Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-07-26

berjalan2 dengan musafir.

AMARAN: nama watak2 didalam kisah ini adalah nama panggilan semata2. Kalau ada yang namanya macam dikenali, sesungguhnya, ia telah disuratkan untuk ada ramai insan dalam dunia ini dengan panggilan yang sama. Tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang sedang meninggal dunia.

Tersebutlah kisah.
Minggu ni jadi minggu melawat U** lagi oleh fc2. Dh due minggu dh. Minggu dpn, ada fc2 nk lwt U**?

21 Julai 2009.
Malam itu, ku berborak dengan yufi. Yufi kata, Naqib nk dtg Khamis mlm. Sebab nk anta dvd kat Yufi. Then camne tah bincang2 ngan Yufi nak ajak Naqib jln2. Time tu cam main2 jek. Tp mmg plan nk kuar ari Sabtu. Sbb nak shopping barang2 keperluan. Then camne tah, x igtla Selasa mlm jugak ke Rabu mlm, cm ade plan ngan Mr Sumbody lak nk g jenjalan. Sbb cm dah tensen ngan macam2, so, Mr Sumbody nk ajak g jenjalan sbb nak releasekan ketensenan diri ini.

23 Julai 2009.
Hari-hari pun berlalu. Tersebutlah kisah. Khamis petang. Mengonlinekan diri. Wan online. "Akk, tgh bt ape tu?...saya kat U** ni." Terkejut diri ini. Sbb ari tu Naqib je nk dtg. Tibe2 Wan lak dtg. Nek moto lak tu. Bkn USM tu jauh ke.? Hohoh. yg penting, time tu sgt tidak percaya yg Wan berada d U diri ini n dtg dgn menaiki motosikal. BBrp kali la jgak ku tanye die. So, nk buktikan, dia kata nnt jmpe. Sgt seronok dpt jmpe Wan lg b4 die nek belon. Pastu cm mlm tu diri ini dh pning2. Alamak. Wan ngan Naqib dtg. nnt nk kuar ngn mereka. Tah bile lg dpt jmpe Wan ni. Btul, pjg umur jmpe lg. so, rs nk ikut kuar ari sbtu. Tp igt nk kuar ngn Mr Sumbody ari Sabtu. Ari Ahad mmg xle. Dh direserve utk jmpe adik2 PPSM lak. Bincang2 ngn Yufi nk g mane satu. Tbe2 ade dpt msg kate Sbtu pg kul 930 ade miting kt UM. tim tu lgla. rs nk ponteng pun ade. tp... dh due kali xdpt g miting. N mlm 2 Naqib ajk breakfast Jumaat pg.

24 Julai 2009.
Akhirnya ape yg jd? Pg Jumaat tu breakfast same2 gak. berlima. Fain, Yufi, Naqib, Wan dan diri ini. Ms breakfast tu, Wan ade ckp. "xsangka eh kak, kita jumpa lg". Ms nyorok tu, ade la gak selingan peringatan atau tazkirah utk msg2. Usrah. Sbb ade Naqibah tim tu. =) N, tim tu cm pikir, klu dh breakfast ngn mereka n xkuar ngn mereka Sbtu pg, cm xpelah. Tim tu tengah confuse antr dua, nk g miting @ discussion ngn Mr Sumbody. Urm. Pening2. Ptg tu lak, dlm kul 5 wat discussion ngan Yufi, Naqib, Wan, Bob, Nadia psl pjlnn ari sbtu kat Tasik Kejut. Smbl tunggu Nadia, jln2 ngn Yufi kt Tasik tu. Dh lame xjenjalan hirup udara yg segar bugar. segar ke? jerebu kn. Hahah. Biarlah.Tim tu pkir, G miting n then dlm kul 12 abis pastu g lah Mid. Sbb ramai cm nak men boling tim tu. N mid cm plg sng nk g. Tim tu, cm terpaksalah tangguh discussion ngn Mr Sumbody ke tarikh yg belum ditentukan. memikirkan nak meraikan musafir yg dtg tu kan. Xle lah klu ade yg cm wat muka ksian. Cm xsmpi ati. Pdhl tim tu cm igt xnk g Mid tu. N then, area Maghrib la jgak miting tu abis. Nasib baik Nadia reti bwk moto. so, Nadia gilir2 anta Yufi n then anta diri ini. Tim tu lah, rs sgt2 nk ade kete. tp, lesen dh berkulat dh. N smbl tunggu tu, Sempat lagi passing2 bc msg kt fon. Msg yg membuat diri ini rs sgt tersentap. Yg penting, ku tau apa yg ku lakukan. InsyaALLAH, xlanggar lg batasan agama. YA ALLAH, jauhkanlah diriku dr fitnah dunia. Amin. Mlm tu, dpt , miting ari Sabtu cancel. Urm. Nape ek? Tp, yay gak. dpt g awal. Shopping brg. Cr kasut. Mlm itu, bncg ngn Yufi lg. Kami decide nk ajk fc2 yg area lmbh Klang join g Mid if free. mintak tlg wakil U gtau kt yg ken. kpd yg xdpt msg tu, harap maaf. Segala kesulitan amat dikesali.

