Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2011-01-31

May you be safe, my little sister. And friends.

Salam.

Hottest issue right now.

Flood in Malaysia. It had been raining and there are parts of Malaysia flooded. Hikmah diturunkanNya hujan dengan ukuran dan kadar yang tertentu.

The riot in Egypt which could harm the outsiders also. Especially other country's students there. And this includes Malaysian.

And one of my sister (FC KMNS family) is somewhere in Mansoura I'm supposed. Talked to her sister just now. And her family members are worried. Even I'm not blood connected with her are also worried. The things is that, The Egyptian doesn't wants Hosni Mubarak leads them anymore. Bad thing is that, there are other peoples taking advantage of this situation. Such as, those prisoners that breaks from the prisons. And that's what's being worried of. SaifulIslam.

Ya ALLAH. May my little sister and friends and everyone are safe there in Egypt. Please take a good care of them. I heard bad news. And it worries me. Prayers.

Some links.
jomphp
krisismesir
facebookpage

We in Malaysia are still lucky to still think of what food to eat, what clothes to shop, what kind of phone makes us looks cool using it. Mempertahankan keamanan.  

Mungkinkah ini suatu petanda dari YANG MAHA KUASA?

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.
 



2011-01-30

Happy birthdayyy encik bestfriend.

Salam. 


Yummy.!
Entah bila baru dapat buat kek macam ini. Berusaha~
Oh. Today birthday Sanchez. happy birthdayyy big bro. Semalam awal2 dah wish sebab takut terlupa. Haha. Thank you for staying through thicks and thins. Selama bertahun-tahun ini. Thanks for all the care and love. Thank you for never leaving, walaupun awak pun not doing good juga sometimes. Thank you for not judging. Thank you sebab tak pernah tunjuk awak terasa hati dengan saya.   Thank you for never crossing the line sebab orang kata impossible guy and girl nak stay hanya sekadar bestfriend. Thank you for everything. And I'm very sorry for disappointing you these few weeks. You are my bestest boyfriend bestfriend ever...!!! Errr. tak tahu nak label macam mana. Guy bestfriend? Best Guy friend? A guy. A bestfriend.Thank you ALLAH for letting him in my life. Semoga your wishes come true. You will have a successful life. Happyyyyyy life. And ALLAH bless you, Always. Amin.Jaga gadis elok elok. Kalau takkkk... siaplah awak.! haha. Garang ni.


Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.


2011-01-26

Why guys like elder girls.

Salam. 

Why ada guys like elder girls.? Why?
I don't know why. Hehe. Marah tak dapat jawapan macam ini?

I have a bestfriend. He falls for an elder girl. Tapi beza few months je pun. Almost 2 years kot. And a practicum mate masa matriks dulu. He also falls for an elder girl. This relationship dah kind of... almost 4 years juga. Ke more entah. Because mereka start baik while I'm in First year. 

My own experience? Berani mati nak cerita kat sini. Haha. Baik dengan junior ramai lah. Kalau nak cintan cintun tu... I prefer elder guys kot. Dari segi bulan pun still elder kan? Walaupun usia tak menunjukkan kematangan kan. My juniors selalu lagi matang dari I.

Kalau nak dikaji kenapa... I boleh bagi my own perception sahaja. Maybe... Elder girls lagi berdikari. Maybe... Elder girls lagi matang. Maybe... Maybe elder girls lagi banyak duit. Maybe... Elder girls lagi pandai treat them. Memberi kasih sayang bagai menatang minyak yang penuh siap melimpah limpah. Maybe... dari segi kedudukan dalam family they don't have an elder sister. (Tipu betul part ni.) 

Banyak reasons. Just I hope. They don't fall for elder girls sebab duit sahaja. E.g. : Mereka still study dan girl tu dah kerja dan minta macam macam. Kalau dah sayang tu, buat apa apa pun sanggup. Wahai gadis. Bukalah mata anda besar besar.  

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

Hoho. Dah dua post ari ni. Report tak siap siap lagi.

3rd year Degree.

Salam.

I missed my 3rd year Degree. PTSL. Surau PTSL. Surau FEP. PPSM. Surau PPSM. Bakery. Pusanika. Cafe KTHO. Surau KTHO. Tasik Kejut. Cafe UO. Library UO. Foyer UO. Surau UO. Cafe FST. Kajang. MId Valley. KLCC.

