Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-05-16

MPPB PST 1011 [1]

Salam. 

Tamatlah MPPB PST 1011 di KMNS.
Kalau rajin, akan adalah post khas untuk MPPB tu. Kalau tak, ni lah postnya. Tengok kesempatan masa ada ke tak.
I sekarang ni tengah kat rumah. Pagi ini dikelilingi family tercinta. Dengan suasana yang lebih tenang. =P

Compared to pagi semalam. Juga dikelilingi family. Yang tercinta. Fasi KMNS. yang sangat riuh. 

Lepas bbq semalam, pulang ke rumah. 

Kalau ikut plan dgn Fafau, nak balik naik komuter lepas bbq. Makan itu penting okeh~ Dah deal dengan adik2 bilik nak balik saing. Tapi somehow, plan berubah. Abg Man mo hantarkan. Tawaran yang sangat menarik dan tak dapat nak tolak. Last2 setuju juga. Thanks bro.

Around jam berapa tah, makin lama makin sikit fasi kat cafe tu. Sangat2 takle nak handle bila adik, n the boys nak gerak balik. Sebab sejak pdt 0709 kalau adik ada memang akan saing naik komuter dengan adik. Tapi kali ni tak. Sebak kot. Dah hujan sikit. Tapi tahan lagi. Tapi bila salam dengan farah, elly, terus burst into tears. Sebab awal2 tu janji nak balik dengan diorang kan. Dahlah kat bilik rapat dengan mereka dua ini. Emo. yes. Saya Emo kali ini. Elly cakap jangan nangis, lagi lah hujan. Tak pernah2 hujan depan orang, kali ni jadi cenggini lak. Ramai lak tu. Student pun nampak. Lantaklah. Sorry. tak dapat nak handle kali ini. Terlalu banyak yang jadi. However, para pensyarah puas hati dengan pengurusan kali ini. ALhamdulillah.

Fikirkan maybe ni tahun last jadi fasi. Ya ALLAH, camne lah nak lepaskan macam tu je family ni. SANGAT2 SAYANG ok! Dengan macam2 yang jadi, sama2 sokong masing2 membuatkan bond tu lebih erat. 

Sampaikan Awal2 tu Azah tanya, "akak ok tak? Napa kali ni akak tak seceria tahun lepas?" Masa kat cafe semalam pun Yufi tanya "akak ok ke tak? Sorry for everything. Kali ni akak memang nampak moody sikit. "

Dan dalam kereta ngan abg Man ngan Fafau, I burst into tears lagi. A long one. Banyak yang tak tercakap. 

Semalam masa berkumpul pun, bila sampai part ada fasi yang nak balik tu, memang dah nak hujan dah. Tapi bertakung jep.

Mungkin juga perasaan emo ni timbul sebab kali ni ku bertindak solo. Dan macam boleh nak bertegur sapa dengan semua orang. Baik dengan yang bertudung labuh, dan yang bertudung biasa, lelaki, perempuan, tua, muda. Dan cara penerimaan mereka terhadap diri ini sangatlah seadanya. Syukran. =)

Jumaat malam, ada adek ni message. Sebak.
Jika semalam, jalan yang kita tempuh terasa sukar,
namun kita berjaya jua melaluinya dengan pertolongan dariNYa...
Jika hari ini kita rasakan jalan hidup terlalu sukar diTempuhi, 
maka yakinlah ALLAH bersama2 kita ketika ini.
Jika esok, kita lihat lorong2jalan yang penuh duri,
percayalah pada ALLAH dengan pertolonganNYA yang akan tetap bersama-sama kita esok...
Moga ALAH permudahkan segalanya.

Dan kali ini, mood nak masuk gambar kurang. I bet, tak byk gambr ku. =P 

Malam semalam, sangatlah flat. Daddy ajak tengok ikan kat Majalah 3. Tapi tertidur. Last2 masuk bilik. Tidur macam taknak bangun. Plus MPPB kali ini, kaki ku beberapa kali kejang. Selasa, Khamis. Banyak sangat jalan2 nih. Mood makan pun beberapa kali hilang. Tapi esok dan esok dan esok mo jenjalan lagi. Dan hari ini sampai khamis ada tetamu. best best best~

Pape pun, Sayang kalian!!! SANGAT! xoxo~

1 comment:

miss K said...

walaupon lisa x bnyk berckp..tp lisa syg sume gak!!!x)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681