Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-10-28

Ingat ingat.

Salam.

Sekarang ini rasa nak pergi culik Lola daddy. Then pergi masuk hutan. Stay situ sampai 29 nov. Okay. Sampai 28 Nov. Nak campak fon. Nak campak Belle. Eh, tak boleh campak Belle. Nanti kerja tak siap. Buat itu salah. Buat ini salah. Tak buat pape pun salah juga. Sebab orang ingat kita buat. 

Semalam I bake bake cake. Hehe. Sangat manis. Semangat okay nak bake bake padahal kerja tertunggak berlambak lambak. Makin due makin taknak buat. Nak hantar balik kerja kat orang yang bagi kerja boleh tak? Bos, saya tak jadilah nak buat kerja ini. Nah.! hehe. Kalau kat hutan boleh tak bake bake cake? Nak cari tanah buat chalet kat dalam hutan lah. Kalau dekat dengan air terjun okay juga kan kan kan? Hari hari mandi air terjun, mesti habis tinggal tulang je. Wuhu.! NI gara gara pergi tengok gambar ada kawan adik ini. Dia pergi ambil gambar scenery. Dah lah gadget kamera dia macam, boleh nangis lah tengok. Expensive hobby mummy kata. Rasa macam nak masuk dalam scenery tu je. Nasib baik belle ni kecil je. Dan dalam real world. Kalau dalam imaginary, hehe. Habislah. 

You know, when you have problems in relationship with anyone, I mean friends ke, family ke, special friends, siapa siapa lah kan, it only means one thing. 
“When Allah take your friends away from you, it simply means that He wants you to be closer to Him.”

I don't remember where I found this quote. Tapi betullah kan? Macam kita terlalu sibuk into macam orang sekeliling, kita lupa tentang DIA. Check balik relationship dengan DIA. 

jagalah hubunganmu dengan Allah, Insyaallah Allah akan bantu kamu menjaga hubunganmu sesama manusia...

 you should know what it means by love
for whom the love should be
then you'll get the love you want


Sekejap ingat. Sekejap lupa. Lupa bukan alasan. It's something yang kena difahami. Bukan macam faham sekarang, then pergi buat benda lain, then lupa. DIa macam kena continuously faham. If you want to understand something, you must do something. So, dalam keadaan ini, think. 
 
Okay. Someone is coming to KL. Kena fikir macamana kalau kena hantar dia balik kat Pudu macam hari itu. Anybody boleh teman tak.? Nak upah bodyguard mana ea...think think. Hendak seribu daya.






Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.
 




No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681