Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-05-25

Jay Bee~

Salam.



It's my 6th day in JB. Thursday, Friday, Saturday, Sunday, Monday, Tuesday. Suppose that I left JB this morning. But somehow something turn up. Bukanlah apa-apa sangat pun. Rasa nak have a rest for a day here. Yelah dari sampai Khamis lepas, hari-hari keluar. So, tak salah kan extend satu hari. Lagipun Ma kakak kata tak pe. Hehe. Tak senonoh punya Cahaya. Takpe, macam adik kakak cakap, kalau malu, lapar. So, I tak malu, kenyang. =)

It had been a trip here. Vacation-kind-of. It's not a planned trip actually. Coz on Monday I was poisoned by this 2 fella-JB people to go down to JB. Me, thinking that this chance might not came up again, go call and pujuk pujuk daddy and mummy to give me the permission to go. And Daddy says can. Yay! So, we went for buying the ticket. And the journey starts on Thursday.

Friday, me and kakak went for Jusco Tebrau. Ada amanat sebenarnya. Nak pass pass barang orang. Settled.

Saturday, I went for engagement. Yang kat FB tu tipu je tu. Sebenarnya, kakak punya kawan engaged. Then, me and kakak and lagi her 3 friends went gaigai around JB. Taklah mana-mana sangat pun. We went for photoshoot at Masjid Sultan Abu Bakar. The cloud sangat cantik. Then to Hutan Bandar. Then we go for some snacking at Danga Bay. Haha. Jejak jugak kaki kat Danga Bay yang semua orang sibuk cakap tu. Yang kat tv bising bising tu. Pakcik gerai makan tu jual ABC panas. Urm. Sirap Bandung pula sejenis makanan kat kedai tu. Apa lah pakcik itu. Then, off to home. Thanks guys and girls. Sangat best~ Seronok bila tengok kakak and her friends, walaupun dah umur 23 tahun ni kan, still berkawan dari sekolah rendah. Macam yang orang lain selalu buat, 12 years and counting, yada yada yada. Me? urm. Kena fikir balik siapa still baik ngan I since sekolah rendah. Ada ada. =)

Sunday, we went for CS. Tempat budak sekolah dating tu. Tapi sebab nak pergi PERSADA juga sebenarnya. Ada exhibition keusahawanan. Teh terlibat. So, jumpalah Teh. Cis. Dia dah kurus. Sangat envy ok. Plus 23rd March tu birthday Teh. Happy birthday Teh. Dan dan dan, after berapa tahun tah, jumpa Kak Mel live! Silap. Dr Shasha. Bukan kat dunia maya. Ronda-ronda, I bought myself a box of shoe dan... NOVEL CINTA SUFI oleh pakcik RAM! Heaven! =)

Monday morning, we had our breakfast. And headed to TESCO. To find my lost star. Haha. Takdelah. Go buys groceries. THen, we went for UTM Skudai pula. Mula-mula dah hampir give up dah nak jumpa Syap. Tapi thanks to adik kakak, dapat juga jumpa Cik Syap. Dan Bro Bad. Dan dan dan, jejak kaki kat KP. haha. Dulu dapat datang jep. SO, dah tau dah camne adik ngan Een ngan Syap nya kolej. HIsh. Penyibuk betul Cahaya ni. And... emphhh!

Thats about the tour. Food food and food pula macamana? Firstly, I rasa sangat sangat sangat takut nak timbang berat. Walaupun it's just a number kan.

Kalau nak list out hari-hari I makan apa, memori full. Tak dapat nak recall. HIsh. Dah jadi pelupa pula. Tapi, what I remembered about the food Kakak's Ma and Mak Ti served are such as puding buah, laksa Johor, Soto, Pizza, Carbonara, roti+kacang poi(betul kah?), nasi kukus. I makan banyak ok. Tak ambil gambarlah pula. =P

Syukur Alhamdulillah. Thanks banyak2 to daddy and mummy yang bagi permission. To yang meracun. To Kakak's Family. To Kakak's friend. To orang orang JB yang meet me up. It's another sweet memory for me. Siapa yang tak suka kalau berjalan-jalan kan? =)

P/S : Tajuk tesis masih KIV lagi. haiyoooooo pelajar kertas kedua ni~





2 comments:

uDean said...

hahahahaha..
sape dok jb mmg xkn lapor pnye..

miss.efa said...

haha...udean, balik la jb kalau gitu :P

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681