Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-05-19

PST 1011.

Salam.

Umum tahu yang I pergi ke KMNS selama lebih dari seminggu atas dasar nak membantu MSPB PST 1011. 
Serba-serbi dah diceritakan dalam post yang sebelum ni. Banyak yang nak dishare kan. Suka duka. Suka bila dapat bersama. Duka bila... emphhh! =)

Datang ke KMNS dengan perasaan yang sangat serabut. Masalah yang tak selesai-selesai. Dah berminggu-minggu, hinggalah hari ini. Emosi, jangan cakaplah, macam graf kosin, graf sin. Alangkah bagusnya kalau macam graf eksponen. Naik je tak turun-turun. lalala~

PST ni I lebih banyak simpan apa yang dirasakan. I bukanlah yang senang meluahkan bila melibatkan perasaan. Marah, kecewa, gembira, sayang. Tak mudah. Dan kali ini I Bertindak sorang-sorang. Silap. Tapi itu yang I mampu. Buat kepala sendiri. Tapi ada a few names yang I nak say thanks to. Especially Farah sebab jadi my p.a. dan rajin melayan I. sabar je dengan I. Adibah, yang rajin hantar message kata-kata semangat. Di saat2 I betul2 rasa nak putus asa. Tak lupa Aina dan Adik Iwan. Udean, sebab mendengar. Atie, Yufi, Azah sebab bertanya. Even I tak jawab soalan tu kan. =) Dan semua family fasi sebab terima I seadanya. Dan juga encik Sanchez kerana masih mengambil berat perihal diri saya.

Fasi kena fleksibel. Dan kali nii itulah yang I rasa. I dah merasa buat balik apa yang I suka buat masa Seseri dulu. Saat-saat I rasa sangat-sangat tak tenang. Dan harap-harap apa yang I dah buat balik ni akan jadi satu kegemaran untuk I sampai akhir hayat nanti. PST kali ini buat I rasa yakin semula buat perkara itu. Tak banyak pun takpe, at least sedikit. Dan perkara inilah yang buat I sangat-sangat rasa puas hati. Sebab I tercari-cari Alwani semasa Seseri, Matriks dulu yang dah lama hilang. Kisah gadis, kucing, aiskrim dan kuku yang lucu takkan dilupakan. =)

Terima kasih kepada yang jaga DSG pada malam bersama Alumni. Especially Pat dan Farah yang cam jadi p.a. I malam itu. =)

I betul2 tak boleh lupa saat2 buat gemuruh petang Khamis tu. Memang buat I rasa sangat sebak. Petang Jumaat, I realize something. BEtapa rindunya nak dengar ketawa Agon. Kelakar kan? =)

Pape pun, let be by gone. I tetap sayangkan mereka. I pun BANYAK buat silap kali ni. BANYAK. Maafkan I atas segala salah silap I. =)

Walau macamana sayang pun I pada family ni, satu hari nanti I kena lepaskan juga family ini. How I wish masa tu tak perlu sampai.



P/S: post ni emo semacam kan? Sorry sebab malam ni memang cam emo sikit. =)





1 comment:

aina_best said...

satu hari nanti, masa tu akan tibe juga..so wani bleh prepare dari skrg :)

like me, oredi say gudbye to mppb kmns. d time has come. ha3 :)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681