Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-10-29

edisi marah dan membebel.

Salam.

Pagi tadi dapat good news. Tapi ni nak membebel panjang panjang.

Penat lah weyyy. Penat.

Macam tegur tanya semata mata nak tanya bila nak kahwin. Awak yang nak kahwin nikah, ada anak, awak pergi lah. Dah ada boyfriend, tunang, siap tempek tempek gambar kat efbi lah waiem lah fs lah bagai sume pastu dok tanya tanya orang pula. I nak nikah, kahwin, ada anak nanti I bagitahu lah. Tak sabar nak makan nasi minyak? Gi masak lah. Tak pun gi kedai makan. Tak sama... Nak yang orang kahwin punya. Awak lah pergi wat walimah. Awak makan. Ha kan dah setel. Nak orang lain punya? Tu yang kawan kawan mak awak punya anak sedare jiran rumah hujung kampung tu buat majlis walimah awak pergi lah ea... Hilang juga rasa mengidam awak tu. Haha. I wat walimah, jamu choki choki je. Ha kan. Dah kuar idea merepek repek. Sorrylah. Penat lah jawab soalan ini.

I nak kahwin? Mestilah. Siapa yang bujang tapi taknak nikah kahwin berkeluarga semua...? Alah, kalau ada yang cakap taknak tu, korek korek hati tu, mesti tulis yes, nak punyalah. Tak caya? Tak caya, sudah... Tapi bila I nak nikah kahwin? Kan I dah cakap kat atas ni. Sila baca semula.

Kecil hati betul. Dah lama tak contact tanya khabar, tup tup soalan cepumas terus tanya. Kot kot tak sabar nak tahu jawapan soalan emas tu, tanyalah dulu, family sihat ke. Dah kerja ke belum. Ada fi interview ke tak. Kalau belum kerja lagi, bagilah kata kata semangat, "Adalah rezeki kat mana mana tu." takpun, "Usaha tangga kejayaan" ke... Ingatkan doa banyak banyak pun okay.

Ok ok. Saya tak patut expect any of these. Berkawan biar ikhlas. Baik. Tak mahu marah. Just... Kalau ada lagi orang tanya macam ni kalau bagi dia satu sepakan boleh tak? hehe.

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.


P/S : Sorry sebab tiba tiba gaya penulisan macam bukan cik cahaya yang buat, Emo punya pasal. People do stupid things bila marah. This is one of it. Hehe. 

2 comments:

Misz SeroJa said...

aummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..
kak wani dah mengaum..hee
sabar3..=)

✖sLp mE pLz✖ said...

kak wani kawen jela,,

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681