Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-08-31

10 tips to be happy.

Salam.


Sejak I kecil lagi, I suka kumpul kumpul quote. Kalau dalam Malay, dipanggil Mutiara kata. Starting sekolah menengah. Masa belajar kat Four dulu, I jadi librarian. So, kadang kadang masa tengah tugas jaga library, I akan pergi cari ada satu buku ni tajuk dia "1001 mutiara kata" kalau tak silap lah.  Ada banyak edisi. Tapi I tak ingat berapa. Sebab lepas dah tinggalkan sekolah tu, I tak nampak dah buku tu kat mana mana library/bookstore dah. Tak tahu lah I yang silap cari ke kan. Tapi, masa sekolah tu lah, I ada satu buku khas untuk I salin salin mutiara kata ni. Kadang kadang bila free, I baca balik. Salah satu cara I bagi motivasi kat diri. Dan lepas dah sekolah, yakni masuk alam kolej ni kan, I dah semakin reti guna internet. Jadi kemudahan untuk right click save tu digunakan dengan sebaik mungkin. Google cari quote best best. Selalunya yang dalam bentuk jpeq lah. Sebab nanti boleh buat as Wallpaper di dekstop. Ni I nak share.


BUKAN KEPUNYAAN SAYA OKAY. Credits to the owner which is not me. urm. ada nama blog dia di picture ini. Enjoy!

 

























2010-08-30

I think Momok hates me.

Salam.

I think Momok hates me. Well, she have reasons. At least for now. 



Momok being scolded. By me! =P
 

First, when she's sleeping on the stairs like in the picture below, I will go disturb her by singing Memori Tercipta - Shila OIAM. The song is so memorable. So I wanted her to listen to the lyrics. So that it would be memorable for her also. Apparently, she doesn't like it. At all! Because she will go wake up. And run downstairs and go lying on the floor somewhere downstairs. And this happens more than once! *meaning that I disturbed her sleep more than once. hehe. =p*

Second. I am so into the kind of blouses with checked design. If it's in Malay, I will say it as 'baju kotak kotak'. But until one time, I loose my interest in buying these kind of blouse. Yet, I'm still like sooo excited when I see one od those. On the other hand, Momok also likes boxes. She will be veryyyy curious when she saw one. She will go around, over, below, inside, or any ways. When she's inside it, she'll be like so quiet. As if she found a tranquility inside there. Maybe. 

Third. I reminded her of her boyfriend. Yesterday, Or the day before yesterday, I don't remember. Momok is lying on the floor of my room. She looked gloomy. So I make up stories with smaller sister. Saying that she's thinking of her boyf. Her boyf isn't texting. Or on his MSN or reply her comments in FB. Then suddenly Momok gets on her feet and walks to the door, wanting to go out of the house. I guess she's going out to find her boyf. Thinking that her boyf cheats on her. *seriously?*
I can remember only this. I'll update if I remember anything else.

 














Prayer.

Salam.






Prayer is an open line to God. No network problem, no low battery, no connection error, no charging, always good signals and all messages sent.












Percaya ke tak?

Salam.


Tadi macam tiada kerja. Okay. Hari hari pun tiada kerja. So, tadi macam pergi google google apa benda tah tak tahu lah. Dan terjumpa ini. Macam menarik. Hey, no offense lahhh.




 Darn. This is sooo right. haha!

Tadi dapat macam looping dari geng PPSM. Mereka macam nak buka puasa ramai ramai. Urm. Sorry guys. I'm out. Ari Sabtu lepas ada someone ajak pergi buka puasa sama sama pun I tak pergi. Sebab nanti kena Clorox. Last last kena clorox jugaaaaaa! Via fon. Cis cis cis. Haish. Siapa suruh answer the call kan. Padan muka. Lalala~ 

The only buka puasa yang I pergi pun, dengan FC KMNS on 21st hari itu. Sebab? Well, basically kan kalau hang out dengan geng fasi ni sangaaaat lah best. Sebab they don't ask personal things much. Macam majlis tu meriah sebab sakat menyakat antara satu sama lain. Okay. Adalah juga yang tanya personal punya cerita tapi itu adalah secara personal. Maybe sebab, bila dengan FC KMNS mereka semua macam student. Tapi PPSMers adalah insan insan yang bekerja. Jadi topik macam lain. Macam, camne dengan kerja kau? Bila kau nak kahwin? *sensitif, beb* Hehe. 

Dan dan dan... Harga RM10 je. Venue buka puasa dengan FC tu is at Shah Alam. Daddy boleh hantar pergi sana. Tak perlu naik naik komuter. Nak balik pula, sama ada daddy fetch, ataupun follow rombongan Bangi balik Bangi dan pergi tidur bilik Epa kat Zaba tuh. Tapi kalau dengan PPSMers, mesti bajet nak besar besar kannn? Saya tiada uwang. tsk tsk. Dan, sah sahlah kena pergi KL. Balik, you alls nak hantar ai balik rumah keee? *sebenarnya malas nak minta permission daddy nak pergi. sebab, dah kalau tak rasa nak pergi, baik tak yah pergi, kan?*  

Adakah saya menunjukkan unsur unsur kebiasan FC KMNS Vs PPSMers? Idgad. Haha!

Tapi, adik adik PPSM, kalau u alls buat dan ajak, I datang. Kalau free lah. hehe.
I am sooo into adik, kakak, abang rather than friends.



