Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-06-03

Tersepit.

Salam.

Naper biar semak,
Tanah sekangkang kera, 
naper biar semak..

Atas tu daddy yang taip. Comel kan? Daddy curi2 taip masa I left Belle on. Sebab nak pergi ambil food for dinner. Kalau ikut hati taknak makan sebenarnya. Haish.

Time ni I betul-betul perlukan I punya kaunselor. Napelah U pergi Padang time-time macam ni. Takpe. Mother, moga U selamat pergi selamat balik. Amin.
I like to lend my ears to people. To hear out people's story. Tak kisahlah tentang apa-apa pun kan. Bila melibatkan masalah ke apa ke, kalau I mampu, I help out dengan bagi cadangan ke apa. Tapi it's always up to orang tu untuk buat decision. Itu life mereka. Dan I tau, I bukanlah seorang kaunselor ke untuk ada lesen buat perkara macam ni. Tapi I help out as a friend, as a sister.
Dan, pernah juga, ia melibatkan masalah 2 hala. Jujur I kata, I mesti nak dengar dari both side. Tak fair dengar dari satu side. Dan bila dah dengar, cube help them out. Win-Win yang kita cari. Bukan Win-Lose @ Lose-Win @ Lose-Lose. Dan bile dah ada solution, I akan bertindak seneutral mungkin kepada dua-dua pihak. Ye lah, yang bergaduh nya mereka, dan bukan I. Buat apalah I nak berperang dengan mereka kan? Apa-apa yang I rasa, I simpankan sendiri. Terpulanglah u nak kata I ni hipokrit ke tak.

To-whom-it-may-concern.
syg, akak minta maaf. Even akak tahu kata-kata maaf dari akak ni takkan dapat lembutkan hati awak. Sebab mungkin apa yang akak buat ni memang tak boleh dimaafkan. Cumanya, apa yang akak buat itu adalah apa yang akak fikir terbaik untuk dua-dua pihak. Kepentingan masing-masing. Masing-masing pun dah go on dengan life masing-masing kan. So akak fikir tak perlu akak mereport sana sini tentang masing-masing. Nanti menambahkan keserabutan lagi. Takde faedah apa pun. Buat tambah dosa ada lah. Mungkin awak fikir akak ni back stab ke apa. Kalau awak nak bencikan akak, terpulanglah. Akak redha. Tapi satu je akak harap, awak fikirlah secara waras, secara matang. Dua-dua pun adik akak. Dua-dua pun akak sayang. Tenangkan lah diri itu. Seorang PRS kena pandai simpan rahsia. Dan itu yang akak pegang sampai sekarang. Itu rahsia dia. Sebab itu akak simpankan. Akak tak tahu nak kata apa dah. I'm not good in explaining. Just, kalau ada pape, u know where to find me. All the best for studies. I believe that you can do it. InsyaALLAH. Ur my lil sis. Dulu, kini dan selamanya.

Sedangkan lidah lagi tergigit. Inikan pula rumahtangga.






No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681