Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-04-29

B.e.T.T.e.R.

Salam.

I felt better today. Serious. Had a very looooong sleep. 

Haha. Makin gemuklah macam ni.
Tengah berfikir2 macamana nak lupakan pasal semalam.

Rasa macam bawau pun ada juga. =)

Maybe semalam emo2 sebab exam. And ada benda yang jadi tu.

Mula2 rasa frust. Betul2 frust. Berkali-kalilah juga hujan kan. 

Lepas tu. Haih. Korang tau tak ALLAH itu MAHA PENYAYANG? Tau tak? Kalau tak tau, memanglah.

Betul, ALLAH itu MAHA PENYAYANG. In a blink of an eye je, DIA tunjukkan sesuatu. Dan made me realize untuk kali ke berapa tah.

Menyedarkan saya tentang betapa saya tidak patut kecewa dengan apa yang berlaku. Dan kena teruskan hidup dengan apa yang ada. Yang lepas biar berlepas. Akan datang jangan terlepas. 

Dah banyak kali juga sebenarnya cakap kat diri sendiri, let's move on living with what's left.

Betul. DIA MAHA PENYAYANG. DIA BAGI BANYAK petunjuk supaya saya tak lari jauh dari DIA. Tapi saya yang degil, Buat tak tahu petunjuk2 yang ada depan, belakang, kiri, kanan mata ni. Asbab2 yang DIA turunkan pun banyak. (lebih dari satu, banyak kan?)

Sekarang ni tiba2 rasa protective ngan a girl ni. Tak pernah jumpa. Tapi kadang2 terbump into her dalam dunia online. Jap. baru dua kali je pun. 

Hey Encik E! Kalau I tahu u sakitkan hati girl ni lagi, siaplah. I pergi tempat u tu cari U and and and... siaplah! I ada bodyguard okeh! Hish. Girl tu syg GILA kat U and u... GERAM. 

Ok. Sekarang, siapa nak jadi I punya bodyguard? ke bouncer ke? Ada siapa2 nak tak? =)

Dan sekarang sangat2 harap girl tu reply my msg. PLz plz plz reply.

Siapa kata Sharing is Caring? Orang yang nak share tu yelah kot caring. Yang tumpang kat apa yg dishare tu caring ke? Dah. pergi farmasi Caring. MOga dapat sikit2 perasaan Caring tu.

Yet, I still need to fix something. Moga elok sampai akhir hayat. AMin.  Ok, nak kena pergi kedai mana ea...





1 comment:

tyanoty said...

atie ad tali pinggang pink!
boley apply jd bodyguard?
=))

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681