[Updated]  ada orang pernah pesan : I kena cari suami di kalangan fasi kmns. *garu garu kepala. memanglah mereka macam charming. Tapiiiiii dah macam siblings dah kot. Kalau yang satu batch pun macam... Takde! haha! *



Satu pinta.

Salam.

Plz, kalau siapa siapa yang tahu whatever thats happening, plz just let it be that way.

Putting the blame kat siapa siapa won't solve anthing. *I don't wanna solve pun* Just let things happen this way. Biar masa yang menentukan. In the mean time, please don't judge if you're not in our shoes. Kalau tahu pun, just sekadar, "I smell a rat" And that's enough. No need to try help fix things up. I know, you cared. But, please. I prefer it to be this way. Everything is going to be fine. Believe me.

Thanks for understanding. =)









2010-08-29

aku.

Salam.

Nak buat statement ni boleh?

Aku benci kau.

P/S : kepada Aina, sila baca, haha! =P


 

Lelaki yang dinamakan Daddy dan Bapak.

Salam.

Last night, something bad happened. Not so bad actually. Tapi might turn out bad. Smaller sister, went out to meet her friends at Taipan. She planned to meet her friends after tarawih but daddy insisted her going after Isyak. So that she won't be coming back home. Daddy mana yang tak bising anak dara balik lambat. Lewat lewat malam macam macam boleh jadi. Sebab itu kalau I ada kat rumah, I tak berapa nak balik lambat lambat. Nanti dahlah balik lambat, susahkan parents nak go pick up somewhere pula. Kadang kadang nak keluar jumpa orang pun malas. Kalau nak jumpa cam kawan perempuan, atau ramai orang cam gathering ke apa kan bolehlah pergi.

Okay. Sambung. Her friend come pick her up around 10. Lewat sikit kot. My bad. Time tu kenapa entah tak terasa nak pergi sneek out tengok her friend tu drive kereta apa. Suspected, by 11 she's already back at home. Tapi tak. Bila daddy come back at 12 he asked my s.sister is back or not. Then he looked worried. Angry tu satu hal. Worry pun satu hal. Insisted me to call s.sister. I text and called tapi tiada reply pun. Then he wasked me to go out and find her. Pergi tempat yang sister cakap tu tgk2 dah tutup. Pergi tengok kedai kopi semua, old town. starbucks, semua semua lah, TIADA. Then call Mummy asking her firends punya number. SUddenly Mummy called telling yang s.sister is at home. Time tu macam eh, bila masa dia balik? Kenapa I tak perasan pun? Takkanlah I ni dah nyanyuk sangat sampai kalau sister lalu kat living room tu pun I tak perasan kan? Tapi, memang, masa dalam kereta dengan daddy tu I tried to acted cool. Layan je dia. Sebab tahu, daddy was worried. Then balik rumah, tanya brothers apa semua, macam tak dapat nak detect by what time she came back. Tapi macam not so long after we went out searching for her lah. Urm. Kasih bapa kan. Daddy never shows his love by words. But by his actions. That's why, it's hard for me in saying, I LOVE YOU. Tapi sebenarnya kat rumah Daddy is being called bapak. Tapi takut nanti cam people salah faham kan. So my real dad is being referred by daddy. kadang kadang kalau text daddy pun refer him as 'daddy' juga. so okay lah kot? =P

The next part. Tadi tentang daddy.Ni tentang bapak pula. Okay. There is this one friend. I call him Bapak. It started masa ada satu program. I knew him pun because he is a friend's friend. Macam setiap prog kan ada sekretariat kan. I'm under orang lain sebenarnya. Tapi sebab something happened so I masuk bawah dia. Jadi Kebajikan. Know my tugas apa? Haha. Jadi pemandu arah dari Stadium MBSA ke Mydin USJ. Pegri balik lah. Nasib baik tak sesat. Okay. Macam mana jadi bapak tu kan? One day he said something like this. Tengok orang lain panggil anak buah macam mana. "korang korang dengar sini". Kalau aku, "anak anak bapak dengar sini bapak nak cakap" So, bermulalah era penjajahan seorang bapak. Mula mula cam main main. Then lama lama memang dia bahasakan diri dia bapak. Layankan je lah.

Bapak ni, macam daddy juga. Being protective. Dia selalu bising kata jangan nakal nakal semua. Hehe. Nak nakal juga. Lalala~ Bapak punya instinct besar betul. Pernah sekali tu, macam tengah kat KL Sentral. Ada junior nak ke Bukit Jalil. So, macam blank nak naik apa kan. Baru nak call bapak, tiba tiba ada depan mata. Cam magic. Hari Jumaat, odw nak balik ke SJ. Ternampak ada orang tu macam bapak tapi bukan dia lah. then, tengah nak naik komuter dapat call from him. And he said, I'll be watching from far. Tiba tiba rasa macam ada guardian angel lah pula. Hey, you jangan mess up with me. Nanti bapak I bawak 40 orang kawan kang. Nanti bapak make sure diorang tak masuk tempayan yang disangkut kat keldai ea? =P Tak tahu kenapa. Suka sangat mendengki dengan bapak ni. Everything will be okay. Don't worry. Cuma, i just terkilan tak dapat make up my promises dengan dia. Tu je. Tapi... LIfe goes on kan? Bapak, thanks. Kamoo pun jangan nakal nakal. behave okay. I'll be watching you. hehe. I can say these things also. Say je lah. =P


Pernah sekali kan daddy cakap, nak letak nama dia kat fb sebagai bapak noru. Sebab, dia tahu I put someone else as parents kat fb tu. Hehe.

