Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-02-25

just you.

Salam.


Even i have others nearby.

I always needed you more.

Wanting you to stay.

If you don't, I guess I understood.



2010-02-24

hidup ini...

Salam.


idop nie, klau kte wat dia hepi, mmg hepi.. klau wat mcm haram, mmg haram la jadiknye (udean, 2010)



Dah realize balik apa yg makes me happy.


Bila dapat happykan orang lain.


At least kalau tak ikhlas, tapi kalau dpt happykan org lain, leh happykan diri kita juga. dan sikit2 buat kita redha=redha+redah. Hopefully.


Thanks Udean.


Syukur Alhamdulillah.



Today i realize something. I cannot live without them. At least, hari ini dan semalam, walau betapa serabut I am, tapi bila komen2 status ngn mereka semua, makes me smile+laugh. Walaupun sengsorang. Tapi, knowing that they are ok, makes me still wanna live. Kelmarin, after a while, Villa ada semula. Semalam, Boolat, Aina, Agon, Rat, adik Iwan, semua2 lah ada semula. Malam ni, Aidah, Udean, Yufi, Fadzli ada semula. Zaira pun. Mungkin bila dah sgt down. Pastu nak kept it by myself. Pastu wat dono je ngn diorg makes me lg down. Tu yg post pun semua emo2 jep. Apa lah kamu ni cik cahaya. Dan semalam, jumpa sekejap je dgn 3rd year students tapi rasa serius rinduuu sgt ngn diorg. Mai, Pura, Wana, Lala. Urm sapa lagi eh. Ngan jumpa Nurul semalam. Nampak Yanti. Mereka sentiasa ada. Saya je yg pergi.


Pengajaran. sakit mcmana pun, jgn lari dr insan2 tersyg. Jalan je.  Kalau tak nanti haru. =)



pelajar tahun 3 ppsm. Kalau u alls jenjalan, kak wani nak ikut!!! nak join. kalau tak tah bila dpt jumpa lg. T_T




2010-02-22

Changing.

Salam.





People can change.


But it takes time...









Will u wait?





Manusia mudah membuat keputusan yang betul. Tapi manusia susah hendak  buat keputusan bila melibatkan perubahan hidup.




Yet, manusia still boleh berubah kan?




Berubah itu baik.

Tapi kan lebih baik kalau ia ke arah kebaikan. 








2010-02-21

Mengaji masa kecil dulu.

Salam.

Tadi ada baca post kat blog seseorang ni. Mr K.  
Pasal ada ustaz ambil kesempatan pelajar2 perempuan darjah 4 sekolah itu.

Terus macam teringat.
Haih.
Kanak2 masa umur darjah2 ni selalu macam tak tahu apa2.
Sangat2 lah boleh kena tipu.
Masa kecil2 dulu ada kena pergi mengaji kat satu tempat ni.
Tak ingat umur berapa.
Tapi macam darjah 4,5,6.
Plus, belum baligh lagi kan.


Haih. Ustaz oh ustaz.

Lama2 dah tak ngaji kat citu dah.
Kawan2 perempuan pun dah tak ngaji situ dah.
Time darjah2 jugalah berhenti ngaji situ.

Tak tahulah kat situ still mengajar orang mengaji ke tak.

Harap2 ustaz2 tu dah berubah.



Pengajaran, jangan terlalu percayakan orang lain.

Dan bila kita diberi amanah itu, lakukanlah sebaik2 nya.
Jangan lah pula ambil kesempatan.
Mentang2lah berkuasa kan.

Nanti dah ada anak, jaga anak2 baik2 ya.

Moga kita sentiasa dalam keredhaan ALLAH s.w.t.





2010-02-20

Hilangkan diri.

Salam.


Beberapa ketika ni, as if I'm running away from my besties.


Dah lama cam tak share stories ngan mereka. 


Tanya2 khabar semua.

Kalau on YM pun sekejap je. 

Villa, Aina, Zahira, Yanti, Ella, Haf, Mimah, Teh.


Tapi itulah.


Lari-lari pun.


Saya tak boleh larikan diri dari 2 orang ini. Maybe until mereka dah kerja tetap dan married. Sebab time tu masing2 ada komitmen yg lebih tinggi. 


