Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-06-05

Hurt. Protective.

Salam.

Pernah dengar tak yang no pain, no gain?

Pernah dengar tak pengalaman adalah guru yang terbaik when it comes to life?
WHen it comes to my beloved people, I will be very protective. VERY. Kadang-kadang, walau macamana hurt pun the truth yang I tau, I'll tend to keep it to myself taknak mereka tahu. Sebab nanti kalau mereka tahu, I tahu akan buat mereka rasa hurt. Sedih. Dan that's the part yang I taknak tengok. Lagi-lagi kalau I tahu keadaan mereka tu tak berapa okay. U tahu orang tu tak okay and then you nak cerita pasal something yang akan buat dia lagi hurt+serabut? Maybe you might do it. But not me. ENtah. I don't know. Maybe.

Tapi I tahu, berapa lama pun I cuba nak rahsiakan dari mereka, or nak protect mereka from finding out. I tak boleh lawan kuasa ALLAH. Kalau ALLAH kata jadi, jadilah ia. Kun fayakun. Macamana I nak hide it from them, they will know about it juga. Dan when it happens, it will hurt them even more. Sebab orang yang paling mereka trust tak bagitahu the truth. Tapi for my side, I bukannya taknak bagi tahu the truth. Satu, sama ada I taknak bagitahu sebab taknak orang itu hurt. Atau, memang prinsip kerahsiaan. Atau, I memang akan bagitahu. Tapi sehingga tiba masa yang sesuai. But nampaknya, masa yang sesuai tu still jadi masa tak sesuai juga. 

Dan walau macamana protective I might be, tapi, setiap orang ada jurnal dia masing-masing. It's up to oneself macamana nak fill up one's jurnal. Dan, I tak boleh bossy around kata warna ni tak sesuai, ayat ni tak sedap semua. Sebab itu bukan jurnal I. I dah ada jurnal I. Sebab I pernah rasa sakit tu, I taknak orang-orang yang I sayang tu rasa sakit yang I rasa. Tapi somehow, I buat mereka rasa lebih sakit. Sebab bila seseorang tu dah biasa sakit, once dia sakit, dia akan macam immune dah dengan sakit tu. Tapi kalau once orang tu nak sakit tapi tak sakit and tiba-tiba macam debushhhh sakit, sakit tu akan jadi tersangat perit compared tu yang dah berkali kali kali sakit. Faham tak? Hehe. I macam cakap putar belit je.

Tapi tu lah, ada orang kata juga, Kesakitan semalam menjadikan kita lebih kuat hari ini.

For-whom-it-may-concern,
I hope u understand.






No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681