Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-06-25

Rindu. =)

Salam.

Sekarang dah 315 pagi. Sepatutnya dah tidur dah. Tapi somehow, mata ni tak nak pejam. Tapi kepala dah mula rasa sakit-sakit. Selalunya time ni dah mimpi apa apa entah. =)

Beberapa hari ini, teringat kan encik. Sebab rasa macam dah lama tak jumpa encik. Maybe sebab last time jumpa tu jumpa sekejap je kot. Dan kitorang bukanlah jenis rajin texting ke, call ke. Tapi macam preferable kalau pape, jumpa face to face. The bright side, nanti takdelah salah bagi info ke apa kan. Sebab kadang-kadang dari texting orang boleh salah faham kan. Tapi tu lah, dah lama tak jumpa. So khabar pun cam dah  lama tak tahu kot. Kejam I ni kan. Tapi I still sayang kan dia. Ha. amek nih. Pengakuan berani mati okeyh. Haha. 

Ahad ni wedding abang tu ingat kalau sempat nak jumpa Encik sekejap. Tapi tadi die text cakap dia nak balik hometown dia. Terus rasa nak nangis okay. Sebab fikir cam dia nak balik hometown for good. Sedangkan time dia text tu tengah rasa happy happy dengan adik fasi buzz! buzz! and misscall misscall Aina sebab dah pukul 12 tengahmalam. Meaning, birthday Aina. Nasib baik Aina cam tak amuk ke apa. Risau juga. But Aina cam suka sebab meriah. Haha. Sorry kitorang wat lappy Aina jammed. heee. I plan nak misscall dia je ramai ramai. Macam pernah buat kat siapa tah suatu masa dulu. Tapi, tu lah. Bila nak buat jahat ni, macam-macam idea boleh kuar. =)
Rindunya nak cakap banyak-banyak merapu macam macam kat Encik. Kenakan Encik sampai dia habis blushing. Haish. Cahaya. Kamoo dah alif ngau. Tettttt.



Peribahasa untuk hari ini,

"Harapkan pagar, pagar makan padi."
I'm Off.
Selamat beradu people.






You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681