Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-02-21

Mengaji masa kecil dulu.

Salam.

Tadi ada baca post kat blog seseorang ni. Mr K.  
Pasal ada ustaz ambil kesempatan pelajar2 perempuan darjah 4 sekolah itu.

Terus macam teringat.
Haih.
Kanak2 masa umur darjah2 ni selalu macam tak tahu apa2.
Sangat2 lah boleh kena tipu.
Masa kecil2 dulu ada kena pergi mengaji kat satu tempat ni.
Tak ingat umur berapa.
Tapi macam darjah 4,5,6.
Plus, belum baligh lagi kan.


Haih. Ustaz oh ustaz.

Lama2 dah tak ngaji kat citu dah.
Kawan2 perempuan pun dah tak ngaji situ dah.
Time darjah2 jugalah berhenti ngaji situ.

Tak tahulah kat situ still mengajar orang mengaji ke tak.

Harap2 ustaz2 tu dah berubah.



Pengajaran, jangan terlalu percayakan orang lain.

Dan bila kita diberi amanah itu, lakukanlah sebaik2 nya.
Jangan lah pula ambil kesempatan.
Mentang2lah berkuasa kan.

Nanti dah ada anak, jaga anak2 baik2 ya.

Moga kita sentiasa dalam keredhaan ALLAH s.w.t.





No comments:

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681