Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-01-01

Syukran. Syukur Alhamdulillah.

 

Aku dah 22 tahun.

Terima kasih banyak untuk semua yang wish birthday, juga yg nak wish tp xsempat wish. Moga kalian juga sentiasa dalam keredhaanNya.

Ada yang tanya dapat banyak hadiah tak?

Setakat semalam dan hari ini takde lagi.

Kalau orang bagi, terima kasih. Kalau orang tak bagi, takpe. Xkisah.

Yang lebih aku perlukan, agar mendoakan aku agar semakin kuat hari demi hari. Doakan aku? Terima kasih. Moga kalian juga kuat hari demi hari.

Ada orang tanya, What happened?

Biasalah, kdg2 kita terjatuh. Maybe agak metafora.  Tapi itulah hakikatnya. Hakikat kehidupan. Kita takkan selalu berjalan dengan lancar. Even kalau drive pun, kadang2 akan tersangkut. Ada perkataan ‘tapi’ jugak.

Dekat pengakhiran 2009 ni, aku banyak kali terjatuh. Yup. Sakit. dan kadang2 aku main hujan. Rasa cam kanak2 je, bila main2 hujan ni. Dan aku cuba muhasabah balik kenapa aku jatuh. Cuba dan masih mencuba. Dan berusaha. =)

Dan pagi ini, airmata ku menitis lagi. Tsk tsk. Sebab rasa syahdu sangat baca msg dr seorang adik ini. Thanks adik. Akk bersyukur sgt dapat berkenalan ngan adik. Moga adik berjaya dunia akhirat. Amin. =)

I’m happy with what i have n get. N i’ll stick with it.

Alhamdulillah syukur.

 

P/S:

Never take a person for granted. Hold every person close to your heart cause you might wake up one day and realise that you’ve lost a diamond while you were too busy collecting stones.

3 comments:

::SizuKa:: said...

selamat hari lahir akak..;)

Aku yang bijaksana said...

Happy birthday =]

miss K said...

selamat hari jadi kak wani...semoga panjang umur dan murah rezeki..

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681