Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-02-13

Menjadi dewasa.

Salam.


I still tidak mempunyai kesedaran diri untuk pulang ke rumah. Alwani, silalah pulang!!!


Xtau nak balik bila. Nak study study study. Tapi blok dah sangat sunyi. Nasib baik Felo ada. Betul ke ada? Oklah. Nasib baik Mama si kucing ada. Bolehlah teman. Tapi dia kucing. Tu lah. Rasa nak balik pula. 


Tengah maghrib2 ni I felt rajin untuk browse through my mails, efbi, efes, blog, blog kwn2 semua dan gemilang check buku overdue ke tak =P . Sedang browse blog kawan2, teringat dah lama tak baca blog Sarah. Dia rajin blog. Dan tulis panjang2. Junior Seseri-Dendro-Vivacious. Lupa dia kelas apa. Ada post dia cerita tentang percintaan orang dewasa dari her point of view. 


Basically, what I understood is that bila dewasa kan, macam lebih kepada, menerima-seadanya+memahami-keadaan-orang-lain-dan-bukan-pentingkan-diri.


Jadi macam, tak perlu lah kena berjumpa hari2. Call hari2. SMS 24 jam. Kalau tak dapat message I Love You semua pun nak merajuk sampai 2 3 hari. Cam sendiri faham sudahlah. Cam saya sayang awak, awak sayang saya. Saya dah ada dia jadi tak boleh menggatal lagi. Orang lain hanya kawan sahaja walaupun jumpa dia. Dan perkara-perkara macam tu. Lebih kepada, tumpukan kepada komitmen masing2. Dan apa yang paling penting adalah TRUST. *ayat sarah.*


Masa degree dulu cam hari-hari pun boleh jumpa Encik. He. PPSM bukan besar mana pun. =P So cam lepas degree habis, dah jarang jumpa. Lagi2 bila Encik dah kerja kan. Pastu cam nak dapatkan kertas kedua ni pun cam kurang semangat sebab xdapat jumpa mangkin tiap2 hari. Hish. gatal.  Tapi tu lah, lama2 kan, cam dah biasa. Kadang2 boleh tak lepas 2 3 hari baru teringat yg dah lama tak kacau Encik. Eh, apa khabar eh Encik? Lama-lama pun cam dah boleh terima yang dia tu sudah bekerja. Ada meeting sana sini. M.E.E.T.I.N.G. ok. So, cam tenang je. Plus, membusykan diri dengan perkara2 lain. Seperti? Urm. I belajar ok. Itulah. Kena jadi dewasa sekarang ni. =)


Encik, jangan nakal2 ok. Ingat tau. Saya ada spy kat tempat kerja awak tu. Padahal tak hire spy pun. Nak hire spy mahal. Takde duit dah. Esok makan nasi+kuah je lah nmpknya. 


Tapi tapi tapi. Kena ingat. Jodoh pertemuan ajal maut itu kan ALLAH yang tentukan. =)


Kagum dengan Sarah sebab dia dah nak pergi rumah jumpa family bakal husband semua. Moga everything goes well. Adakah dia Seserian pertama yang will be married? Atau ada lagi pencabar lain. Mari tunggu~


p/s: xtau tajuk ada kaitan ngn post ke tak. 

p/p/s: persahabatan orang dewasa lak camne? =P



No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681