Nanti nak share story pasal momok pula. Tapi tak tahu bila. Tak siap siap taip lagi. hehe.
 





Gadis KMPP.

Salam. 

For whom-it-may-concern,
Apalah kita ni kan? I write in my blog. Then you write in yours. Then I wirte in mine pula. Kita main surat surat nak tak syg? Lagi klasik? Hehe.

How should I start?

Urm. Tertulis urm lah pula. Okay okay. I start,

I still remembered the first time we met. Januari 2010.  Masa itu di SESERI. Program, SELERO!. Giving and sharing SESERIans keep on moving. My first attempt untuk kembali berjasa kepada SESERI after quite a while menyepikan diri. Regret? Tak kot. At least, I learned to mix balik dengan SESERIans. And... Knowing you. Masa itu macam baru sampai. Everybody is getting ourselves comfortable dengan the surroundings. Alah. Bukannya susah sangat nak adapt pun. Sekolah sendiri kan. Sorang sorang datang perkenalkan diri. You was soooooo active! Proudly perkenalkan diri as the youngest kat situ. Mentang mentanglah lahir akhir tahun kannn? 

Funny. Tak tahu camne cam tiba tiba boleh rapat. You are sooo happy updating me and Zie about news of the school. Yang malam itu kita tidur lambat gosip gosip kan...? Tapi taklah lambat sangat. Hehe. Qiam pun terlepas. Haish. My bad. 

I guess, I myself pun macam tak kisah kot in listening. 

As time goes by, entah macam mana we share more stories. Kadang kadang you asked me questions. Kadang kadang, I myself pun tak tahu nak jawab macamana. Macam, "macamana nak explain ek?" Selama ini, I have this one friend. I also likes to ask him silly things. As "saya ni jahat kan?" Then jawapan dia tak pernah make me felt sad ke apa. It always makes me felt better. Macam, I didn't do anything wrong. Kalau I tanya I jahat, dia jawab,"Mana ada. awak nakal je" Macam, it's okay to do things wrongly. Nobody's perfect. haish. tiba tiba rasa nak nanes lak cakap pasal kawan inih. Tapi that's how I learned. Sebodoh macamana pun my question is, he never said back. Dannn... That's what happened to me. Apa orang kata? Hidup ni kan macam roda. Kadang kita di atas, kadang kita di bawah. So, kali ini, when I meet you, I pula yang kena cuba nak say things correctly. hey, siapa kata nak say the right things is easy? I always thought of, what I wanna hear if I say this. And always, always i hoped that, you understood from what I shared. Kadang kadang, I made you think the answers yourself. Banyak cara kan untuk belajar ini. Cuma, what I learned from him is that, he just accepts me the way I am. That's what friends are. Never judge. Kalau a friend tu do things wrongly, reminding the friend that they are wrong.
Tahu tak. ALLAH itu MAHA PENYAYANG. When I'm lost. When things doesn't go the way I expected, And I felt like giving up, you came to me saying that things aren't doing good for you either. Hey, mana boleh I sedih sedih give up semua kalau I kena bagi semangat kat orang lain macam syg kan? Not fair. Nanti jadi macam cakap tak serupa bikin. Kita bagi semangat suruh orang bangun tapi diri sendiri macam tak bangun bangun. Itulah. Bila I tried to give the right words to you, masa yang sama, I'm giving strength to myself. ALLAH bagi kita kekuatan melalui banyak cara. Dan this is one of the way. 

We have similarities. Tapi we were brought up differently. So my experience might differ from you. Our childhood. 
Cumanya kan syg,
I'm not the type of people yang suka paksa paksa orang. Sebab I myself tak suka dipaksa. Kadang kadang cam confuse juga. Apa beza paksa dan pujuk? Takut bila pujuk tu jadi paksa pula. =) *tak tahu apa motif taip ini*
It's just that, I'm not that perfect. Sangat tidak. I'm still learning. Don't look too high upon me. Cause, I pun manusia juga. I still make mistakes. And still wanna do mistakes. I might change. To be a better person. Or not. I couldn't promise that. But what I tried to do is to stay. So that when you wanted a big sister, you have one. *Cause that's what I'd been longing for* But I'm lucky enough to have a big brother. So, please. Don't turn your back from me if things turn out badly. I will feel bad not being there for you. Share what you wanted to. Let it out. And I'll listen. Selagi saya mampu. But if, if one day I might not be there for you, zillions of apologies from me. Cause I'm also a human. Who have ups and downs. 

Colour up your world with your favourite colours. Fill it up with joy. Even if life's being harsh on you, remember this. Life is too short to be sad. But if it happens, cry your heart up if that makes you feel better. In the walk named life it's normal to fall, What differs is how long you take to stand up on your feet. Success can be achieve in many ways. You failed once, it doesn't means that you'll fail forever. *macam cakap kat diri sendiri je. hehe.* Don't push yourself so hard. People have expectations. But what matters the most is, believing in yourself. Do the best that you can. 

Haha. banyak betul janji janji manis dalam ni. Kalau tak tertunai, ampun tuanku.

I guess, this is enough. For now. kannn? Dah banyak kot.




