Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-10-07

Perasaan. Buang huruf a jadi perasan. hehe.

Salam.

Update baru.! Jeng jeng jeng. Lepas berapa hari entah. Sebenarnya mahu update tentang kem hujung minggu lepas. Tetapi, tak siap siap lagi. Sedang susun ayat cantik cantik. Hehe.
Tadi Mummy complaint. Mummy baca my blog ini. Dia bising sebab my English is horrible. Sama ada I purposely atau tak. Purposely pun ada. Tapi macam mahu practice my english. Haish. Kena practise betul betul lah ini. Rindu nak cakap in English dengan Atul, Ainto, Afiq, ZK. Huhu.

Okay, nampak tak ada perubahan di blog ini? Hehe. Background dah tukar. TETAPI... Banner atas itu macam tak matching langsung kan? Kena buat baru. Tapi dalam process nak belajar balik photo punya software semua. Tak ingat dulu buat macam mana. Sekali je buat. Then terus tak pernah practice dah.
Selalu, kalau start blog balik, nanti akan ada banyak post dalam satu hari. Esok akan post lain. hehe.

Life? Sekarang BETTER. Cuma... Kadang kadang kan macam mahu give up. Tapi I tahu, kalau I betul betul hendak dan mahu, I kena tabah. Hendak seribu daya kan. Keadaan dah berubah. Dah tak sama macam dulu. Tapi, daripada tak ada, at least ada. Haha. I cakap belit belit kan? 

ALLAH itu MAHA PENYAYANG. Setiap yang berlaku ada hikmahnya. DIA bagi I peluang lagi untuk I berubah menjadi yang lebih baik. Dan kali ini, akan mengambil masa. It takes time. Dan I kena sabar. SABAR.

Takut. Takut perkara yang pernah jadi dulu jadi lagi. Fikir fikir balik, kan? Kenapa I nak destroy apa yang I sedang face dengan merisaukan perkara yang akan datang? Kan? Fokus dengan apa yang sedang berlaku.



Ya ALLAH, restuilah hubungan ini. Dunia dan akhirat. Amin.




No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681