Villa.

Kenapalah instinct awak kuat sangat? 


Teh.

Sebab teh akan hilangkan diri terlebih dahulu. 



Bagilah saya peluang nak tunjukkan saya kuat. 



Saya nak minta maaf untuk semua salah silap saya. Pada semua orang yang baca ni, maafkan saya. Sengaja atau tak. 



P/S: nak nangis boleh tak?



2010-02-19

Kenapa jahat?

Salam.



Adik tersayang bagi amaran. 


Teh pun pernah cakap,"Tak elok buat jahat kat orang lain. Bila2 masa je Tuhan boleh balas".


*sigh*




Dah lama tak ym ngan Zahira, Villa, dan Aina.  


*sigh*


Maaf, sahabat.


I've lost a bestfriend. I don't wanna lost another. No.  






Miracles could happen, kan?





Waiting. 





MIdsem Exam. LAGI.

Salam.


Selasa : Pelaburan.


Rabu : Risk Management.


Study study. Kalau tak 4.0 takle grad. Kalau tak grad tak boleh kahwin. Jadi kalau tak 4.0 tak leh kahwin. 


Hish. Ada ke niat macam tu?



2010-02-18

It's getting tougher

Salam.


I still remembered that one fine day. On February. I'm sitting at that one table. In the Library. You went out. And I'm waiting for you to join me after you settled down. Then you came. Sitting in front of me. Acting out. 

U: Boleh saya duduk sini?

Me: Duduklah.

U: Hai. Boleh berkenalan?

Me: Urm...

U: Saya dah lama perhatikan awak. Dah lama minat kat awak. Boleh kita berkawan?

Me: I'm speechless. I don't know what I should answer. He's really acting out. Like it's real. I'm freaking myself out.  Felt like yelling so that he STOP!!! But I can't. The only thing that went out of my mouth is NOTHING. 

U: Bolehlah ea? Kita berkawan? Awak, jawablah. 

Me: Dahlah tu. Janganlah main2.

U: Smiled. Macamana kalau betul? Pernah bayangkan tak kalau wani tengah study betul2 ada orang datang macam tu? 

Me: Yes. He's right. What if it really happened. How will I react? With myself not stable. (I guess this is what I felt that time)

Then u stopped acting and joined me studying. 



I still remembered that situation. That day where I still have this kind of phobia with guys. And not ready with any new relationship with guys. But U waited for me. To be prepare myself. To be ready. You came from no where, and in no time u got close..., not to me but to my heart.


It's tough at first. But somehow, i get through it. And I'm just making sure I'll stick to what I have. Not turning you down. You used to say that, "Love is not everything, it should have trust, loyal and sacrifice." Villa used to say the same thing. "Love have sacrifice".


But now, it's getting tougher. I really hope that I can get through. I really hope that you can get through. And I really hope that we'll get through. I really do hope so. Coz sometimes I do felt like giving up. And running away. To an unknown place. But I know I can't. I won't solve anything. I just need to be strong to face it. 


Life's hard. But it will be worth going. The strength is within ourselves. We just need to search it deep inside. I really hope that we'll get through. InsyaALLAH. Coz ALLAH knows whats best for us all. 


P/S: Singing the song Where we are (Westlife) over and over again.

But, Jodoh pertemuan ajal maut itu kan ALLAH yang tentukan. 


Give and take. And asking questions.

Salam.


Selama ini, I have this kind of mind set. Which is, "Dalam relationships, there is give and take". I have these sisters asking why we need to give if we're not getting back? Why do we still need to care if they don't care about us? Because of the fact where in relationships you should get something in return. Urm... Faham tak?


I used to be there. And memang rasa sedih bila macam left out dari life org yg kita syg tu. Kita tanya khabar semua. Tapi kita je lah. Orang lain tu tak pernah nak tanya pun. 