I missed those places. I missed him.

A long way to go.

And I don't want to become the me before 3rd year itu. Taknak. You promised. Kenapa dah tak pegang janji tu?

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.






Nak jadi pensyarah, tutor, Gurubahasa kat UUM KL?

Salam.


24 JANUARI 2011
19 SAFAR 1432H

cid:image002.png@01CB2271.BE135D20

UUM : UNIVERSITI PENGURUSAN TERKEMUKA"
         (THE EMINENT MANAGEMENT UNIVERSITY)



HEBAHAN PENDAFTAR 24 JANUARI 2011 :
TEMUDUGA TERBUKA 2011 (WALK-IN INTERVIEW) – JAWATAN AKADEMIK

LOGO UUM.jpg
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA

TEMU DUGA TERBUKA 2011 (WALK-IN INTERVIEW)

Tarikh     : 27 Januari 2011 (Khamis)
Masa        : 10.00 pagi - 1.00 tgh.
Tempat     : Tingkat 8, UUM Kampus Kuala Lumpur (UUMKL)
                  41-3, Jalan Raja Muda Abdul Aziz
                  50300 Kuala Lumpur
                                   
              
Universiti Utara Malaysia mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berwibawa untuk menjadi warga kerja UUM bagi mengisi kekosongan jawatan berikut:

JAWATAN AKADEMIK

1)   Pensyarah (DS45)
2)   Tutor (DA41)
3)  Guru Bahasa (DG41)


BIDANG KEUTAMAAN JAWATAN AKADEMIK

UUM CAS

Graphic / Animation /  Perfileman/  Pangkalan data /  Data Mining / Information Security / Information Engineering/Psikologi/ Kaunseling/ Kerja Sosial / Koreksional / Education - pengukuran dana penilaian
Bahasa Inggeris/Hubungan Etnik/Kenegaraan Malaysia/Tamadun Islam/Teknologi Media/Komunikasi Pembangunan/Komunikasi Organisasi & Kepengurusan/Periklanan/ Kewartawana & Penerbitan/Penyiaran: Komunikasi Massa)/ Pengajian Media/ Audio/Penghasilan Video/Grafik/Kreatif / Pengkalan Data/ Pengaturcaraan/ Sistem Pintar/ Pengurusan Chemical/ Pengurusan Hygiene/ Pengurusan Keselamatan/ Pengurusan Kesihatan/ Pengurusan Teknik Risiko

UUM COB

Pengurusan Sumber Manusia/ Pentadbiran Perniagaan/ Logistik dan Pengangkutan/ Pengurusan Risiko  dan Insurans/ Sains Aktuari/  Perakaunan dan Perakaunan Sistem Maklumat/ Corporate Governance/
Forensic Accounting/  Pemasaran/  Keusahawanan/  Perbankan/  Kewangan/ Financial Modeling/ Financial Derivatives/  Pengurusan Teknologi dan Pengurusan Operasi/  Perniagaan Antarabangsa/  Pentadbiran Muamalat/ Syariah Ekonomi/  Kewangan dan Perbankan Islam

                       
UUM COLGIS

Undang-undang (Harta Intelek/Keterangan/Prosedur Jenayah/Prosedur Sivil/Insurans/Siber/Pentadbiran Harta Pusaka/Jenayah/Syariah/Perbankan Islam)
Pengurusan Pembangunan (Perancangan dan Pengurusan Projek/Sains Pembangunan/Sosiologi Pembangunan/Pengajian Pembangunan/Polisi Awam dan Pengurusan)
Pentadbiran Awam (Leadership and Management/International Development and Sustainability/Managerial Decision Making)
Pengajian Antarabangsa (Political Economy/Strategic Studies/International Business/Business Management/International Trade/International Relations/Political Science



           
SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

1.         Jawatan            :     PENSYARAH (DS45)-TETAP

            Gred DS45       :     P1T1 RM2546.05 - P1T21 RM5484.96
                                          P2T1 RM2642.06 - P2T21 RM5788.25
                                          P3T1 RM2742.25 - P3T21 RM6113.85

