Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-08-06

Kena reject.

Salam.


First. Bos I dah fire I dari jadi dia punya setiausaha. *kira reject tak?* Sebenarnya dah banyak kali dah I nak letak jawatan. I kan ngengada. Tapi somehow dia selalu suruh I fikir masak masak and tak bagi I letak jawatan. *time tu dia sayangkan I kot. haha. =P* Tapi I tahu I buat kerja tak bagus. Selalu bagi dia disappointed, marah marah. Tapi semua bos pun mesti ada marah staff dia kan? Masa awal awal dia offer I kerja I dah cakap dah I ni tak perfect. Kerja ada je yang kurang. Dia kata takpe. *yeke?* So I pun terima offer tu. Lama lama macam okay lah pula. Dah dua tahun dah kerja ni. Then last week, sebenarnya dari bulan 5 lagi kot. Macam dah kurang okay dah dengan bos. So last week dia fire I. Dia kata dia tak puas hati dengan kerja I. *dia taklah guna ayat ni. tapi maksud dia camtu lah*. Tapi I tak tahu kenapa kali ini, I tak rasa nak buat rayuan supaya dia jangan pecat I. Mungkin I redha kot. Sebab nanti taklah dia frust lagi dengan I kan? Sedih? Siapa tak sedih? Dah dua tahun kot pegang jawatan ini. Tapi mungkin sebab fikir, REZEKI, JODOH, AJAL, MAUT kan ALLAH yang tentukan. Jadi sedih pun kena tabah juga. Saya kan kuat. Hiyargh! =) Bos, jangan sedih sedih tau. Nanti bos lantiklah setiausaha baru. Mesti ada orang nak punya. =) Kalau nak offer I kerja lagi, boleh je. kot. Penat tau jadi secretary ni. Kena jaga hati bos lagi. *muka tak malu. haha. =P*


 Urm. bos I dulu tu lagi hensem dari dia ni. 
Bos ada rambut. 
Dan I tak guna nama Miss Frimley masa kerja dulu. =P


Second. Urm. Tempat tu dah fire I juga. DIa tak mahu I ada di situ lagi. Tapi yang ini, I buat rayuan. I still nak tempat tu bagi sumbangan di atas yuran yang I bayar. Harap harap rayuan ini diluluskan. Kalau tak lulus, padan muka I. Dulu masa tempat tu nak I, I tak perform betul betul. Kan dah kena fire. Tapi dengar dengar meeting pun pertengahan Ogos. Lambat lagi. *sigh* Tak lulus, I buat plan B lah. Lulus, I akan pergi tempat tu lagi. BETUL. =)


Third. Celcom pun dah reject I juga. Okay. FOn Celcom sakit. Kali ini betul betul sakit. Dapat ON. Tapi macam hendak tak hendak sahaja. *kecewa* Rasa macam kena dump je. FOn Celcom, awak mana boleh sakit. Awak kena sihat. Semua no fon dalam itu. dan... Message message kenangan tu... 
"adik sygkan akak. syg sgt2. tp xtau nak tnjkkn mcmne..." 
Dan kalau nak guna sim kad nak text pun, kalau nak text orang yang no dia Isimpan dalam fon tu, bagaimana pula? Lagi lagi kalau orang itu tidak on efbi? Huwaaa... *okay. saya mula berkelakuan gedik*


Keempat. Oh. Dalam kisah kisah I kena reject ini, I dilantik untuk kerja sebagai tenaga pengajar sambilan untuk satu program Disember ini. See, every cloud have a silver lining. Woot woot! =)



2 comments:

Ain bintu Amir said...

izit ur own experience wanito?

CaHaya said...

Yup. tak lah menarik pun. hehe. LIfe's tough. =)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681