Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-05-26

Dengar fikir cakap.

Salam.

I like to hear stories. To listen. Kalau ada orang nak bercerita, I'll do my best to spare my time to listen to them. And I really don't mind pun. Sebab I  know, by doing this, tak banyak, at least sikit pun it will help myself. At least widen up my point of view about life. Knowing apa yang I tak pernah tahu pun kan. Dan maybe train myself to think wisely. Menjadi lebih matang. I know, i tak matang lagi. Trying to be one. Dari segi tindakan tu, memang childish kadang-kadang. But i have my own reasons. Tapi tu lah, my lil bros pun lagi matang. Tengok blog mereka, rasa segan. Eh, jap. Dengan mereka pun nak segan? Ok. I'm talking crap.

Sambung sambung.
Bila dengar cerita-cerita orang lain kan, somehow kena bagi feedback juga. Betul tak? Kannn? This is the toughest part. Sometimes, I'm out of words. Terkedu juga dengar kisah-kisah orang. I tried to do my best. Time ni lah kita kena guna ilmu kritis kreatip, kemahiran membuat keputusan dan semua semua lah bagai. Fikir fikir fikir. Betul. Kena fikir sebelum cakap. Mana boleh cakap suka hati je. Tegur, cakap kenalah secara berhikmah. Dan selalunya, akan berharap apa yang I cakap tu membantu mereka. Tak banyak, sikit pun jadilah.

Dan kepada insan berkenaan, akak betul-betul terkedu kali ini. Cumanya, akak doakan awak kuat. Betul-betul kuatkan semangat. ALLAH takkan uji hambaNYA dengan ujian yang tak boleh kita pikul.
Setiap yang kita ada kat dunia ni hanyalah pinjaman dariNYA. Bila-bila masa je DIA boleh tarik balik. Masa DIA pinjamkan, kita jaga sebaik mungkin. Tapi bila DIA ambil semula, redhalah.

So people, before you say something, do think. Terlajak perahu boleh diundur. Terlajak kata buruk padahnya. LWT. Ada hari tu I terlepas cakap juga. AMpunnnnnn.



No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681