            Elaun                :     Imbuhan Tetap Khidmat Awam            -  RM 300.00 sebulan
                                          Imbuhan Tetap Perumahan                 -  RM 700.00 sebulan
                                          Elaun Sara Hidup                                  -  RM 100.00 sebulan

i)              Terdiri daripada warganegara dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada hari temu duga.

ii)         Ijazah Doktor Falsafah (PhD) dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh   Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.  
                     (Gaji permulaan ialah Gred DS45:  RM2821.57 P1T4); dan
iii)         Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Taraf Perkhidmatan : Tetap


2.         Jawatan            :     TUTOR (DA41)

            Gred DA41       :     P1T1 RM1868.39 - P1T13 RM2953.79

            Elaun              :      Imbuhan Tetap Khidmat Awam            -  RM 300.00 sebulan
                                          Imbuhan Tetap Perumahan                 -  RM 250.00 sebulan
                                          Elaun Sara Hidup                                  -  RM 100.00 sebulan
       
i)              Terdiri daripada warganegara dan berumur tidak kurang dari 18 tahun dan tidak melebihi 40 tahun pada hari temu duga;

ii)         Ijazah Sarjana dengan CGPA: 3.0 keatas dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institusi-Institusi Pengajian Tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya DAN  memiliki Ijazah Sarjana Muda dengan GCPA 3.0  keatas atau Kepujian Kelas Dua Atas ;  atau

iii)        Ijazah Sarjana Muda Kelas Pertama dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institusi-institusi Pengajian Tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
iv)        Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. 

Taraf Perkhidmatan : Sementara


3.         Jawatan            :     GURU BAHASA (DG41)

            Gred DG41       :     P1T1 RM1695.85 - P1T27 RM4645.85
                                          P2T1 RM1790.47 – P2T27 RM4924.12
                                          P3T1 RM1889.27 – P3T27 RM5226.19

            Elaun              :      Imbuhan Tetap Khidmat Awam            -  RM 300.00 sebulan
                                          Imbuhan Tetap Perumahan                 -  RM 250.00 sebulan
                                          Elaun Sara Hidup                                  -  RM 100.00 sebulan


       
i)              Terdiri daripada warganegara dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada hari temu duga;

ii)             Ijazah Sarjana Muda yang berkaitan dengan bidang Bahasa Inggeris seperti TESL/TEFL/TESOL/ELT/English Literature yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Institusi-Institusi Pengajian Tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
(Gaji permulaan ialah Gred DG41: RM1876.75 P1T3) ;  dan

iii)         Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. 

Taraf Perkhidmatan : Tetap



CARA MEMOHON

i)          Permohonan terbuka kepada semua calon yang mempunyai kelayakan yang dinyatakan untuk menghadiri temuduga terbuka bagi Jawatan Pensyarah,  Tutor dan Guru Bahasa yang akan  diadakan pada tarikh, masa dan tempat seperti dinyatakan di atas;

ii)      Sila bawa bersama  semua sijil-sijil asal, transkrip-transkrip asal dan semua dokumen yang berkaitan; 
iii)      Calon yang berminat hendaklah membuat permohonan di dalam borang Permohonan Jawatan Akademik yang boleh didapati melalui Laman Web berikut: http://www.pendaftar.uum.edu.my  atau mendapatkan borang  pada hari temu duga  dengan membawa sesalinan dokumen-dokumen berikut yang telah disahkan: Kad Pengenalan, Surat Beranak pemohon, keputusan peperiksaan SPM, Transkrip Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, Kedoktoran dan dokumen-dokumen berkaitan serta sekeping gambar;
iv)     HANYA CALON-CALON YANG MEMENUHI SYARAT-SYARAT DI ATAS SAHAJA DIPELAWA UNTUK MENGHADIRI TEMU DUGA.
v)      Untuk maklumat lanjut sila hubungi:

Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Jabatan Pendaftar
Universiti Utara Malaysia
06010 UUM Sintok, Kedah
Tel: 04-9283864,  04-9283151



Disediakan oleh   :  Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
                              Jabatan Pendaftar

Tarikh                  :  17 Januari 2011


JABATAN PENDAFTAR
Universiti Utara Malaysia
Tel : 04-9283021/3043
Fax : 04-9283046
e-mail : pendaftar@uum.edu.my





Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



2011-01-20

Kerana perhatian dan kasih sayang.

