Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-07-03

oh hati…

Ade satu mlm tu…
Sgt merisaukan…
Iyah nak balik… ibu suh die naik bas dr kmtr… t turun dkt2 umah ibu amek lah…
Tersebutlah kisah. Tim nak solat maghrib tu ibu trus g kuar pintu(mcm flash. Tibe2 je dh ilang). Pastu iyah msg kate die x turun kt perhentian last bas. Dhla ku x ikut. Ibu nye enpon lak ibu tgl. Iyah lak batry low. Sgt gile. Pa lak xde. Uih. Dh xtau nk wat ape. Tim tu cm doa ibu cpt2 lah balik. Seb bek kan tim tu x amek kunci keta bapak n blasah drift g cr ibu. Naseb baik. Klu x, lg satu mslh timbul. Last2 kul bape tah ibu blk. N time tu cpt2 saut tudung n p ikut ibu. Alhamdulillah iyah dijumpai. Gile ah. Dh la mlm. Mlm2 bhy. menggelatar tau kaki ibu. Iyah ni… len kali stick 2 de plan lah… Ibu mane tak risaukan anak2 die…

Smlm diner, ibu blnje kt luar… mkn bsar tol lah.
Asal la skang ni nafsu mkn melampau2. Mane la x brat nek 2 kg dlm sminggu… ni pun td cek berat. Dh turun skit!!! Skang ni, due2 enpon msti sentiasa ade krdt… celcom mmg wajib ade… sian dak kcik tu. Kebosanan die. Ku hanya mampu msg2 die jek… moga die cpt smbuh. Kuatkan dirimu!!! Seharian jugak main teka-teki ngan dak kcik tuh. xnk bg die boring.

Minggu ni, wat keje dr umh jek. Minggu dpn baru g markas. Tim tu msti ramai yg dh smbg blajar kn. Stat sem baru. Moga adik2 n kwn2 n abg2 n kakak2 akn perform lg baik utk sem ni… Berusaha!!! Bile la nak dpt tau smbung masters ni… rs cm sgt mls jek… kalau x ibu suh dok umah tlg2 ibu jek. Oh tidak!!! Sgt bahaya. Nanti nafsu makan ku melonjak2 tahap langit ke tujuh kang. Nehi!!!

And and and… xsabar nak dpt gmbr dr naqib!!! Ari tu nye corrupt.
Tgh mlm td ade dak kcik bciter2 padaku… tabahkan hatimu ya adik… hidup ini pnuh dugaan… ALLAH MAHA ADIL… di setiap dugaan itu ada hikmahnya…

Wah… sgt pandai ku berkata2. Tp tiba time ku ada mslh, ku jugak yg terkontang-kanting. Nasihat org, senang je kn? Tp bile kita yg kena…?

Skang kan… cm dh xkisah dh. Asalkn ku tau, ape yg ku buat dpt gembirakan org. Hrp2 apa yg ku buat ni , xbertentangan dengan hukum ALLAH.

Arini blaja mende baru.
“iyah x off bedak!!!”, kata are2 the gadget gurl. (wah. Zaman skang ni bedak pun blh on off!!!)

P/S : rindunya ngn org Balik Pulau n yg kat New York n kt Sepintar n kat Jelebu.

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681