Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-06-02

Cuti tak cuti.

Salam.



Cuti sem I start 5 Mei 2010. Sejak dari hari 5 Mei tu, hari ni baru hari kedua I betul-betul stay kat rumah tak keluar-keluar. Even Mummy go pick up smallest sister petang tadi pun I tak follow. Pagi tadi dahlah dengan bangun lambatnya. Serius. Rasa macam taknak bangun. Smaller brother punya katil memang bahaya. Nanti kena cari pita keselamatan yang merah putih tu ikat keliling katil smaller brother. Sebab BAHAYA. Then lepak-lepak depan Belle, tengok-tengok gambar photoshoot semalam, I dapat call. Tengok no macam I punya Uni punya nombor. Jawab jawab, tengok-tengok application untuk Permata Pintar tu diterima. Ada kem 5-12 Jun. Sabtu ni ok!!! Tengah-tengah jawab call tu I tepuk pipi I. Nak tolak ke terima. Kalau tolak, rugi. Kalau terima... Kakla memang...emphhh! Tak balik kampunglah maknanya. Kot. Haish. Dapat elaun tak pergi kem ni? Last-last I terima. Habislah kanak-kanak tu akhir tahun nanti.  

I : nanti kakla kena kuar rumah lagi. Cuti tak macam cuti.
Dia : BUkan kakla memang suka ke?
I : *speechless*


I : Susah betul ada anak suka merayap ni.
Dia : Merayap bagitahu xpe.
I : *lagi rasa nak merayap. haha*

Dia : sian parents wani.

I tak kisah kalau keluar. Tapi kalau hari-hari keluar, duit pun keluar macam air yang mengalir kan, air mata ku pun turut sama mengalir lah nanti. Seronok gembirakan orang. Dah dah. jangan mengeluh. Astaghfirullahalazim. *diam*


Betul-betul hari tidur hari ini. Petang tidur lagi. I xtaulah apa yang penat sangat sampai tidur tak hengat dunia nih. Nak kata I yang drive semalam, impossible lah kan. Stress kot. Stress pasal apa pun xtau lah. Haish. =) Dan I nak habiskan berbuku buku buku I yang tak baca-baca lagi. BANYAK.The Kite Runner (T.K.R.) tu dari PST ari tu tak habis-habis. Ni dah terbeli buku Cinta Sufi PakCik R.A.M. ni, semangat nak habiskan T.K.R tu  kian menipis. Sebab dah tertransfer ke Cinta Sufi. Tanpa sengaja. Hehe. =P Dan nak kena buat a few phone calls esok. MALASNYA.

Sekarang ni I nak bercuti. Efbi pun dah deactivate. Xtau kali ni tahan berapa lama. Selalunya cam sehari je. Haha. U know where to find me. My blog, my YM, my phone, my emails. Semua tu still available.

Sambil-sambil ni tengah fikir camne nak cari duit secara halal dan tak menggembirakan diri. Semoga Teh dapat tender dekat-dekat Selangor ni. Leh sibuk-sibuk kat dia.  Amin. =)



No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681