Salam.

Dari TV series di USA. Criminal Minds.
"Anything you cannot relinquish when it has outlived its usefulness, possesses you. And in this materialistic age, a great many of us are possessed by our possessions." -Mildred Lisette Norman 
Cerita Criminal Minds ini sah-sahlah tentang siasatan. If siapa yang pernah baca my posts, this is not my first post about Criminal Minds. Ini siri Isnin lepas. TV8. Tiba-tiba di satu tempat ini macam ada kes perempuan hilang. Ada mayat perempuan dijumpai. Di buaian, fun fair. Di make up cantik cantik, dipakaikan pakaian cantik cantik. Persamaan antara semua mangsa is, saiz badan kecil. Those investigaters(betul ke eja) dapat tangkap siapa yang culik-culik those girls tu. Penculik itu adalah a woman. Reason? By the age 10, mother dia meninggal. So dia tak boleh nak accept that fact. And put drugs on her. Sedangkan what happen is that, ayah dia macam sexual abuse dia. So nak sorokkan perbuatan dia, ayah dia macam bagi elektrik shock supaya woman tu tak ingat. Age woman tu late 20 kot. And dia ada collection of dolls. The father gave her dolls to other girls. So she end up kidnapping small sized woman. To replace her dolls. Then put drugs on them. And treat them like dolls. Make up kan cantik cantik. Pakaikan baju cantik cantik. Main tea party. Alah yang the one you will say to one of your dolls tu, ini kawan baru awak. Nama dia Aurora. Contoh.

Real story that happens in USA. (via Oprah)
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate." - Isaac Asimov
Tadi siang, sempat tengok Oprah. TV7 sekarang tayangkan Oprah. Tak kiralah bila punya episode kan. So, if ada peluang I'll watch. Sebab basically it's about people sharing their stories. In how they move on with their life after something happened. Ada 3 tetamu. Yang I ingat sangat is this one lady. Now she's married and ada anak. Masa kecil dahulu her parents have problem with their marriage. Then they get divorce. She lives with her mom's parents. Kiranya her grandparents lah kan. Then at age 5 kot, suddenly her mom left her. Sehingga age 20 years old, dia jumpa Daddy dia around twice je. What happen is that, masa umur 20, she met her father. And somehow, his father kissed her at her mouth. Not suppose to happen. For 4 years, she had and affair with her dad. One of the reasons? Because she'd been longing of love from a dad. And, her mom selalu kata she's ugly. But her dad will always say, "You're the prettiest girl in the world." Buat dia rasa appreciated. Any person pun nak diri rasa dihargai dan disayangi. Even you pun kan? I tak berapa sure what makes her stop. Yang I tahu, ada this one time suddenly the Daddy calling her names. Sedangkan the Daddy yang buat dia macam tu. She wrote a book. Entitled "The Kiss: A Memoir". Oh. Her name is Kathryn Harrison. This discussion macam kesan daripada kisah Mackenzie Phillips. Mackenzie wrote a book. High On Arrival. Daughter of one of the members of  The Mamas & The Papas.

My Conclusion.
These stories happens in USA. Maybe di Malaysia it might differ. As ramai dari rakyat Malaysia beragama Islam kan. Maybe. Sebab anything is possible. Because perhatian dan kasih sayang, people would do anything. Walaupun dia tahu it's not a right thing to do. But when it happens, they felt being loved by someone. Those kind of feeling they had been longing for. Macam ada certain people may look strong from the outside, yet it still could happen. Sebab they are still human. And sometimes people will do stupid things just to have what they want. Just to be happy. Kadang kadang it's not love. But it's loneliness. So when ada orang fills it, makes oneself becomes confused. And makes wrong decisions. So if you really loved someone, appreciate them. Love them. Care about them. Because I can bet, you yourself want to be treated the same way, right? Would it be fair if you don't treat them as nice as they treat you?

Neways, as a Muslim, hold on to ALLAH. hold on to Al-Quran. Do your prayers. InsyaALLAH, everything will be okay.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.


 

2011-01-18

Tiramisu.

Salam.

Hoh. I bukan nak cakap pasal kek tiramisu. Sebab I tak suka kek tiramisu nih. Lemak manis berkrim. Nanti buat I lagi gumok. Dan Coffee. I tak minat sangat coffee coffee nih. Kat rumah minum Kopi Radix jek.