P/s : banyak typo and grammatical errors.


I'm sorry people.

Salam.

Life's tough, kan? Heeeeee. I'm still trying to get through all these. Memanglah life's tu susah. Tapi boleh tak jangan menyusahkan orang lain jugak wahai cik cahaya/noru/wani...? Ish ish ish. Kasihan mereka.

People, thanks for worrying me. Tanya khabar apa semua. I'm doing good. Betul. CUma kadang kadang tu sangat bosan tak tahu nak buat apa. Maka wujudlah post post pelik. Yelah. Dah tak tahu nak buat apa jadi fikir pasal perkara perkara yang dah berlaku je lah. Sedang move on. Isnin I'll do another attempt to call. Then dah tahu positive ke negative, I'll do whatever I should. Negative, I'll go cari kerja lah. Tak pun try cari cara lagi untuk buat ia positive. If positive, kejar mengejar lah nampaknya. I'm wayyyyyy behind. Walaupun sem ni plan nak repeat subjects je kan. Tapi lecturers bertukar. 

Mummy pun macam tak pernah nak marah sangat I asek asek tido je. Maybe sebab she knows what happened kot. So dia macam... Entah. Mothers kan. Tsk tsk. Tiba tiba rasa nak nanes. Hehe. 

Sorry tau. You know who you are. Macam you guys call, text, conteng conteng wall fb semua I didn't answer. Sorry. Thanks juga. For caring. 

Oh oh. kalau ada lagi sesiapa mention pasal kahwin, memang I takkan jawab. Okaylah. I jawab. I tengah cari calon lagi ni... Nak contact ke tak ek abang yang masa sekolah dulu tu? Lalala~

Bertambah tambah kesedaran lepas kena Clorox tadi. Haha. Tapi dah jadi nakal balik. Hohoho.

I am blessed. I have people around me that cares for me, that loves me. Alhamdulillah. Nikmat ALLAH datang macam macam rupa. Cuma kita je yang tak sedar.






2010-08-27

I wanna believe. Really.

Salam.

No matter how dark the moment, love and hope are always possible. George Chakiris.




I tahu. I dah kata taknak post. Sebab nak elak dari tulis perkara sedih sedih. Makin gloomy blog ini. Tapi, Apa boleh I buat? Mata tak mahu pejam. My liver insisted on opening blogger.com and post something. =)


Saat saat macam ni, I nak sangat percaya Apa yang George Chakiris ni cakap. Yang hope is always there. Kan kita kena yakin dengan Qada dan Qadar yang DIA dah tentukan untuk kita kan? Jadi kita tak patut berhenti berharap kan? Sebab itulah I still log in. Harap harap akan ada something. Tapi sampai hari ini I tak nampak lagi perubahan. Tapi I tak patut berhenti berharap kan?


2 bulan itu sangat lama. *sigh*






 

2010-08-26

Fakta ke auta?

Salam.

I copy paste lagi. Hehe. Pemalas betul nak buat artikel sendiri. lalala~ =P


:) Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.
:) Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.
:) Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan
:) Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.
:) Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.
:) Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.
:) Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.
:) Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.
:) Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.
:) Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.
:) Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.
:) Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

:) Tahukah anda, turun saja ke bumi, angkasawan Malaysia, Dr Sheikh Muszaphar terkejut mengetahui beliau adalah orang yang kedua dari Malaysia yang berjaya naik ke langit. Orang Malaysia yang pertama naik ke langit bukan orang Negeri Sembilan tapi orang Terengganu. Siapakah gerangannya orang itu?
Ayah Pin. =P


 

21 things. =)

Salam.


PERTAMA. 

Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka
perlukan.dan lakukanlah dengan penuh kerelaan.

KEDUA. 

Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara
dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua.

KETIGA.

Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari.
Berbelanjalah|
sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu

KEEMPAT. 

Apabila kamu berkata, " Aku Cinta Padamu", maka tunaikanlah.

KELIMA. 

Pabila mengatakan, "Maaf", tenunglah matanya.

KEENAM. 

Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.

KETUJUH. 

Percayailah cinta pandang pertama.

KELAPAN. 

Usah tertawakan impian orang lain. Manusia tanpa impian
tidak memiliki apa-apa.

KESEMBILAN.

Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang.
Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa,
Tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.


KESEPULUH. 

Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman.
Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.


KESEBELAS. 

Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka. |

KEDUABELAS. 

Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas

KETIGABELAS. 

Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari,
lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,"Kenapa anda ingin tahu?"

KEEMPATBELAS. 

ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan
melibatkan pengorbanan dan risiko yang besar.

KELIMABELAS.
ucaplah "Semoga anda diberkati" apabila mendengar seseorang
bersin.|

KEENAMBELAS.
Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.

KETUJUHBELAS.
Berpeganglah kepada tiga R:
1. Rasa hormat pada diri sendiri;
2. Rasa hormat kepada orang lain;
3. Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda

KELAPANBELAS. 

Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah |
persahabatan yang besar.

KESEMBILANBELAS. 

apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan,
usahlah berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.

KEDUAPULUH. 

Tersenyumlah ketika menjawab telefon. Pemanggil akan
melihatnya daripada suara yang memanggil.

KEDUAPULUH SATU 

Ada ketikanya anda perlu bersendirian




 

Kisah cikgu dan anak murid.

Salam.