Tapi lama2, dah biasa. Dan dah boleh terima orang lain itu seadanya. And sekarang, what I felt is that, bila kita ikhlas buat sesuatu kerana ALLAH s.w.t. kita akan rasa lebih HAPPY. Even orang tu macam tak kisah pasal kita langsung. Buat baik kan akan dibalas baik. Dan siapa tahu, mungkin balasan baik tu tengah tunggu kita di akhirat nanti kan? Sekarang dah tak kisah dah kalau asyik2 saya je yang tanya khabar semua.  Ukhwah itu indah bila ia adalah kerana ALLAH s.w.t. And I know I have my family, friends and my beloved ones. Dan ALLAH sentiasa ada untuk kita. Dan saya lebih menghargai ukhwah yang ada.


Bila umur dah makin bertambah ni, uhuk uhuk makin ramai adik2 yg I get to know. Dan kadang2 banyak persoalan mereka. I tried my best to give the answers that they want. Harap2 mereka gembira dengan my answers. And tak serik nak bertanya lagi. Tapi kadang2 tak dapat jawab juga. =) 


Sebab myself ni pun, even dalam umur macam ni, I still have questions. And I have a big brother of mine to answer my questions. Lucky to have him. And he had been patient enough to answer my questions. Thanks Villa.


So, I hope that I can be their big sister to answer their questions even kadang2 bg mereka macam remeh ke kan. =)


P/S: Banyak lagi yang saya tak tahu. Dunia ini terlalu luas. 

2010-02-15

Berjalan-jalan LAGI.

Salam.


Sekarang musim cuti midsem.

Maka U pun sunyi sepi je. Starting Jumaat, ramai dah pulang ke pangkuan keluarga. Cik cahaya pula, dapat petunjuk untuk pulang hari ini. Hari Isnin.


Gigihnya sayep study ea? xjuga. Mengedate jep beberapa hari itu.


Khamis - Yufi - Mid - Pondok pizza.

Jumaat - Encik - Mines - Resipi rahsia.

Sabtu - Anjang - Mid - KFC. Pagi tu sempat wat wake up call+tgk TMNT. =)

Ahad - Memerap kat kolej jep.

Isnin - Teh - KLCC - McD --> rumah.

Serius. Sekarang rasa sangat gemuk. 


Khamis tu keluar sebab nak buat preparation untuk date hari Jumaat. Thanks Yufi sebab free time tu. Tak terajak orang lain pun. Serius. Rasa penat. Tak tau napa. Selalu kalau kuar jalan, cam no hal nak jalan lama2. Tapi petang tu lepas turun komuter naik jejantas nak ke seberang tu, "Yufi, akak xtau napa penat sangat malam ni". Penat tunggu Yufi pilih jeans kot. Ni kali ke berapa tah teman orang beli jeans. Serius. Sangat fussy bila beli jeans. Kena cari cutting yang best. Ada cutting best lak, Kena cari saiz. Tengok kaler. Harga. Brand. Kalau slack, just tengok muat ke tak n kaler jep n HARGA. Habis? Dalam RM 150+ lah juga. oh oh. Kitorang sempat main naik turun KTM kat serdang. Hehe. Jumpa Nana. Rasa kagum dan sangat segan dengan perubahan Nana.  


Jumaat cam xtahu nak pergi mana. Last2 ke Mines. Best2. Sebab kali ni keluar xde gaduh2. Sian Encik. Kena pau lagi. Harap encik tidak serik untuk keluar lagi dengan sayep. Ktm sangat2 pack hari itu. Keluar time sama macam hari khamis tapi 2 kali ganda pack. Balik blok, ada lagi arasmate yang tak balik rumah lagi. So, taklah senyap sangat kan.


Sabtu. Anjang ajak pergi TS. Tapi sayep xberani nak ke Stesen monorel+TS sengsorang. Tak biasa. Kalau cam mid, mines, klcc ke blh la kot. Tapi tidak TS. Serius jarang pergi. So, pergi mid lagi. Tapi  tak kisah. Sebab dapat jumpa Anjang. Dahla since Matrics xpernah kuar ngn anjang pun. Rasa sangat rindu ngn angah ngan uda. T_T. Dan dan dan. Anjang dah kurus+bertambah cun!!! *jeles* masa keluar ngan Anjang, rasa macam Anjang betul2 kakak je. Sebab cam bahasakan diri adik ngan Anjang. Teh tanya," Anjang tu panjang tak?" Cerita kat Anjang, Anjang just senyum jek. 