I nak cakap pasal cite Tiramisu yang kat tv3 tuh. Dulu jam 6.30 ptg. Bolehlah tengok kejap sambil dinner sambil tungu Maghrib. Skang dah tukar jadi jam 7.00 petang. Memang dah ditakdirkan untuk I tak dapat tengok cite nih kot. Sebab kalau tengok cite nih, nanti I nangis. Sedih! Tadi tertengok. Nasib baik rabun. So kalau tak pakai spek tak nampak. Haha.!

Okeh, Tu je nak cite. Jumpa lagi!

Oh ye. I tengah nak kumpul duit. Misi seterusnya nak makan ezkim Haagen Dazs pulak! Sebab tak pernah makan. And ada orang cakap cakap pasal ezkim ni buat I rasa nak rasa. Hehe.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

hehe.

Salam.

Kalau tak makan, just sakit kan? hehe. 

Halah. Bukan ada sape2 kesah punnnnnn.


selepas 2 jam...
hokeh. perut serius sakit giler.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.




2011-01-14

Saya applied force bhgi ngn cross sectional area.!

Salam.

Ya. Saya applied force bhgi ngn cross sectional area.!
Dalam erti kata lain saya stress. Tak caya? Gi bukak buku Fizik tuh. Check. haha, Saya ada bukti okeh. Yang bawah ni orang yang ada Degree (Fizik) Dan Masters(Fizik Gunaan - Tenaga Suria apa tah) yang bagi okeh. Kalau salah, gi marah dia. Haha LAGI. Tiba tiba cam mesti orang tu amuk sebab tak tahu dia Masters apa. Sorry. Saya kalau nama nama panjang panjang nih susah nak ingat. Kakak nya course sampai sekarang tak ingat. Radiasi apa tah. Alamak. Silap. keselamatan sinaran dan nuklear lah. Jauh tuh.

The dimension of stress is that of pressure, and therefore the SI unit for stress is the pascal (symbol Pa), which is equivalent to one newton (force) per square meter (unit area), that is N/m2. In Imperial units, stress is measured in pound-force per square inch, which is abbreviated as psi.

Namun, saya telah diberi peluang untuk mengikut kepala sendiri dan membuat keputusan. Maka, saya akan ikut kepala saya. Muahahahahahahahaha.

Ok. Takdelah kejam sangat. Ada lah juga tanya tanya orang. Supaya taklah keputusan itu teruk sangat. If teruk lah. Setakat ini okeh je. *bangga sekejap* Diorang yang cakap okeh tau.

Semoga segalanya berjalan lancar. Nebes, Seteress. Semua pun ada. haha.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



Al-Fatihah untuk arwah tok.

Salam.

Jam 11 pagi. Selasa 11 Januari 2011. Jenazah tok selamat dikebumikan. Moga roh tok dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang beriman. Amin amin amin.

Al-Fatihah~

Sekarang dah tiada tok atau nenek atau tokwan atau datuk belah ibu dan bapa. 



Dan minggu ini, apa ni mata asyik tumpah tumpah je? Kuatlah. Kuatlah. Stress.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



2011-01-10

Uncertainties.

Salam.

For all this years, as a Mathematics student, I'd been learning on being precise. Tepat, jitu. Or at least probabilities, expectations, predictions, approximation, and simulation. The least is to simulate what's real so you can predict the outputs. Anggar. But now, on this current moment, none of this are useful. Cause now, it's about uncertainties. What you can do is wait and pray and hope that good things will happen. Or else, redha. And yes, I couldn't plan of anything. Not a single thing. Or even feel like doing what I planned. Dah tak rasa nak cari kerja. Sebab tak tahu nak setkan bila tarikh interview. And sah sah lah nak impress employer kan. Kalau nak set tarikh pun dah doubtful, kerja apa tah lagi kan? First impression does count sometimes. Crucial times. And I don't feel like going. Mana itu? Pahang? P.D? Macam it does not fit in. Critical time. Idk. I couldn't think of anything. But. I've promised. Kalau tak tunai janji, dosa kan?

Semoga urusan Tok dipermudahkan. Amin.

