Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-04-19

Petang tadi.

Salam.


Dalam tengahari tadi I dan Mummy dan adik2 I pergi jalan2. Girls day out lah kannn. Memandang kan fon yang kekosongan battery, I tinggalkan dua2 fon I kat rumah. 

Yang Celcom charge. Yang maxis masuk waiting list. Sebab I malas nak cari charger2 lain yang ada kat rumah. Dah lambat dah time tu. Sister dok tanya banyak kali Kakla nak ikut tak. Kakla nak ikut tak. Kakla nak ikut tak. Sebab borak kat fon lama sangat. haha. Lantaklah. 

Then pergilah. Dengan berbekalkan purse yang ada RM6 sahaja. (Habislah ibu kena pow).
Balik rumah penat2 dalam jam 3 petang tu, tengok fon kejap.
Eh, Encik M1 call. Selalu kalau Encik M1 call, macam ada hal mustahak. So I pun cepat2 call Encik M1 balik. 




Lebih kurang camnilah kisahnya. Lebih kurang ok. sebab tak ingat dialog yg sbnr. Lain kali kena rekod ni.
I: Hello.

Encik M1: Haluuu. 

I: Kenapa call?

Then Encik M1 pass kat orang lain. Suara dia cam Encik M2.

Encik M1: Hello? Hello? Hello? Hello? Hello? (Berapa banyak hello pun I tak ingat. Tak sempat nak kira. Bukan I tak reti kira OK. Tak sempat je. Sebab dok fikir suara tu macam kenal and apahal diorang ada bersama ni.)

I: Eh, sapa ni? Sapa ni? (Padahal cam suspek Encik M2 dah.) Korang kat mana? 

Encik M2: Kat mid.

I: Nape korang kat mid? Tak aci~ 
.
.
.
Encik M2 pass kat Encik M1.

Encik M1: Siapa suruh tak on YM semalam? Tadi call pun tak angkat.
HUwaaaa... Kejam. Time I takde mood nak online online ni lah korang sibuk nak discuss kat waiem nak ngedate ngedate. 

I: Alaaa. Tadi fon habis bateri. Pastu tinggal kat umah caj. Dua2 tinggal.

Encik M1: Padan muka.

I: Ada siapa lagi?

Time bila tah Encik M1 pass kat Encik M2 lak. Seb bek lah I tau suara korang ni. Haih.

I: Ada siapa lagi?

Encik M2: Siapa suruh tak datang. haha.

I: Kejam lah korang.

Encik M2: Normal lah.

I: Taknak normal. Nak abnormal. Tanak kawan.

Encik M2: Tanak kawan sudah.
Grrr. I tau lah u tau I tak boleh kalau tak kawan dgn u alls kannn. Lantaklah siapa orang ketiga tu kan. 5 minit lah juga perbualan tu.
.
.
.
Then letak fon.




Nak sedih pun tak jugak. Sebab benda dah jadi. Tiba2 nak rasa terharu boleh tak? Sebab Encik M1 ingat nak call I. Haha. Perasan! Nanti buat lagiiiiii!






P/S : M1--> Muhammad        M2--> Muhammad

cute lah korang ni. haha.
=))





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681