Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-11-03

Tak tahu nak letak tajuk apa.

Salam.

Malam ini ada 2 post ye.

Tadi pergi reread post. Pilih tag yang menarik. Then baca baca. Secara tak sengaja, T_T. Haish. Kenapa kenapa kenapa T_T? Idk.

Funny. Teringat ada sekali tu post di sini Rindu. Then dia yang dirindui baca. And ugut nak print and nak baca depan depan. Siap kata nak print suruh another kawan pula baca. Haish malu. Macam kalau cakap kat blog, I rindu orang ni I rindu orang tu bolehlah. Kalau nak cakap depan depan, SANGAT SEGAN. Malu bertempat takpe kan? Hehe. At least I cakap juga rindu kan. Orang kata jangan simpan perasaan kita. Hehe.

Tak tahulah. Hari kedua rasa restless. Tak sedap hati.

Pernah tak guna perkataan ayat ini? "Don't worry." I always use this sentence. Selalu macam bila in a trouble ke apa ke, and then ada loved ones yang tahu and then macam mereka macam risau. Tapi tak mahu buat mereka risau so cakaplah ayat ini. Tapi bila cakap, ia hanya akan buat orang lagi risau. Sebab people cares. So they become worried. Macam a few days, people uses this sentence on me. But I become lagi risau. Lumrah cik cahaya kot. lumrah manusia. Senang risau kalau melibatkan kebajikan people. Urm. Next time, kena guna perkataan ayat "Please worry." So that nanti people dah tak worry. Logik tak? hehe. Kalau orang cakap please, people tak suka buat. Tapi kalau cakap don't people MESTI akan buat. Kan kan kan?

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.




No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681