Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-05-21

Kenangan terindah.

Salam.

"Haih, anak dara ini. Tak melekat kat rumah betul. Cuti tak macam cuti. Malam-malam ada kat rumah pun, cakap kejap-kejap jep."  Mesti tu yang ibu ngan bapak cakap kalau they all bual-bual. Alwani, kamoo jahat!

Ye lah. Habis exam 4  Mei. Janji ngan smaller sister nak pergi movie 5 Mei. Tapi somehow tunda kata kat smaller sister, "kita tengok movie 16 Mei ea. Kakla rasa penat hari ini. Nak save energy untuk pergi n9 esok. Plus nak pos ada orang punya early birthday present". So, 6 Mei sampai 15 Mei dah burn. Menyibuk-nyibuk kat KMNS punya pasal. I suka sibuk-sibuk ni. Lantaklah orang nak kata apa kan. Then, 16 Mei keluar teman Mummy go visit small brother. Burn sudah 16 Mei. 17 Mei, ke S.A. pula. Jadi p.a. 18 Mei, keluar lagi. Pergi berurusan dengan bank, pejabat pos. 19 Mei pula, keluar lagi. Ada tournament boling. Kali ini, I tak dapat last. yay~ Walaupun 89 markah je kan untuk game tu. Tapi I suka. Hehe. Ok ok. Alhamdulillah. 20 Mei? Ke southern. Ada wedding. 30 Mei baru pulang ke pangkuan keluarga. Tak dapat nak sambut small sister balik. Small sister, u lah sambut I balik. Ok tak? =P
Nanti boleh pergi skateeeeee~

Then, tak tahulah PDT nanti boleh pergi ke tak. Mahu pergi. Tapi...emphhh! Tengoklah nanti macamana. Lagi-lagi cuti ni tak melekat kat rumah kan.
Hati berkata, boleh tak nak repeat balik 17 dan 19 Mei itu? =))

Dan dan dan I nak kena organize family day kat ganu pula. Tempat penginapan dah ada. Tapi xtahu mahu buat untuk 12 ke 89 orang. Rasa macam 12 jep. 12 orang sumbatkan kat bilik tdo ada 3, blk air ada 1, blk dapur ada 1, bilik ruang tamu ada 1..muat muat. =)


Sesungguhnya badan saya semakin membesar. Risau risau. Ambil gambar, rosak gambar. 

Kali ini macam tak membantu sangat fasi xtua pilih-pilih coz apply upu. Jarang YM sekarang. Tengah-tengah malam time I penat, tertidur, time tu lah U alls nak active 5 kan. Grrr~

Nak pergi Matriks Banting lawat Lena boleh tak. Nak tengok rupa matriks Banting tu. Smaller sister, jom! =)

Tak kisahlah macamana teruk pun sesuatu keadaan tu, ALLAH is always there. And selagi insan-insan yang saya sayang menyokong saya, I can still move on. Cuma, jauh di sudut hati, I always hope this one person to support me achieving my dreams dan apa-apa pun yang I sedang usahakan. Tenang-tenang selalu~ TTS. =)







No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681