Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-11-06

52. Thanks.

Salam.

Sejak beberapa hari ini, dapat kawan baru pula. Di dunia blogging ini. Hye. Thanks sebab follow. Rasa segan. Serius. Sebab anda yang follow follow ini macam punya followers yang ramai. Dan saya tidak. Dan pengomen tegar beberapa orang sahaja. Takpe. Meaning tak ramai orang baca. Kalau orang yang baca pun, macam yang rapat rapat. Hehe.

Tapi, serius, segan. Takut content dia menghampakan those yang read. Saya blog macam nak share share je. So, I post things I want to. Tiba tiba dah post, rasa nak delete, saya delete. Kadang kadang sangat beremosi. Kadang kadang cakap tentang perkara yang sama. Sebab basically, macam sekarang ini, what happens to me is rutine. Lagi lagi sedang berehat rehat di rumah ini kan. So macam suka hati je.

So sorry, if i disappoint you. Harap harap kalian kalian can accept me the way I am. Kalau ada macam yang perlu ditegur, tegurlah ye...? Cuba yang terbaik. Sekarang ini pun macam sedang cuba tranform myself. Cuma dari segi blogging, what I post here, macam still sama, atau makin teruk. Kagum dengan those people yang buat post and then boleh kaitkan dengan ayat Al-Quran dan hadis. Dan bahasa pun cantik, sedap je baca. Mine? Still trying. Sekarang macam banyak guna quote. Learning is a never ending process. Banyak improvement kena buat, kan? Content pun kena selari dengan umur. Saya sudah ada umur...! hehe. Cuba cuba cuba. Bit by bit.

Oh ya.! Background hitam je. Sebab tak jumpa yang sesuai lagi. Sorry. =(
Kalau tak ikhlas, buat apa pun tak jadi. Usaha doa tawakal.


No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681