Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-08-24

Kenangan yang terindah.

Salam.

You can fool everyone around you. But not yourself. That came in my mind few minutes ago. 

Kadang kadang kan macam tak percaya je apa yang dah jadi. Tiba tiba semua kenangan tu datang. Rasa macam semalam je kenangan tu semua. Tapi... Tak. The fact is that, it happened for some few weeks. Dah few weeks we're living our own world. Apart. 

Mana boleh nak tipu diri sendiri. Kata kat semua orang, I'm okay. Ketawa ketawa semua. Hari hari pun post blog kasi semangat kat diri kan. Tapi bila masa tu datang, rasa sedih tu ada juga. Air mata tumpah juga. Yup. Memang I tipulah kalau kata I tak nanes. 

Banyak kali terdetik. Selalu kalau naik komuter *time ni kan tak dapat nak buat apa kecuali berfikir* fikir fikir pasal macam macam. Banyak kali pun fikir. Is he doing good? How is his family? Is he already permanent with his job? *diri pun tengah getir boleh lagi lak nak fikir tentang orang lain* Tapi I tak dapat nak henti fikir. Nanti bila busy fikir pasal perkara lain, lupa sekejap. Tapi lama lama ingat balik. Dia okay tak? Macam selama ini pun, he shared his life with me. Kalau nak tanya orang, sah sah lah orang lain belum tentu nak tahu. Tapi i selalu takut nak tanya. Taknak nanti macam ada harapan. I terima dia seadanya dia. Cuma, I dah taknak hurt dia dah. Cukuplah I tengok dia dari jauh je. Knowing that he's doing good is more than enough.

Tapi tadi, tadi I dah penat not knowing the answers of my own question. Luckily, he's doing good. And I hope, he'll always do good. If, if one day he meet some one else, that can replace me, that might be better. At least I know that there's someone that can take care of him, right? That can make him happy. Cause he deserves to be happy. Even this might make me hurt. Tapi itu adalah lebih baik. I lebih rela I yang hurt dari I dapat tahu I hurt orang lain.  

Bagi semangat kat orang lain is wayyy easier than doing what you told others.

Hey, life goes on. Kannn? So cheer up. ^.^



Bila yang tertulis untukku

Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan 
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah




You are one of the best gifts I had in my life. And it will stay that way. 




Harap harap harap harap harap lepas ni tiada yang timbulkan isu bila nak kahwin. Sensitif, beb. Semua isu pun sensitif. haha. =P


 

1 comment:

CaHaya said...

Bila baca ini semula, teringat hati sakit sakit tapi still macam nak back off biar orang lain jaga dia. Tapi I tahu masa itu I tipu diri. Cakap sanggup. Sedangkan deep dalam hati, nak jaga dia. Nak tolong jaga family dia. Nak sama sama susah dengan dia. Nak happy kan dia. And I still hope it will come true. Still. Masa terima dia dulu, I want him to be the my last. Tapi, kalau wish untuk jaga dia itu tak jadi kenyataan, I kena redha. Walaupun sakit, I still kena redha.

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681