Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-06-25

Cheer up!

Salam.

Pagi pagi lately memang rasa macam taknak bangun. Bukan sebab tak cukup tidur ke apa. Na a ah. Tapi sebab... Entah. Kadang-kadang rasa macam nak lari lari jauh jauh aje. Kadang kadang kan tanpa I minta minta, I ada perasaan nak lari dari apa apa ni semua. Kadang kadang ada perasaan tak rasa nak buat pape. Kadang kadang ada perasaan malas nak kisah. Kadang kadang semua perasaan negatif tu pun dah datang. Buat apa apa pun macam tak menjadi je. Haha! Bunyi macam emo je kan. Tipulah kalau I cakap I tak emo. Memang ada. Tapi masih boleh kawal lagi. Belum lagi rasa macam nak terjun jambatan ke. Ataupun amek kereta drift laju laju ke. Macam best je buat sesuatu yang boleh membahayakan diri. Sebab nanti akan ada orang marah marah. Ataupun ataupun ataupun... Heee. Dah takde ataupun. Blank.

Dan sekarang ni rasa macam nak pergi... B.P. Bukan yang kat Johor. Tapi kat utara. Naik bas sampai Butterworth. Pastu naik feri. Then naik bas sampai pekan B.P. Then jalan batu batu. HEhe. Cahaya! Behave please.

Tapi tu lah. Bila perasaan negatif mula datang, memang rasa macam taknak bangun dari tidur. Haha!

Dan dan dan I started melayan cerita Taiwan apa tah. Yang nama dia cam "Smiling Pasta". I dah lah lama tak tengok cerita cerita CIna Taiwan KOrea Jepun lah bagai. Cerita ni I layan sebab boleh ketawa golek golek dengan dia pun music effect. Kuar tanda seru yang besar lah. Dan lagu dia, walaupun I tak faham, I suka. Sebab macam emo semacam. Haha! Dan dan dan yang penting, penyanyi dia pakai baju macam nak nyanyi lagu rock apa kan, tengok-tengok nyanyi lagu cam sedih sedih. SUka suka. Menghiburkan hati. Oh oh. Lagu tu Nicholas Teo nyanyi kot. Polaris Tears. I je ketinggalan cerita cerita macam ni. Orang lain mesti dah khatam berbillion billion kali kannn? Lagi satu, tengok cerita ini adalah supaya Kak Ani tak dapat tengok cerita Rozana yang kat TV3 sebab cerita ni TV8. HAha. Jahat kan? I know... =P

P/S : Tiba tiba rasa tak sabar nak balik U. Tak tahu apa yang bakal menanti. Nervous pun ada juga.Tapi rasa taknak balik U pun ada. =P



2 comments:

MK Kimi said...

itulah manusia...mcm perasaan ada =]

CaHaya said...

saya suka komen anda, encik MK! =)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681