Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2009-07-10

adventure dan revenge dan afraid.

adventure itu pengembaraan.
dan revenge itu balas dendam.
dan afraid itu takut.

wah.
mcm banyak nak cakap hari ini.
ada yang gembira.
ada yang sedih.
tapi yang gembira dulu nak citer.

sekarang nak cite ape yang berlaku pagi tadi.
maka ia melibatkan bkaitan revenge.
ha?
alwani membalas dendam?
ya.
saya membalas dendam.
percayalah.
sebab ari tu xdpt jmpe b**** n a***.
and hari ni dpt jumpe mereka!!!
lunch lg.
hohoh.
tp td ade org nk jeles kan ku. sbb die pun g jmpe mereka berdua n siap import seseorg dr u nya itu.
xheran...

ape itu adventure?
bila...
tak pernah nek moto jauh2 pastu kne bonceng jauh2.
n bwk laju lak tu.
bergegar otak!!!
dlm ati, cool jek.
ahahah.(shhh! ni rahsia tau)
slame ni nek dlm ukm jek.
jauh pun, ke kajang ke hentian kajang tah.
sakit blakang.
pastu g mkn kt umh ade kakak ni dinner.
jamuan.
dkt2 ngn frim dh.
sgt cntik landskap umh nye.
even halaman xluas, tp sgt cntik.
after pnat wat keje, then rht2 kt umh kakak itu.
mkn sgt byk.
org jamu.
mkn jelah.
nanti puasa.
bulan rejab ni.
sunat tau pose.


afraid itu adalah apbl kita takut sesuatu yg paling kita taknak berlaku itu berlaku. bgku, sdg kritikal. ku tak henti2 mendoakan die.
moga2 mlm2nye diulit mimpi2 indah.
Ya ALLAH, permudahkanlah perjalanan hidupnya.
InsyaALLAH.

dan lg satu yang gembira ialah
mr sumbody nak dtg kl ahad ni!!!
yay!!!
sgt seronok!!!
at least ade gak yg happy dlm minggu ni kan.
satu2 pergi.
tp dtg balik insan itu.
ALHAMDULILLAH.
SEGALA PUJI BAGIMU YA ALLAH.

dh ngantuk lah.
salam.

1 comment:

sarah al -idrus said...

ala pelakon2 dlm cita ni smua tak dikenali.hehe cite la lebih detail sikit sape sape.

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681