Ahad. Tidak dapat keluar ke mana2. Kerana kesihatan kurang memuaskan. Serius sangat tak larat. So, cam cubaan untuk habiskan nota. Dan TAK BOLEH ONLINE!!! xtau napa. Hari itu, serius sangat sunyi. Semua pun dah pulang. Tinggal sayep je di aras yang tak pulang umah lagi. Dan malamnya, cam layankan aje cerita kat tv itu. Sampai jam 1 kot. Ulangan cerita Orang Gaji. 


Isnin. Jumpa teh pula. Sebab dia dah nak balik Pantai Timur. Once die dah balik Dungun, susah dia nak balik pantai barat nih. Oh oh oh. Lepas jumpa Teh plan nak balik umah terus. Kul 12+ tghari baru keluar bilik. Decide punya decide, last2 ke KLCC. Sebab takkan nak ke Mid LAGI??? Kena buli!!! Masa dalam komuter, msg Teh cakap lapar. Dengan harapan bila sampai tu akan pergi makan lah kan. Tapi tak tak. Pagi tu makan jam 10. Time turun komuter tu cam dekat2 jam 1400. Sampai KLCC, Teh tanya,"selalu datang KLCC buat apa?" Sayep,"Pergi Kinokuniya." Then pergi Kinokuniya, Teh cari buku2 resipi. Dahla gambar2 cam sedap2 je kan. Sangat appetizing. Kejam. Kejam. Kul 4 baru makan. Dan makan dengan banyak nya. Cam revenge. Habislah. Berat melampau2 kang nanti. Tapi best. Sebab dah beberapa kali xjd jumpa. Jam 7 pun bertolak pulang ke rumah. Sampai rumah dalam 8 lebih.


Kenangan~


Overall, penat tapi best! Dan habis banyaaaaaaaak duit. cam 3 hari tu dok spend duit je beli brg. sbb bila balik ada je benda lupa beli. Tadi je dapat tahan diri dari shopping. =)


Dan macam biasa, taknak masukkan gambar. Serius. Tak suka sangat masuk2kan gmbr ni. Suka bebel bebel je. =P


Now. orang pantai timur dah kt pantai timur. orang utara pun nak ke utara. Moga mereka sama2 success walaupun sebagai perantau. Amin. 

2010-02-13

Menjadi dewasa.

Salam.


I still tidak mempunyai kesedaran diri untuk pulang ke rumah. Alwani, silalah pulang!!!


Xtau nak balik bila. Nak study study study. Tapi blok dah sangat sunyi. Nasib baik Felo ada. Betul ke ada? Oklah. Nasib baik Mama si kucing ada. Bolehlah teman. Tapi dia kucing. Tu lah. Rasa nak balik pula. 


Tengah maghrib2 ni I felt rajin untuk browse through my mails, efbi, efes, blog, blog kwn2 semua dan gemilang check buku overdue ke tak =P . Sedang browse blog kawan2, teringat dah lama tak baca blog Sarah. Dia rajin blog. Dan tulis panjang2. Junior Seseri-Dendro-Vivacious. Lupa dia kelas apa. Ada post dia cerita tentang percintaan orang dewasa dari her point of view. 


Basically, what I understood is that bila dewasa kan, macam lebih kepada, menerima-seadanya+memahami-keadaan-orang-lain-dan-bukan-pentingkan-diri.


Jadi macam, tak perlu lah kena berjumpa hari2. Call hari2. SMS 24 jam. Kalau tak dapat message I Love You semua pun nak merajuk sampai 2 3 hari. Cam sendiri faham sudahlah. Cam saya sayang awak, awak sayang saya. Saya dah ada dia jadi tak boleh menggatal lagi. Orang lain hanya kawan sahaja walaupun jumpa dia. Dan perkara-perkara macam tu. Lebih kepada, tumpukan kepada komitmen masing2. Dan apa yang paling penting adalah TRUST. *ayat sarah.*


