Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-05-20

Zaman dolo-dolo.

Salam.

Tika dan saat ini kan, tiba-tiba terngiang-ngiang satu lagu ini. Lagu ini nyanyi sama-sama dengan warga PRS masa dinner form 5 dahulu. Ala-ala dinner farewell lah kan. Tapi, kalau U alls tanya kat mana dinner tu dibuat, I tak ingat. Sorry lah. Time tu tak ambil kisah langsung nama-nama tempat tu. Yang penting follow je. So, we alls yang PRS ni nyanyi lagu ramai-ramai. Sebagai persembahan. Lagu dari Nora. Renungan Terakhir. Tapi lirik dia we alls edit sikit. Eh, I tak terlibat edit lirik kot. I tolong sumbangkan suara jep. Alkisahnya, ada salah seorang PRS ni pun suka menyanyi. Nama panggilan dia pun dah dekat-dekat nama artis kan. So, adalah juga persembahan kami-kami ini. =)

Sampai sekarang I still suka lagu ini. Memang layan. Sebab kind of sedih kan. Eh eh eh. Mood bukan sedih sangat pun. Happy jep. Tiba-tiba teringat. Tak salah kan? Bawah ni lirik yang diedit. Tapi tak ingat sangat. Dah 5 tahun, beb.

Sebelumnya kau pergi 
Renunglah ku di sini 
Kerna mungkin terjadi 
Kita takkan bersua lagi 
Anggaplah pertemuan ini  
Bukan yang terakhir 
Dan tak usah 
Engkau tangisi
Atas perpisahan ini

Banyaknya kenangan
Yang manis tuk dikenang
Namun kiranya kata
Telah banyak mengguris rasa 
Untuk itu maafkanlah
Kiranya menggangu ketenagan 
Dalam hidup mu yang tak perlu kehadiranku (tak ingat part ini)

Oh teman...
Perlukah ianya terjadi
Hujungnya yang tak seindah mimpi 
Hanyalah igauan ngeri 
Memori yang bersatu
Mudahnya berlalu 
Mengapa begitu 
Perlu berlaku
Aku menerima 
Salam perpisahan 
Segalanya sebagai ingatan 
Biarlah impian kita digapai bersama

Mood : Nak jumpa SESERIans. PRS. U alls, baliklah malaysia cepat. Pastu leyh gi Ganu ramai-ramai. T_T

P/S: Sebenarnya adalah kaitan sikit dengan apa yang jadi semalam. Nasib baik tak emo lagi. Sikit je. lalala~ =P

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681