Ada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar lelaki bernama Akmal bertanya pada seorang cikgu bernama Norhaidi yang sedang mengajar. Ketika itu, Cikgu Norhaidi sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am.
Dialog antara Akmal dan Cikgu Norhaidi tersebut berbunyi begini :
Akmal : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macamana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
Cikgu Norhaidi : Oh, kamu nak tahu ke?. Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je OK…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
Akmal : Baiklah…apa yang saya harus buat?
Cikgu Norhaidi : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu dan selepas itu bawa balik ke kelas.
Akmal : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
Cikgu Norhaidi : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
Akmal : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang dibelakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
Cikgu Norhaidi : Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.




P/S : kisah ini dicopy paste. =)



 

2010-08-24

Kenangan yang terindah.

Salam.

You can fool everyone around you. But not yourself. That came in my mind few minutes ago. 

Kadang kadang kan macam tak percaya je apa yang dah jadi. Tiba tiba semua kenangan tu datang. Rasa macam semalam je kenangan tu semua. Tapi... Tak. The fact is that, it happened for some few weeks. Dah few weeks we're living our own world. Apart. 

Mana boleh nak tipu diri sendiri. Kata kat semua orang, I'm okay. Ketawa ketawa semua. Hari hari pun post blog kasi semangat kat diri kan. Tapi bila masa tu datang, rasa sedih tu ada juga. Air mata tumpah juga. Yup. Memang I tipulah kalau kata I tak nanes. 

Banyak kali terdetik. Selalu kalau naik komuter *time ni kan tak dapat nak buat apa kecuali berfikir* fikir fikir pasal macam macam. Banyak kali pun fikir. Is he doing good? How is his family? Is he already permanent with his job? *diri pun tengah getir boleh lagi lak nak fikir tentang orang lain* Tapi I tak dapat nak henti fikir. Nanti bila busy fikir pasal perkara lain, lupa sekejap. Tapi lama lama ingat balik. Dia okay tak? Macam selama ini pun, he shared his life with me. Kalau nak tanya orang, sah sah lah orang lain belum tentu nak tahu. Tapi i selalu takut nak tanya. Taknak nanti macam ada harapan. I terima dia seadanya dia. Cuma, I dah taknak hurt dia dah. Cukuplah I tengok dia dari jauh je. Knowing that he's doing good is more than enough.

Tapi tadi, tadi I dah penat not knowing the answers of my own question. Luckily, he's doing good. And I hope, he'll always do good. If, if one day he meet some one else, that can replace me, that might be better. At least I know that there's someone that can take care of him, right? That can make him happy. Cause he deserves to be happy. Even this might make me hurt. Tapi itu adalah lebih baik. I lebih rela I yang hurt dari I dapat tahu I hurt orang lain.  

Bagi semangat kat orang lain is wayyy easier than doing what you told others.

Hey, life goes on. Kannn? So cheer up. ^.^



Bila yang tertulis untukku

Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan 
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah




You are one of the best gifts I had in my life. And it will stay that way. 




Harap harap harap harap harap lepas ni tiada yang timbulkan isu bila nak kahwin. Sensitif, beb. Semua isu pun sensitif. haha. =P


 

2010-08-21

Happy happy joy joy.

Salam.

Dari malam semalam. sampai pagi ni, ada a few people brighten up my day. Expected that, hari ini I akan happy the whole day. Weee~~~

Sebab? Last night berbual bual di fon dengan ada bestie ni sampai pukul 1 pagi.

Sambil bual tu texting ngan adik. Start 11:28 pm. End 10:04 am. Sorry. Adik. Sebenarnya bukan Celcom yang prob. Akak yang reply lambat. Plus berkali kali tertidur. tak senonoh? I know. =P

Then, this morning I get a wake up call dari ada kawan lama. Ingatkan siapalah call kan. Padan number familiar. Mungkin mereka bernasib baik sebab semalam and pagi ini mood untuk answer phone calls datang.

HAppyyyyyyyyyyyy.
And petang ini ada event di Shah Alam. Urm. Nak bertolak jam berapa ye...?


Hatiku berbunga riang, Macam baru jatuh cinta. Haha!






 

2010-08-18

If Sakit.

Salam.

If sakit and kena masuk wad, can I choose which hospital I'm going? I wanna go Hospital Melaka. Can I? It sounded interesting. I mean, in these 2 months time. Starting next week. Can I? can I? can I? Pretty pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. *pleading eyes* =P

Sedang mencuba macam macam cara untuk pergi Melaka. Sakitkan diri pun boleh jadi cara juga. Tak tahulah apa yang ada di Melaka itu.

*dah tak betul. sila abaikan post ini.*





 

2010-08-17

Sweetdreams.

Salam.

Nighty night. Sleep tight. Don't let the bed bugs bite. Sweet dreams. Love you. *off the lights* The dialogue where a mummy always says to her daughter after tucking her daughter in bed. Cute tough.

These few days, weeks I guess. I'm having problems with my sleep. It's hard for me to be asleep. When it's 12, I know I'm suppose to be asleep. Yet, 1 am, 2 am, 3 am, every hours, I'll wake up without any intense of doing so. *alwani, please go to sleep, I said to myself* and when I slept after Subuh, it's always like I never wanted to be awake. I don't wanna wake up. I need quality sleep.

How sometimes I wished a dream is like buying a book. You like it, you pay for it and you get it. Wake up, alwani. It's not.