Masa degree dulu cam hari-hari pun boleh jumpa Encik. He. PPSM bukan besar mana pun. =P So cam lepas degree habis, dah jarang jumpa. Lagi2 bila Encik dah kerja kan. Pastu cam nak dapatkan kertas kedua ni pun cam kurang semangat sebab xdapat jumpa mangkin tiap2 hari. Hish. gatal.  Tapi tu lah, lama2 kan, cam dah biasa. Kadang2 boleh tak lepas 2 3 hari baru teringat yg dah lama tak kacau Encik. Eh, apa khabar eh Encik? Lama-lama pun cam dah boleh terima yang dia tu sudah bekerja. Ada meeting sana sini. M.E.E.T.I.N.G. ok. So, cam tenang je. Plus, membusykan diri dengan perkara2 lain. Seperti? Urm. I belajar ok. Itulah. Kena jadi dewasa sekarang ni. =)


Encik, jangan nakal2 ok. Ingat tau. Saya ada spy kat tempat kerja awak tu. Padahal tak hire spy pun. Nak hire spy mahal. Takde duit dah. Esok makan nasi+kuah je lah nmpknya. 


Tapi tapi tapi. Kena ingat. Jodoh pertemuan ajal maut itu kan ALLAH yang tentukan. =)


Kagum dengan Sarah sebab dia dah nak pergi rumah jumpa family bakal husband semua. Moga everything goes well. Adakah dia Seserian pertama yang will be married? Atau ada lagi pencabar lain. Mari tunggu~


p/s: xtau tajuk ada kaitan ngn post ke tak. 

p/p/s: persahabatan orang dewasa lak camne? =P



Hanya pinjaman.

Salam.


Semua yang kita ada di dunia ini hanyalah pinjaman dariNYA. Bukan milik mutlak kita. Bila-bila masa sahaja DIA boleh tarik balik. Andai tiba masa 'pinjaman' itu ditarik balik, redhalah.


Dan janganlah terlalu gembira kerana kelak kau akan kecewa.


Hargailah apa yang kita ada tu sebelum ia hilang. 


Satu satu slipping away.


Redhalah. 


Tiba2 rasa rindu sangat kat Adik kt skudai tu. 

Rasa makin jauh. 

Moga everything makin baik untuk dia. 


Dah. Beremosi pula malam ni. Hish. Tah pape je. 



2010-02-12

Wake up Call.

Salam.

Again. 2 post this noon.

Urm. This morning I get a wake up call. H.A.P.P.Y.! 

But quite a while, the call ends suddenly. Because kanak2 itu punya Fon Bateri habis. 

But when I called back, it's only for 1 minute. And the call ends suddenly again.

I don't know what happened actually.

Coz, I had plenty of credit. I charged the fon. I didn't press the end call button.

Setiap kali saya call balik pun macam tu. *sigh*

Urm. Maybe... Jodoh kita hanya di sini. Hahaha. Berdrama pula.

But. Sangat Happy. Dan terselit perasaan marah. Takpe2. Kanak2 memang nakal.

Nantilah kamoo. *pegang rotan*


Roses are pink.

Salam.


Presenting...*drum roll plz!*

Pink roses!!!

*ching ching*





These beautiful pink roses were sent to Mummy. Regarding her **th birthday. It arrived safely on that 9 February 2010. That's the second reason why my heart was like dup dap dup dap on the 9th Feb. Besides the stochastic midsem exam. *sigh*


The surprise was almost not being a surprise. Yet still a surprise. My bad. It was my first time buying stuffs online. Myself. Ordered. Transfer money. Receive. Ok. It's sissy's plan to be exact. She googled online flower shops. LIke... I don't know when she did that. And she have difficulties in paying all the way from her place. So there comes bugging-big-sissy-to-join-venture-so-that-can-be-relieved. Hehe. I don't mind actually. Especially when I just opened a new bank account. And now I'm good in transferring money. Urgh. It's not a good sign. I need to throw away my ATM card. And use manual instead. COz as the longer I have my ATM card, the less money will be in it. Take note! a new hypothesis. By me! =P


About the surprise. It was my first time. So, I transferred the money kind of late. I planned of doing it after the exam finishes at 10 am. And in the ordering form, the part when these roses need to be at the receipients, I wrote 1130 am. Bijak? Thank you. Hehe. So, the florist called. Because they cannot deliver when the payment is not cleared yet. She called Me. But I can't answer because I'm so focused with the exam. Then she called Mummy. Cis. Luckily Mummy don't notice. If not, a spoiled surprise it will be. 


