Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-01-14

Asrim '10 and I realized that...

Salam.


Sangat banyak event yg I x post lg dlm blog ni. Birthday, Selero!, apa lg ek? Tu je kot. but I'll start with Asrim '10 memandangkan tgh ada idea nk taip2 about this event. Yg lain tu, tunggu~ =)

Tanggal hari Rabu bertarikh 13 Januari 2010, iaitu semalam punya semalam, I went for a seminar at USIM. ASRIM '10 means Actuarial Science and Risk Management which is one of the courses offered kat USIM tu yang sama aliran dengan Sains Aktuari di UKM. Sama ke hampir sama ek? =) '10 tu pula refer kat 2010 rasanya. Yang ni I xsmpat nak kaji. Teehee~


The reason why i wanted to go is,

- dah lama xg seminar cenggini

- tiada kelas on Wednesday. So, cam mengisi masa lapang. Rajin x sy? =P

- nak juga merasa jejak kaki ke USIM. =P


Dan mmg ada hikmah juga lah pergi seminar ni. Walaupun 3 kali pusing2 dlm USIM tu untuk cari dewan seminar nya. Nak cr USIM xsesat. Tp cari dewan yg sesat. Lain kali kena confirm blk tmpt seminar the day b4 seminar. tau, alwani? I learned pasal selok belok kalau nak jadi lecturer. Pening jugak ea? Owh. lupa nak cakap. Pergi dengan Farah+Abg Saiful. Thanks kepada Dr Is, Abg Saiful, ngan Farah.

Us~


Ok, ada 5 presentations, Yang basically is about actuary, takaful, risk management. I'll add up the speakers next time. I'm not an actuary student. But, what I'm learning right now sedikit sebanyak membawa sy ke arah aktuari. Atau stat, Tsk Tsk. terpaksa meninggalkan Maths. =(


Yang bestnya adalah...


- Duduk satu row dgn Wani, Lia, Mal, Fair, Lynn. Serius rindu dgn diorg. Especially Mal. dah lama sgt xbual2 share stories about each other. Lg2 after dah kuar from FIC 7. Tp xsmpt capture pic ngn Mal + Fair. Ampun.

Some of the gurls. Masing2 tak sabar mau pulang~


- Jumpa seserians! Ana, Aliaa, Afe (btul ke eja) Calyx ngan Ckin viva. Tp xsmpt nk snap gmbr ngn Ckin. Tsk tsk.

seserians. berjumpa lagi~


- Mkn kt tmpt VIP. hehehe~

- And dapatlah juga some input about risk management. And sgt suka the last speaker!


ANd somehow, after sampai kolej, I realize yg, dah lama dah realize tp this makes me sgt2 yakin sekarang, dlm umur 23 thn akhir tahun ni, it's time to be serious. Tahun dpan dah 24 tahun. N tahun depan Iyah balik Msia. Erk. No more main2. I'll stick to what I have. Apa2 yg jd, we'll face it together. Sy akn menerima apa jua seadanya. Alwani, be patient ok? InsyaALLAH. =)





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681