? **yang ini lagi lah ambil masa. Tapi I pun tak tahu berapa lama masa yang I ada. Kalau tak sempat, I minta maaf.**





Siang tadi tengok cerita "Salam Terakhir" yang Rosham Nor berlakon itu. Tengok berkali kali pun mesti akan nangis. Sangat suka cerita ini. Tapi tadi tak dapat nak feel sangat cerita ini. Sebab...? Tengok dah lambat. Start tengok masa part adik dia pukul dia kat tepi tangga itu. Yang adik dia tuduh dia macam macam. Dan ada daddy dekat dekat. Time sedih tu tiba tiba daddy punya laptop lagu sangat kuar. Sebab pasag speaker. Daddy test speaker. Padahal awal awal tu daddy dok tanya bila nak nangis nih? Ha. Kena tanya macam itu memang lah I tak dapat nak feel.

Dia macam, seorang abang yang sangat penyayang. Pada tunang dia. Pada adik adik dia. Pada adik yang bukan kandung juga. Semua dia treat sama rata. Even betapa jahatnya adik dia layan dia, dia sabar je. Diam. Dan dia blame diri dia sendiri sebab tak dapat nak pegang amanah parents untuk didik adik adik dia. Dalam real life, tak mustahil these kind of people untuk still exist. I mean, macam Razman (Rosham Nor). "Abang tak kisah orang ambil barang peribadi abang. Lagi lagi orang tu orang yang abang sayang". **hint untuk adik yang bukan kandung yang suka kat tunang dia. ** Part yang agak sedih, bila adik perempuan dia nak keluar rumah. Taknak beraya dengan dia. Dia pujuk pujuk adik dia supaya at least pagi tu Rayalah dengan dia. Lepas tu nak pergi beraya kat mana mana pun pergilah. T_T

Buatlah baik dengan semua orang. =)

Ikhlaslah dalam berbuat kebaikan kerana ALLAH Taala. =)




P/S : Rasa nak melawat orang UPSI. UPSI tu dekat Tg Malim kan? Tg Malim, boleh naik komuter je kan? hehe. =P





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681