Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-04-21

Nak jadi kejam boleh tak?

Salam.

FYI, cik cahaya ni mood nya berubah2. Kadang happy. One second later, moody~
Tak percaya? Haha. tak paksa pun.

Tapi... quite a while, I can still control my mood. Marah camne pun still leh maniskan muka. Tapi dalam hati, @#$%^& pun ada. Kadang2 kita kena jaga hati orang lain juga kan. Kadang2 jujur je lah cakap, "beta murka!!!". Oooops. tercuri ayat cik Anggun.

CUmanya, lately ni... MOod kata: Malas nak ambil kisah pasal orang lain. Evil kan? I wanna be in my own world. People that cares will ask, "Are you ok?". People, I'm doing good. Just mood sekarang kata malas nak busy body hal orang lain. Malas nak tanya macam2. Malas nak sebuk2. Malas nak cari orang suh mereka dngar my stories. Macam2 jadi sebenarnya. Tapi... tu lah. Malas.

Even, since kejadian kat MId yang dua2 fon tak le on sebab satu memang prob satu lagi battery habis tu, I left my phones vibrate sahaja. MEaning, kalau ada org call, or message tidak akan berbunyi. Just vibrate. So, macam tak sedar lah. Sorry. And nak text sape2 pun Malas dah. Lately rasa cam takde kepentingan pun ada fon. Nak campak jauh2 pun ada. Haha. Kejam kan?

Nak jumpa orang pun ada rasa malas. Someone ajak hangout tapi... I know ada yang marah with my actions ni. But I need my space. Ada masanya, I just do what I wanna do. I don't give a damn about what other people felt or think. And this is the time. Lepas I went for MPPB nanti lah I reschedule balik my meetings. (Meetings cam dah bekerja apa je kan?)

What's keep revolving in my mind is that:
1. I need to study for my 2 papers on 28 and 4th may.
2. Regarding facilitators (is this spelt correctly?) for selangor matriculation. I don't know where to find more people.
3. Watch out my daily food consume.
4. Watch out for my acne.
5. About where I'm staying after 28th of April.

But there are certain times I still care. So somehow, I still look forward whether my fons have a msg or a missed call. So, jgnlah pula rasa taknak msg atau call because this post. Kejam mana lah sangat cik cahaya nih boleh jadi. =)





3 comments:

tyanoty said...

ptot aa lmbat blas msg uh~

ad masalah upenye~

smile!!!

=))

CaHaya said...

ta de mood ngan ada masalah tu dua benda yang berbeza.

ada masalah leh wat ta de mood.
tapi tade mood tak semestinya ada masalah.

tyanoty said...

oooo~

fham!

hee~

bpr rm versus???

nk byar nie~

=))

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681