Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-08-31

10 tips to be happy.

Salam.


Sejak I kecil lagi, I suka kumpul kumpul quote. Kalau dalam Malay, dipanggil Mutiara kata. Starting sekolah menengah. Masa belajar kat Four dulu, I jadi librarian. So, kadang kadang masa tengah tugas jaga library, I akan pergi cari ada satu buku ni tajuk dia "1001 mutiara kata" kalau tak silap lah.  Ada banyak edisi. Tapi I tak ingat berapa. Sebab lepas dah tinggalkan sekolah tu, I tak nampak dah buku tu kat mana mana library/bookstore dah. Tak tahu lah I yang silap cari ke kan. Tapi, masa sekolah tu lah, I ada satu buku khas untuk I salin salin mutiara kata ni. Kadang kadang bila free, I baca balik. Salah satu cara I bagi motivasi kat diri. Dan lepas dah sekolah, yakni masuk alam kolej ni kan, I dah semakin reti guna internet. Jadi kemudahan untuk right click save tu digunakan dengan sebaik mungkin. Google cari quote best best. Selalunya yang dalam bentuk jpeq lah. Sebab nanti boleh buat as Wallpaper di dekstop. Ni I nak share.


BUKAN KEPUNYAAN SAYA OKAY. Credits to the owner which is not me. urm. ada nama blog dia di picture ini. Enjoy!

 

























No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681