Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-07-08

dipaksa terpaksa memaksa.

siang td, tgh borak2 ngn ade adik ni kt um, ada org call utk jd fc next week.
it is what i like.
dpt jumpe org sharing pengalaman.
lg2 prog tu melibatkan pelajar sekolah.
bgku it's sumting yg baik.
bkn wat jht ape pun.
tp...
alangkah sedihnye bile niat ku itu ditentang habis2an.
kne wat mende lain.
m**t**S.
psl mende ni pun satu.
xtau lg dpt ke tak.
tp td calling.
ade kwn ckp, g amek surat kt pps.
esok pg2 ke.
dgn nk settlekan konsert ni lg.
1 ogos je kot prognye.
satu2 kot.
igtkn nak tangguh dulu.
bkn xnk wat.
tp tangguh jek.
ari tu pun kate klu x jd, tlg2 ngn kerja2 lain.
xle lencong2.
pdhl ku dh ilang smgt nk wat bende tu.
lg2 bile tgk no tu pg jmaat itu.

ada org kate, buat la ape yg kita minat.
n bila ku dpt peluang utk wat yg kita minat tu, nape ade yg menentang?
sgt sedih.
rs nak rebel jek.
antara minat n kehendak org.
dok2 kt cni, ngadu, mintak pendpt yg lbh tuwe.
ade yg memujuk.
n sgt ramai yg menyokong utk kerja dulu.
tau lah apa ku nak buat.

ku nak juga berdikari.
wat keputusan sendiri.
sedih2.
........................................................................................................................................

No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681