Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-11-21

Bake lagi. hehe.

Salam.

Pagi tadi kelam kabut pergi cari resipi nak bake cake. Google je. hehe. Mummy cook pasta. Jadi I make dessert. Nak share dengan orang sebenarnya. Tapi, still buat untuk makan dengan pasta itu juga. Pergi cari resipi vanilla+choc chip. Yang mudah mudah je. Geledah cari ingredients cukup ke tak. Nasib baik ada. Sampai habis terhantuk kepala. Semangat punya pasal. hehe. Kira masa sempat tak. Sebab masa tak banyak untuk bake. Jadi nak kena siapkan cepat cepat.

Well, selalu bake cake guna butter. Resipi kali ini guna oil. Jadi tak tau mana silap, choc chip tu mendap ke bahagian bwh adunan.Dan keliling bekas bakar tu. So, choc chipnya hangus dan kek rasa vanilla sahaja. Luckily tidak manis sangat. Macam kalau nak makan ulang ulang pun boleh. Tetapi Kak Ani+adik suka part hangit itu. Sebab choc chip. Haha. Nampak tak berapa cantik. Tapi bila makan, tolak tepi hangit itu, still rasa sedap. Lupa. Ni link resipi.


 Tak sempat ambil gambar lepas siap bake.


Macam fun baking ini. Sebab just follow instructions. Sukat sukat. Then siap. Hehe. Tomorrow nak buat lagi kot. As muffin pula. If nak jumpa budak kecil itu, can try bake then bagi dia. Kids kan macam suka juga makan muffin kan? Muffin ke, cup cakes ke, alah lebih kurang lah. Hehe. 

Cik Anggun suggest buat choc moist. Urm. Tak jumpa resipi lagi. Tak pun tomorrow nak buat choc chip cookies. Kalau cookies ini, choc chip nya tak mendap ke bawah. Gigih tak? Saya gigih mahu menggemukkan orang. Ngehehe. *evil laugh*

Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.

2 comments:

NHAR said...

kak la, dah siap, hantar kat bestsah sikit (kalau sedap la). hahaha

CaHaya said...

eh, tengok oranglah. mestilah sedap. hehe.

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681