But but but. It happens to still be a surprise. Coz mummy thought the flower is for me. How sweet. =)


So, the moral of this story is, if you're buying someone a flower, make sure that you pay it earlier.  



The poem that me and Iyah edited. 

Underneath there is written, from daughties+sons yang hot. =P




Gomok is the kitty yang GEmuk. =P



Happy **th birthday Mummy. Jangan nakal2. 

Owh2. I edited Iyah punya wish untuk Mummy kat wall Mummy. 


Iyah's.

to my dearest sweetest loveliestest mamita preciousa, happy birthday! :) iyah syg ibu byk2 juta2 gazilion.. sending warm love hugs n kisses all d way frm wisconsin only for you :) hihi. smoga Allah pnjgkan umur ibu dlm keberkatan.. and may Allah bless our family always.. amiiinn ♥ ♥ ♥


Me edit.

to my dearest sweetest loveliestest mamita preciousa, happy birthday! :) kakla syg ibu byk2 sampai infiniti. sending warm love hugs n kisses all d way frm uk only for you :) hihi. smoga Allah pnjgkan umur ibu dan ibu bahagia dunia akhirat. 

hahaha. iyah setakat juta2 gazillion je. kakla infinity terus. =P sah2 la ayat tu iyah punya kannn?


Mummy. Sorry. I'm not good in writing romantic words like Iyah. =)


P/S: Mummy taknak beli ikan haruan masak gulai ikan haruan? =P



2010-02-08

dup dap dup dap.

Salam.


Esok pagi ada midsem stokastik. Tapi cik cahaya ni still nak tulis2 kat sini. Cam tak sedar diri je kan? Lalala~


Tapi serius. Masa kelas risk tadi mmg xdpt nak fokus. Sbb b4 class start cam ada classmate dok compare2 jwpn sume and discuss stokastik. So cam rasa sgt left out+stress cam xtau pape. Huish. Nasib baik xpergi meeting hari ahad tu. Kalau tak mesti lagi stress kan? So, cam dok pikir, xle bungkus sem ni. Serius. mmg xdpt fokus. Salin je apa yang Dr tulis. Sorry Dr. Nanti lepas stokastik saya pulun untuk risk. Kena dapat A untuk risk. 


Asyik terfikir kalau bungkus sem ni, mmg dh nk let go dh kertas ni. Cam rasa cukup je satu kertas. Tapi duit... Urm. Dan Teh pernah cakap, jgn hampakan harapan ibu bapak. Kejap cam, Baik, saya usaha sedaya mungkin. Kejap cam, dah cuba dah tapi jd camni lak. 


Tapi tapi tapi. Kesedihan hanya lah setakat itu. Masuk kuliah stokastik, cam blur2 lah juga. Tapi lepas kelas stokastik tu, rasa sangat seronok. Sebab even dengan ilmu yang sedikit ni kan, cam dapat tolong org juga. Seronok sharing dengan mereka. Masing2 cam tak puas hati. Nak kuarkan teori masing2. Girls. Thanks. Sedikit sebanyak, rasa bersemangat semula. Nanti kalau ada diskusi lagi, jgn lupa ajak tau. Ok. jgn lupa buat diskusi lagi tau. Esok kita kena buat apa? SENYUM. =) Snanye kan, bab tadi tu cik cahaya tak paham sangat. Tapi masa diskusi tadi baru cam clean and clear. Happy.


So, on the way back balik kolej. Berfikir dan berfikir. Takpe2. Kita usaha. Dan  jangan kedekut ilmu. Walaupun ilmu kita sikit je. Sebab tak rugi pape pun. Silap haribulan, kita dapat balik lagi banyak dari yang kita share. =)


All the best untuk Stokastik esok. Dah. Pergi study. 


P/s: ALLAH itu MAHA ADIL. Kan ada pepatah kata, buat baik dibalas baik. =) 

Dan sebenarnya esok ada lagi perkara lain akan berlaku. Jeng jeng jeng. 

