Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-04-29

Kapal2 belayar.

Salam.

I don't always write about my love life here. Haha. As if I have somewhere else to write about it. This blog is meant as a space for me to fill with my thoughts. And my feelings. Habislah korang serabut baca pasal jiwaku ini. =)

Tapi kali ni rasa nak taip pasal love life ni. Secara general. Kot.

Sebagai sebuah kapal yang sedang belayar dia sebagai kapten, saya sebagai pembantu, macam2 halangan akan datang. Bila kita rasa betul2 macam dah nekad, kata kat hati, aku dah taknak orang lain, aku nak dia je. Macam2 dugaan datang. Satu satu. Dah ok, diuji lagi. Ok lagi, uji lagi. =)

Tapi tu lah, Sanchez pernah cakap, dalam percintaan memang kena banyak berkorban. =)


Ok. Kadang rasa macam nekad. Kadang rasa macam betul ke dia orangnya? Itulah. Kak Ida kata, buat solat istikharah. Ibu pun kata macam tu.

Tapi kadang2 rasa macam give up pun ada. Kalau hari2 jumpa, kalau ada masalah apa pun boleh settle dengan senang. Tapi kalau dah sebulan sekali dua je jumpa, Setakat text je, Tak pun call je memang boleh buat ada salah faham. Maklumat tak sampai. I'm not good in expressing my words, my feelings. lagi2 berkait2 dengan hati. Macam kena confess lah kan. Contoh macam orang tanya, kenapa suka pakai baju warna merah. Mesti ada maksud tersirat kan. Cam ada kenangan indah2 dengan warna merah ke, atau ada perasaan yang orang lain takkan faham ke kan. Itu jawapan yang dia nak. Tapi instead, I bagi jawapan, sebab dia best. See, tak pandai nak cerita ikhlas dari hati.

Nak kata baru menjebakkan diri dalam bidang cinta, tak juga. Jadi bukanlah amatur kan. Siap boleh jadi advisor lagi. Tapi kadang2 kan cakap memang senang. Tapi bila jadi kat diri sendiri, =P 

Kita tengok secara positif, things will be better kan?

Being quiet doesn't mean that I hate. It just means that I'm giving u the chance to miss me. =)










No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681