Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-06-17

Rasa macam flying... HIGH~~~

Salam.

Kadang-kadang there are times where I felt happy, excited unexpectedly, Kadang-kadang melampau lampau. Sedangkan hal tu hal kecil je. Tapi, nak buat macam mana. Keterujaan tu kadang-kadang will last for few days. Kadang-kadang berminggu-minggu, Sedangkan it's just some simple things je.

I : Boleh tak kalau nak ulang hari Isnin dan Rabu?
Dia : Boleh boleh.

Time tu nak ulang dua hari tu sebab dua hari tu SANGAT BEST. I spend those days with my 'siblings'. And those days maybe susah nak ulang ulang dah. Walaupun dua hari tu hanyalah sekadar a tour in a car, tengok wayang, atau main boling. But yet, it can still make me felt happy. Flying. Dalam erti kata lain, HEAVEN. Nasib baik dia tu pun suka Isnin ngan Rabu tu and nak ulang dua hari tu juga. =)

Kadang-kadang juga I rasa nak ulang malam last PST 1011. Masa penutupan tu. I walked hand in hand dengan this little sister of mine for a short while. Rasa nak panjangkan masa tu sebab SANGAT jarang dapat luangkan masa dengan dia. ADA tapi terhad. Masa hari nak balik pun tak dapat say see ya. Tapi rasa nak ulang malam tu. Sebab macam, I have my sister back!!! =)

Macam tadi, today is a friend's birthday. I wished happy birthday. At the friend's wall in efbi. the friend replied, thx nor alwani. Whoa. Orang itu tahu my name. Sedangkan at efbi I tak put my full name. Rasa flying. SANGAT. =)

Macam ada time time orang lain like/comment kita punya status. Sedangkan sebelum ni tak pernah pernah. =)
Oh, oh lupa. I dah disabled orang conteng my wall. Rasa rimas dengan macam macam application yg "siapa lihat profile anda? Siapa yang akan selamatkan anda pada tahun 2012?" Macam lalang. Menyemak je. =)

And I have some obsessions.
1. Baju kotak-kotak lengan panjang.
2. Clothings berwarna kelabu.
3. Boots.

Serius macam obses sangat. Tak tahu kenapa. Macam last week, I bought this one checked blouse, sampai keesokan harinya rasa keterujaan itu masih ada. Sekarang dah ada 4 checked blouse. And tadi Mummy belanja me a grey blouse. CUma boots tu macam kalau pergi kedai kasut, I will act, "Boots!!!" Tapi xmampu beli. T_T ok. xle beli lagi. Sebab dah banyak kasut kat rumah. hehe.

Tapi tu lah. kadang-kadang kan, Just simple things happens pun boleh make me feel like flying. Kadang kadang dah fly tapi tanak balik ke planet Bumi je.

What can make you fell like flying? Feel free to share. =)






1 comment:

Kimmy said...

just like you.. being with dearest friends is the most happy thing..
T_T

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681