25 Julai 2009.Tersebutlah kisah, jam 1200 sampai at Mid. Sori ocha n yufi at kelewatan.Bulat call, tanya kat mane. Tim tu baru smpi mid. Atie xle nk dtg sbb xsihat. N then Bulat call lg, kate dh smpi dh. magic. Hahah. Maka, bermulalah operasi bershopping dgn kak wani. Yufi, Ocha, sy n Bulat. Thanks Bulat sbb masih stia jd bodygad akk. Ari tu ms PSK pun, cmni gak. Sume nk jenjalan tp xtau nk g mane. Memandangkan sy dh buat list nk beli brg apa dan adik2 xkisah nak g mane tim tu, maka, beramai2lah rombongan utk membeli list Kak Wani. ahahahah. Yg bestnye, ms sbtu tu, bli gelang same ngn ocha n yufi! Rock! Hahah pasan. Lalu dpn MPH. ade blackberry nya promotion. N then ternampak sesuatu yg sgt horror! Ada maskot Blackberry! Dgn sepantas petir ku berlari ke eskelator supaya xkne kejar ngn maskot. Bulat dh cam, akak, maskot tu nak amek gmbr ngn akk. Hushh. jgn bising. nanti die dtg. Horror betul. Then jln2, kul brape tah mereka2 msg kata dh smpi Mid. Wat plan jht. sbb xpuas ati mereka dtg lmbt. N wat2 la konon cr kasut ilang. Kasut yg ilang sbb xjumpe2 lg kasut nye. Kasut yg nk dibeli. Hah. ayat berbelit. Tp, tim tu sgt kesian ngn Izwan, Saceh n Faizul. Tp yg plg utama, Izwan lah. Izwan akk minta maaf. Niat nk bergurau jek. xsangka lak cmtu. Betul2 minta maaf. Then kul 6 jugak men boling. cm biase, Bulat xmain. nadia pun xmain. Yg lain sume main. mereka adalah; Me, Yufi, Naqib, Ocha, Wan, Awal, Faizul(kwn pdt mereka2), Bob, Saceh n Heryl(kwn Bob). Bulat, n yufi, thanks sbb wat payung. Bulat blk ms Maghrib. xsmpt amek gmbr ngn Bulat. amek2 gmbr jp, Then balik. Anta Ocha UPM, balik. Kesian aida. xdpt masuk blk sndirik. Sgt2 minta maaf. smpi foyer, naik cc jmpe Ella. tp xpuas!!! sgt sekejap. xdpt lepaskan rindu pun. Then kul brape tah smpi blk.

Kepada Wan:
Wan bc ke? xnk kira lah. Nk taip gak.
Dulu, Wan dpt kos lain. Tp, ade rezki, Wan still diberi peluang utk masuk bidang yg wan minat. Akk doakan smoga berjaya. Panjang umur, kita jumpa lagi. Jgn nakal2. =) Minta maaf andai tkasar bhs ke ape ke. Thanks 4 everything. Nice knowing u. Pape pun, berusaha!!!
n jgn sekali2 putus asa walau apa2 pun yg berlaku, k? usaha+doa+tawakal=kejayaan...insyaALLAH
=)

P/S: Gambar akan diupload kemudian.

2 comments:

Muhammad Taufiq Azzain said...

terima kasih krn mnjga sy...

CaHaya said...

akak akn jg2 org2 yg akk syg.
=)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681