Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-06-14

Ada hikmah.

Salam.

Selama beberapa hari lepas, I and adik2 I had been working on few things. Cuba dari macam2 sudut untuk menjayakan apa yang we all plan. Someone told me something sounded like this, "Jangan berharap sgt k. jgn beriya2 plan. t klo xjd wani emo lg..key. =)" Haha, cam dia dah sangat faham I ni macam mana. Bila dia cakap macam tu, memang I emo. Hehe. 

Perasaan time tu macam, I tau I kena redha tapi I tak tau kenapa somehow I tak redha redha juga. Macam ada something yang holding me back from stop trying. Then, masa Khamis petang I balik rumah. Jumaat tu kena pergi balik kurusus. Balik tu sebab nak ambil barang-barang. Well, I ni MEMANG degil dan keras kepala lately. Encik Celcom SELALU marah. *dah lama nama encik Celcom tak naik kat blog ni. haha* Bila ada kat rumah, dikelilingi family kan, somehow rasa sangat seronok+happy. Even time tu tengah sangat bising kat rumah. Even time tu I tengah serabut pasal apa2 tah. Tapi perasaan tu macam heaven. Sampaikan patutnya balik ke kurusus Jumaat tu I rasa macam... Malasnya nak pergi, so buat trick untuk Mummy delay hantar. Last2 around 12+ kena pergi naik komuter sebab nak buat lawatan. 

Last-last plan tu tak jadi. Sebab fikir masak-masak, kalau I degil juga nanti akan nyusahkan orang lain. Orang yang I sayang. So, better off lah kan. 

Dan... I dah berbaik balik dengan my sister yang tengah kat penang itu. Even ada rasa awkward tu, tapi better dari diam langsung kannn? Then I get to chat with my brother yang di Indo itu. Sangat lama chat dengan dia tadi. He's coming back to Malaysia. And my sister yang belajar kat Timur Tengah *apa tah nama tempat tu* is also coming back to Malaysia. And I get to message my friend yang sedang di Indo tu. She's coming back to Malaysia juga. Harap-harap dapat jumpa mereka. And I get to chat SEKEJAP with my BFF yg kind of busy sebab ambil medic. Cepat2 grad okay. Cuma my friend yang kat Japan tu tak balik Malaysia tahun ni. T_T

Cuma somehow, I tak berapa cakap sangat ngan my lil bro sorang ni. Antara perlu atau tak. Suddenly rasa awkward nak bercerita macam-macam dengan dia.

Dan semalam I beli baju kotak2. LAGI. I taktau lah napa I obses sangat dengan baju kotak2. Hari tu I dapat skirt kotak2. Dan adik2+daddy kat rumah kata macam ni, "padanlah gomok tu macam tak suka betul jumpa kakla. Rupanya sebab kakla pesaing dia." Sebab Gomok(the cat) tu suka kotak juga. Dia macam akan nampak sibuk2 keliling@ kuar masuk kotak yang dia jumpa. 

Dan semalam a funny thing happen. Kat tv ada kuar satu lagu ni. Lagu Ku bukan aku. Alaaa yang Tilu nyanyi tu. The music is kind of catchy kan...? Nak macam Lenka punya music. Then I saw Gomok mula-mula dia tengah bersihkan badan dia. Bila ada lagu tu, tiba-tiba dia cam terberhenti ada kepala dia cam goyang-goyang ke kiri ke kanan macam ikut rentak lagu tu. Serius. *pleading eyes* Cute kannn? =)

Dan I boleh bagi my ringman ni berehat. Nak main boling 19 hb nanti. Tapi jari cedera. So macam xboleh je. Suddenly macam SANGAT banyak plan nak buat. =)

Tadi dalam kereta fikir-fikir balik semua. Rasa redha tu dah datang. Bertambah lepas bual2 ngan lil bro. Then baca a post from my 'mother'. Thanks. =)



Tiba2 kan ada orang offer I something. Tapi, cahaya, redhalah. *sigh*


Tangal 12 Jun, bermakna tamat sudah kurusus tentang PpN ni. Bermakna juga I dah ada kat rumah. I ada cakap nanti I akan cerita tentang prog ni kan? Tapi... Dah kalau kat rumah ni I akan kemalasan untuk berblog. haha

So, a few hours lagi adalah hari kejadian untuk PDT 1012. Bermulalah kisah baru. So, for my sisters and brothers, all the best. Betulkan yang biasa, Biasakan yang betul, Yang baik berterusan. Betul ke? Whatever it is, we're always a family. Thick or thin. InsyaALLAH, everything is going to be fine. =)



No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681