Hey, life's tough. But you still need to go on with your life. No matter what happens.



P/S : I'm still wondering whether the end of Inception, he woke up in a dream or a real world.


 

I know.

Salam. 

ALLAH loves me. And I always knows that.

He always gives HIS hints in different way.

I'm not that strong. Or as strong as i always wished for. But somehow, deep inside I said to myself; I need to be strong for others. At least that was what I thought of. I cried myself out sometimes. Yet, I always believe that things will be better one day. Crap happens. But that does happens in life. Things doesn't usually happens the way you planned for. And there you'll meet frustrations.

By telling others that giving up is not a must, everything is going to be okay; another way of telling myself that life's not that tough either. I always felt better if I can make other people's day better. It happens yesterday and today. An in this case, my lil brothers and sisters. No matter they are blood related or not. No matter from which community they are. So, how far could I run away from them if they are my strength without them noticing it? Starting today, no more deactivating efbi. *i hope* 

Sometimes when people look up on you, you know how frustrated you are, how bad you felt, you still must put up a smiling face. That's what I felt. Maybe not you, but more of me. hehe. People turn to you, seeking advices, supports, suggestions in facing their problems. The problems might differ. You might not face what they are facing. But somehow, they still says thanks. *Hoping that they will get through* 

Yet, there are times when, I, personally still need advices. STill want other people to tell me that things are going to be okay. Still need people to hear my stories. And ALHAMDULILLAH. I have them. Those i can turn to. *tiba tiba teringat lagu christina aguilera I turn to you* And there are times where, by telling others that everything is going to be fine, makes me believes in ALLAH even more. I don't need people to understand me. Cause people might not. *but I'm lucky if there are* And it might frustrates them when it happens. *it happens all the time* And I'm really so not into explaining when time gets rough. I only need people to accept me the way I am. Thanks for accepting me the way I am. xoxo

And Iyah is on her way back to Wisc. Not really sure what time she'll arrive. The house becomes as quiet as before she was back in Malaysia. 2 things I didn't manage to do with her. 1st, go ice skating. 2nd, teach her Calc. I'm a bad sister. *sigh* May things become better for her. Amin.

I have this one senior I always love to stalk look up to. Kind of admire. Senior in Dublin. Furthering studies I guess. *jealous* The senior gets to go overseas. I mean oversea oversea. And me? Just UK...M *sigh* Urm. Neways, all the best senior.

Suddenly everybody is flying. Sob sob. I wanna go fly also. Moneyyyyyy =P




 

2010-08-14

Take time.

Salam.

Just to share. A teacher used to say this while I was in Standard 6. Here goes...


Take Time:

Take time to think-
It is the source of all power.

Take time to read-
It is the fountain of wisdom.

Take time to play-
It is the source of perpetual youth.

Take time to be quiet-
It is the opportunity to seek God.

Take time to be aware-
It is the opportunity to help others.

Take time to love and be loved-
It is God's greatest gift.

Take time to laugh-
It is the music of the soul.

Take time to be friendly-
It is the road to happiness.

Take time to dream-
It is what the future is made of.

Take time to pray-
It is the greatest power on earth.

Take time to give-
It is too short a day to be selfish.

Take time to work-
It is the price of success.



 

2010-08-13

So close.

Salam.


   2.00
   1.00
   2.80
   5.30
+ 9.50
_____
$20.60
_____

RM 20.60. That's how much my frustration costs today. With the tiredness. I've come that far just to let myself being let down. I was so close. Yet, someone came and destroy it. Or I'm the one who didn't realize that that someone was always there all the way along.

Yet, I'm a strong girl. Or at least someone does believes in that. Never been this kind of frustration since last April.

I'm so close.

 

2010-08-12

Pelangi.

Salam. 

Pelangi itu indah. Kannn? I always look forward in watching rainbows. Alwani = Warna-warni. 
Pelangi = Rainbow = Warna-warni. Perasan? I know. hehe. Here are somw pictures obviously not mine. =P





I : Tengah buat apa tu?
Dia : Tengok pelangi.
I : Kalau nampak pelangi, maknanya I tengah rindukan U.
Dia : Kalau macam tu nak tengok pelangi hari hari lah. Nak buat.
I : Macamana itu? 
Dia : Guna air. Cermin.
I : *speechless*


Syg, may U get well soon. Dah boleh jalan dah, kan? You've been this far. I guess You can go farther. Sorry that I can't be there. But I'm 100% sure that you'll be safe in HIS hands. Okay? 
My non-blood related lil sister.



2010-08-11

Keharuan. tiba tiba. Khai.

Salam. 

   

 

Check wall, ada brother paste ini. Sangat meaningful. Rasa terharu pun ada. Yelah kan. Time time macam ini patutnya orang paste selamat berpuasa semua. This one is different. A bit. So I wanna share. 

 

Satu Impian Lebih Baik Dari Seribu Mimpi, Satu Kesedaran Lebih Baik Dari Seribu Impian,


Satu Tindakan Lebih Baik Dari Seribu Kesedaran, 

 

 Satu Matlamat Lebih Baik Dari Seribu Tindakan,


Satu Keikhlasan Lebih Baik Dari Seribu Matlamat.


