Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-02-02

He's my hero. My idol.

Salam.

Hi. Actually, I'm suppose to finish up summarizing my jurnal. Tomorrow is the due, dude!!! Wah... I guna perkataan dude. Yet I felt like putting up this post.


My hero. He ain't the Superman or TMNT. I only liked Superman during the times where the actor is Dean Cain because I thought that he's handsome. But he's gemuk already. So, rejected.


Last Thursday, I don't have class at all. Ok. For this sem. I don't have class on Thursday. Cool tak? Tak. Sebab nanti end up buat kerja2 lagha. Ish. Bertaubatlah wahai Alwani. So, I felt like watching the movies/film that I have in my Belle here. Padahal ada beberapa cerita je pun. Cukup je dua tangan nak kira. =P 


I pilih cerita Taken untuk ditonton. English story. Tak tahu nama pelakon utama tu. Tapi pelakon utama membawa watak sebagai seorang daddy (dah cerai dan tinggal sorang2 sebab anak gadisnya tinggal dgn ex-wifenya) yang sangat sayangkan anak gadisnya. Anak gadisnya 17 @ 18 tahun entah. Nak cerita tapi ingat2 lupa pasal details. Cis.  Then Anak gadisnya minta izin nak pergi Paris. Daddy tu berat nak bagi. But the daddy end up letting her go. With so many rules. Like, calling him when arrive, giving the address and phone number where she lived and macam2 lagi. Sekarang baru faham kenapa Daddy slalu minta alamat kalau nak sleepover. Oh. lupa. The daddy is like working for the country macam jadi security ke secret agent apa tah. And then at Paris the gadis was kidnapped. So, the daddy like searching all the way down for his daughty. Betapa daddynya sanggup berkorban kan? tsk tsk. Kalau nak tahu lagi, carilah sendiri. Kalau dah tahu, Good. Sebab malas nak tulis panjang2. =P


So, after I finished that story, I was like automatically taking my phone and texted, "I love you, daddy" to daddy and also "I love you Mummy" to Mummy. Know what happened???

Daddy replied. Lebih kurang macam ini.

Daddy: Daddy tak buat papa pun?

Me: Ala... tak boleh ke kata macam tu?  

Daddy: Tak cakap pun daddy dah tahu.

Me: Rasa syahdu. N macam nak hujan. Macam kekasih tak? sob sob. =)


Mummy pun replied. Tapi post ni pasal daddy kannn. So, lain kali lah cerita pasal mummy. Heee. Mummy selalu kata, I ni anak daddy. Lalala~


Because daddy is the type yang action speaks louder than words. My idol. And And And I always wanted a guy that is similar to daddy's personality and so on as my husband. And... macam akan dapat je. Habislah saya. Sebab daddy garang. Tapi handsome. So, faham2lah. Tak faham pun pura2 lah faham. =)


So, I know daddy tak baca. I hope so.

Tapi. Daddy, I LOVE YOU!!! SO MUCH. You are my hero.


Ok. Fullstop. Nak tengok Tari Tirana. Gedik2. I like. =P

Dan Supernatural. Lalala~


4 comments:

^_s::a::s::a_^ said...

waaa!! sayang daddy saya juga!!
ni kalau wana dgr sy sbt daddy, msti die gelak sakan nih..
coz i used to call my daddy "bapak".
n wana gelakkan dat thing coz katanye mcm org kmpng dahulu kala...
ala2 cerita nujum pak belalang..huhu

CaHaya said...

hehe. snanya kitorg panggil bapak. tapi klu nak bodek panggil pa.
then klu nk ngengada, jd lah daddy.
semua pun blh lah.
abi.
abuyah.

aizat said...

kaseh ibu membawa ke syurga..
syg bapa abadi selama..

CaHaya said...

=)

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681