Dan... Esok nak bawa berapa keping kertas ea???


2010-02-07

rasa macam tak nak pergi meeting tapi...

Salam.


Petang ni by 2@2.30 kena ada di KL. Ada meeting. Actually tak terlibat langsung. Tapi cam ada orang minta tlg dtg. Macam lah kan. I hope that I can help out.


Tapi... Rasa berat hati nak pergi pun ada sebenarnya. Sebab... Stokastik pagi Selasa Mid Sem exam dan apakah itu berulang dan transien pun cam dah jadi blur balik!!!


Dan perjalanan nak ke KL tu mengambil banyak emas2 ku. dahlah sekarang ni emas dah sangat limited. 


Entah. Adik tersayang cakap, "TAK YAH PERGI".



2010-02-04

Gadis itu.

Salam.


Beberapa minggu lepas khabar gembira ku terima.


Pagi ini, terngiang2 lagi msg malam semalam.



Sygku,

andai ditakdirkan kau pergi, aku tidak mahu menangis. 

Bertanya pada diri, Mampukah aku?



2010-02-02

He's my hero. My idol.

Salam.

Hi. Actually, I'm suppose to finish up summarizing my jurnal. Tomorrow is the due, dude!!! Wah... I guna perkataan dude. Yet I felt like putting up this post.


My hero. He ain't the Superman or TMNT. I only liked Superman during the times where the actor is Dean Cain because I thought that he's handsome. But he's gemuk already. So, rejected.


Last Thursday, I don't have class at all. Ok. For this sem. I don't have class on Thursday. Cool tak? Tak. Sebab nanti end up buat kerja2 lagha. Ish. Bertaubatlah wahai Alwani. So, I felt like watching the movies/film that I have in my Belle here. Padahal ada beberapa cerita je pun. Cukup je dua tangan nak kira. =P 


I pilih cerita Taken untuk ditonton. English story. Tak tahu nama pelakon utama tu. Tapi pelakon utama membawa watak sebagai seorang daddy (dah cerai dan tinggal sorang2 sebab anak gadisnya tinggal dgn ex-wifenya) yang sangat sayangkan anak gadisnya. Anak gadisnya 17 @ 18 tahun entah. Nak cerita tapi ingat2 lupa pasal details. Cis.  Then Anak gadisnya minta izin nak pergi Paris. Daddy tu berat nak bagi. But the daddy end up letting her go. With so many rules. Like, calling him when arrive, giving the address and phone number where she lived and macam2 lagi. Sekarang baru faham kenapa Daddy slalu minta alamat kalau nak sleepover. Oh. lupa. The daddy is like working for the country macam jadi security ke secret agent apa tah. And then at Paris the gadis was kidnapped. So, the daddy like searching all the way down for his daughty. Betapa daddynya sanggup berkorban kan? tsk tsk. Kalau nak tahu lagi, carilah sendiri. Kalau dah tahu, Good. Sebab malas nak tulis panjang2. =P


So, after I finished that story, I was like automatically taking my phone and texted, "I love you, daddy" to daddy and also "I love you Mummy" to Mummy. Know what happened???

Daddy replied. Lebih kurang macam ini.

Daddy: Daddy tak buat papa pun?

Me: Ala... tak boleh ke kata macam tu?  

Daddy: Tak cakap pun daddy dah tahu.

Me: Rasa syahdu. N macam nak hujan. Macam kekasih tak? sob sob. =)


Mummy pun replied. Tapi post ni pasal daddy kannn. So, lain kali lah cerita pasal mummy. Heee. Mummy selalu kata, I ni anak daddy. Lalala~


Because daddy is the type yang action speaks louder than words. My idol. And And And I always wanted a guy that is similar to daddy's personality and so on as my husband. And... macam akan dapat je. Habislah saya. Sebab daddy garang. Tapi handsome. So, faham2lah. Tak faham pun pura2 lah faham. =)


So, I know daddy tak baca. I hope so.

Tapi. Daddy, I LOVE YOU!!! SO MUCH. You are my hero.


Ok. Fullstop. Nak tengok Tari Tirana. Gedik2. I like. =P

Dan Supernatural. Lalala~


You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681