Mulakanlah Walaupun Sedikit, Melencong Seinci Rugi Seribu Batu '


KEAZAMAN UNTUK BERJAYA


di atas kegagalan anda semalam


binalah bangunan hidupmu buat hari esok


letakkan batu-bata tujuan yang teguh, 


dan


sediakan puing-puing raksasa dari kejatuhanmu yang silam,


ukirkan menara-menara yang hebat, 

 bagi membenam lembah-lembah air mata kehampaan.


Usahalah dengan sabar, walaupun usaha anda itu perlahan.


Namun dari hari ke sehari, binaan itu akan tumbuh cemerlang.


Percayalah kepada Tuhan, dan dengan penuh keyakinan,


Bahawa anda akan berjaya dari apa yang anda usahakan.

 

Thanks, Khai. 

You make people remembers you in your own way. 

COnclusion of this. Satu keikhlasan lebih baik dari seribu mimpi. 

Well, kalau tak ikhlas buat pape pun tak jadi. =)


Anyways, it's Ramadhan. May our Ramadhan this time is wayyyyy better than past years. We become Better people day by day. Amin. Let's try. =)

2010-08-09

C.o.n.g.r.a.t.u.l.a.t.i.o.n.s.

Salam.


It's convocation season. So, I have many people surrounds me which just had their convocation.UKM, USM, UM, UTeM, can't recall.

Kakak Epa, my brothers and sisters of PPSM. Colleagues of PPSM. Abg Deris for his MAsters. Atiqah of FC KMNS. HAzril. My friends. Aina's is on October. Kimi, kamoo sudah kah belum?

C.o.n.g.r.a.t.u.l.a.t.i.o.n.s. You guys/girls deserves it.

Most of all, there's this one person that I owe much. Mr Sanchez. Tahniah. Konvo juga awak kan. After macam macam jadi. Moga awak dapat kerja cepat cepat. Dapat kumpul duit manyak manyak. Nanti kahwin. Pastu saya jadi Aunty Noru Amran. Aunty Noru Amran yang cun. Amin. =)

Semoga semoga semoga awak akan terus success. I owe you lots. Thanks for being a friend. One of the bestest I ever had. Duit kertas tu saya still simpan okay. Thanks sebab still ada walaupun awak dah ada kakak. Sorry sebab tak dapat pergi Melaka yesterday. Sangat sangat ingin berada dengan awak masa one of your meaningful day. Tapi... Takpelah. Mungkin next time. Time awak wedding pula ke kan. =)


Kadang kadang kan, bila kita rasa tak cukup kuat untuk buat sesuatu, look back. And you will realize that, dulu pun you felt the same thing. But you can reach this far. So, think again. Takkan you cannot do it again and again and again and again, kan?


Life's tough. And that's how it's suppose to be. Okay dah. Nanti tak pasal pasal ada titisan manik jernih pula.

Off. =)



Adik adik PPSM. Tahniah. ALl the best for future undertakings. And. Bunga dan coklat dan bear tu semua mahal laaa. hehe. =P



2010-08-07

HolidaY di HoteL.

Salam.

A few days before, I mengintai ngintai hotels. If ada available rooms lah kan. And affordable price. Memandangkan I tengah menganggur ni kan. *padahal malas nak buat apa apa pun. haha.* Tapi, kalau nak book, I tiada kad kad hutang ituh. So, ta buley nak book lah kan. kannn? *I pun tak sure. haha LAGI* Then then then, plan untuk ini hari adalah...


Nak bangun awal-awal pergi serang hotel tu. Encik, ada bilik kosong tak? Mahu mahu. Then dapat guna Wi-Fi, jalan jalan sorang sorang tengok keliling macam kita tourist. Buat buat sesat.


Tapi... itu kalau I bangun awal awal pagi. Sekarang saya tak bangun awal. T_T dan hotel tu dah full!!! jadi dah malas dah.  Tapi nak pergi holiday. I really wanna go have fun this weekend. And I mean it.


Padan muka. tu lah. siapa suruh mata tak mahu tutup. haha!




P/S : still looking forward to go to Sanchez's convo tomorrow morning. Tapi nak culik siapa teman ea. Dahlah tak familiar Malacca nih.


2010-08-06

Kena reject.

Salam.


First. Bos I dah fire I dari jadi dia punya setiausaha. *kira reject tak?* Sebenarnya dah banyak kali dah I nak letak jawatan. I kan ngengada. Tapi somehow dia selalu suruh I fikir masak masak and tak bagi I letak jawatan. *time tu dia sayangkan I kot. haha. =P* Tapi I tahu I buat kerja tak bagus. Selalu bagi dia disappointed, marah marah. Tapi semua bos pun mesti ada marah staff dia kan? Masa awal awal dia offer I kerja I dah cakap dah I ni tak perfect. Kerja ada je yang kurang. Dia kata takpe. *yeke?* So I pun terima offer tu. Lama lama macam okay lah pula. Dah dua tahun dah kerja ni. Then last week, sebenarnya dari bulan 5 lagi kot. Macam dah kurang okay dah dengan bos. So last week dia fire I. Dia kata dia tak puas hati dengan kerja I. *dia taklah guna ayat ni. tapi maksud dia camtu lah*. Tapi I tak tahu kenapa kali ini, I tak rasa nak buat rayuan supaya dia jangan pecat I. Mungkin I redha kot. Sebab nanti taklah dia frust lagi dengan I kan? Sedih? Siapa tak sedih? Dah dua tahun kot pegang jawatan ini. Tapi mungkin sebab fikir, REZEKI, JODOH, AJAL, MAUT kan ALLAH yang tentukan. Jadi sedih pun kena tabah juga. Saya kan kuat. Hiyargh! =) Bos, jangan sedih sedih tau. Nanti bos lantiklah setiausaha baru. Mesti ada orang nak punya. =) Kalau nak offer I kerja lagi, boleh je. kot. Penat tau jadi secretary ni. Kena jaga hati bos lagi. *muka tak malu. haha. =P*