Teringat one quote saying, For Everything You Gain, You Lose Something Else. Is it true?

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

2011-01-08

Talking crap.

Salam.

I know I always talk craps. Sebab taknak story what actually happened tapi still nak write somewhere. So, it end up talking and people tak faham what I'm talking about. And kadang kadang macam sengaja merapu merapu. Sebab nak elak dari fikir tentang apa dah jadi.

Fact is, Tok is in ICU. And tengah weak. And the doctor is saying, "prepare 4 the worst" or "can be anytime" la. Tiba tiba rasa macam taknak tok pergi lagi. Tapi if pergi itu dapat kurangkan kesakitan tok, saya redha. 

Kakak : Sbr k. Bykkan doa.
Abg Ngah : Same2la doakan ye. 
Kakla : Baik. Doa byk2.

And if dalam keadaan macam ini pun, nak merajuk rajuk, nak pentingkan diri semua, saya tak faham manusia jenis apa awak ini. 
 

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

2011-01-06

Baru baru! Tukar tukar!

Salam.

Tahun baru kan...
So, dah jumpa baju baru utk blog.! yippi.! hehe.
Gigih okay nak buat header.
Lepas ni dah lupa balik nak buat camne. hehe.
So... Cantik tak cantik tak? =)

Program SELERO! macam akan kena tunda je.
Kalau tak jadi this weekend, at least, biarlah next weekend ke.
Nak pergi wedding Ija. =(

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.


Numbers make my cry.

Salam.

"Inbox me any number between 1 and 5000 and I'll make my status your number and what I think about you. Fun thing is, only you and me know what your number is. "


Suddenly macam jadi trend pula this stuff. I like to ask people write about me. So I gave them a number lah. Then somehow tadi, they wanted me to describe themselves pula. Tak ape lah. Tak mahu menghampakn adik adik. I started around 10. sedikit sebanyak, one by one dropped their numbers in my inbox. mostly macam 3 digits, 4 digits. Until ada satu person ni. Sebab the number bukan 3 atau 4 digit pun. Masa tengah taip taip what I thought of the number owner, the tears dropped. Tak lah sampai sedu sedu. Sebab every content of chatting with dia, akan mentarbiahkan diri ini. I don't need to explain sgt psl what happen. And dia akan make me think.


Only certain people can touch ones heart. And those are who we need to keep.


Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.



2011-01-03

=(

Salam.

Sedihnya bila I could only do nothing to help. =(

Nak kena beli makhluk baru and then namakan dia Grumpy. Taknaklah. Chip lah. Lebih comel. Cepatlah ada duit.  

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.







there's still that little girl in me.

salam. these few days, i made myself addicted to those inventions called games. differences is that, is not the games WHICH requires xbox or ps3 or ps2 or dota. as long as i have access to those websites that is game based, that's fine enough. it's not that i have nothing to do. just that i don't feel like doing what i'm suppose to do. as an example, finding a job and getting myself prepared for last minute job interviews. sometimes, i just don't wanna think about anything that's happening. just like a little girl. i still enjoy watching cartoons. because they made me laugh. i love watching teenage mutant ninja turtles. i love watching bert in sesame street. i love to watch pocoyo when he/she giggles. i still go running away when i saw a mascot. i believe in fairytales. i believe that every bad things will come to an end because everything isn't permanent except ALLAH the almighty. i believe that if i don't believe in myself, no one will. i believe that if you're nice, nice people will love you back. i believe that if you give up, you won't know what chances that might come in. i believe in ALLAH. if it's meant to be, it will happen no matter how long it takes. ANd SOmetimes, i'm still that little girl that while she runs, she'll fall down and cry because she'S hurt. Semalam masa Sanchez wish birthday, he said this, awak dah besar. dah tak boleh nangis. thanks for reminding. i've just realized that. That's why you're a big brother.  =)

2011-01-01

1.1.11

Salam.

1.1.11
Nice date kan?

Alhamdulillah. Being given another chance to see breathe on this planet.

Let's start afresh. May our wishes comes true. And may ALLAH blessJust to ta all of us. Amin.

I don't have much to be said here. ke the opportunity of this nice date. Hehe. =)

p/s : Al-Fatihah untuk arwah Faizal Yusuf. Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang beriman. 


Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.




You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681