 Urm. bos I dulu tu lagi hensem dari dia ni. 
Bos ada rambut. 
Dan I tak guna nama Miss Frimley masa kerja dulu. =P


Second. Urm. Tempat tu dah fire I juga. DIa tak mahu I ada di situ lagi. Tapi yang ini, I buat rayuan. I still nak tempat tu bagi sumbangan di atas yuran yang I bayar. Harap harap rayuan ini diluluskan. Kalau tak lulus, padan muka I. Dulu masa tempat tu nak I, I tak perform betul betul. Kan dah kena fire. Tapi dengar dengar meeting pun pertengahan Ogos. Lambat lagi. *sigh* Tak lulus, I buat plan B lah. Lulus, I akan pergi tempat tu lagi. BETUL. =)


Third. Celcom pun dah reject I juga. Okay. FOn Celcom sakit. Kali ini betul betul sakit. Dapat ON. Tapi macam hendak tak hendak sahaja. *kecewa* Rasa macam kena dump je. FOn Celcom, awak mana boleh sakit. Awak kena sihat. Semua no fon dalam itu. dan... Message message kenangan tu... 
"adik sygkan akak. syg sgt2. tp xtau nak tnjkkn mcmne..." 
Dan kalau nak guna sim kad nak text pun, kalau nak text orang yang no dia Isimpan dalam fon tu, bagaimana pula? Lagi lagi kalau orang itu tidak on efbi? Huwaaa... *okay. saya mula berkelakuan gedik*


Keempat. Oh. Dalam kisah kisah I kena reject ini, I dilantik untuk kerja sebagai tenaga pengajar sambilan untuk satu program Disember ini. See, every cloud have a silver lining. Woot woot! =)



2010-08-04

Lagu je pun.

Salam.

Ari lasso - Cintailah aku sepenuh hatimu

Di dalam hatimu
T’lah aku temukan
Arti kebahagian
Bersama dirimu
Aku merasa berarti
Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan
Mencintaiku
Walau bintangku tak terang


Chorus
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah di sini saling memiliki
Selama-lamanya

Ulang Chorus
Tiada arti semua bila kau pergi
Genggamlah tanganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi


Sedih lah lagu ni. Sebab I couldn't do macam tajuk lagu ni. haha! 






2010-08-03

Tak sabar.

Salam.

Morninggggggggg people!!!
Eh eh eh. It's not morning anymore. It's afternoon. Suddenly felt like dancing myself out. Haha!
Haish. Alwani ni. Semalam sedih. Hari ni happy pula. Aiyooo. Maybe sebab today pakai grey kot. =P

Well, tak sabar nak kerja. Hehe. Nak kumpul duit. Nak beli kereta. Nanti boleh jalan jalan. Bawa orang jalan jalan. Boleh culik orang lain bawa pergi jalan jalan. Boleh beli barang. Nak bayar hutang hutang janji janji semua.

Dan rasa nak go for short courses. Skills.

Then, I can really let go.



Kalau dapat kerja di cyberjaya bagus juga. =P


.

2010-08-02

It happened though.

Salam.




One fine day last week, I get a phone call. Believe it or not. The words did came out. On that one fine day. And me? *speechless*


SUddenly I'm lost between forcing and appealing. No no. Appealing is not the right word. Coaxing. Better. How to differ these two actions? And of course I'm not doing any coaxing because for me it seems like forcing. But actually it's not.


And yesterday, acting out like nothing happened, it hurts. And sooo awkward. Chances are there. But I ran away. I'm not that strong. Not yet. Escaping is what I choose. At least for yesterday.


And today, while my Zohor prayers, it rained tough. Finally. And, without any thoughts, this time defying my principal, I ran to Mummy crying in her arms. Just some, cries. And not a word of why. Haha. *suddenly felt stu*** thinking about it*

Yeah. I'm this strongggg!


Sometimes, it's so tired to act out strong. "Anak sulung kena kuat." "Awak kan kakak. Kena bagi semangat kat adik adik" Well, I'm a human. Hoping that there's someone saying, Alwani everything is going to be fine. But I guess, it's not the end of anything. Because, Everything is going to be okay in the end. At least that's what I believed in.


People let things go. But ALLAH always keeps EVERYTHING in His sight. EVERYTHING. It's not the feeling of being left for that hurts. It hurts more when people lose faith in you. Cause that's what holds me all this while. At least. And now, I lose it. Starting all over again is another chance. But when you doesn't have heart or at least you felt half hearted, you would doubt yourself. Can I do this again, In a better way? I'm afraid I won't. And it hurts people more. Than ever. *sigh*




Being quiet doesn't means that I neglected/forgotten you. It's just that I'm 100% sure that you'll be safe in HIS hands. ALLAH Ar-RAHMAN Ar-RAHIM.

Dream BIG. Even if you're just that small. Cause nothing is wrong with that. =P

Life's getting tougher. =)



You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681