Beauty Tip of the Day

Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dgn jalan sabar dan mengerjakan
sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.

Al-Baqarah 2:45

2010-02-08

dup dap dup dap.

Salam.


Esok pagi ada midsem stokastik. Tapi cik cahaya ni still nak tulis2 kat sini. Cam tak sedar diri je kan? Lalala~


Tapi serius. Masa kelas risk tadi mmg xdpt nak fokus. Sbb b4 class start cam ada classmate dok compare2 jwpn sume and discuss stokastik. So cam rasa sgt left out+stress cam xtau pape. Huish. Nasib baik xpergi meeting hari ahad tu. Kalau tak mesti lagi stress kan? So, cam dok pikir, xle bungkus sem ni. Serius. mmg xdpt fokus. Salin je apa yang Dr tulis. Sorry Dr. Nanti lepas stokastik saya pulun untuk risk. Kena dapat A untuk risk. 


Asyik terfikir kalau bungkus sem ni, mmg dh nk let go dh kertas ni. Cam rasa cukup je satu kertas. Tapi duit... Urm. Dan Teh pernah cakap, jgn hampakan harapan ibu bapak. Kejap cam, Baik, saya usaha sedaya mungkin. Kejap cam, dah cuba dah tapi jd camni lak. 


Tapi tapi tapi. Kesedihan hanya lah setakat itu. Masuk kuliah stokastik, cam blur2 lah juga. Tapi lepas kelas stokastik tu, rasa sangat seronok. Sebab even dengan ilmu yang sedikit ni kan, cam dapat tolong org juga. Seronok sharing dengan mereka. Masing2 cam tak puas hati. Nak kuarkan teori masing2. Girls. Thanks. Sedikit sebanyak, rasa bersemangat semula. Nanti kalau ada diskusi lagi, jgn lupa ajak tau. Ok. jgn lupa buat diskusi lagi tau. Esok kita kena buat apa? SENYUM. =) Snanye kan, bab tadi tu cik cahaya tak paham sangat. Tapi masa diskusi tadi baru cam clean and clear. Happy.


So, on the way back balik kolej. Berfikir dan berfikir. Takpe2. Kita usaha. Dan  jangan kedekut ilmu. Walaupun ilmu kita sikit je. Sebab tak rugi pape pun. Silap haribulan, kita dapat balik lagi banyak dari yang kita share. =)


All the best untuk Stokastik esok. Dah. Pergi study. 


P/s: ALLAH itu MAHA ADIL. Kan ada pepatah kata, buat baik dibalas baik. =) 

Dan sebenarnya esok ada lagi perkara lain akan berlaku. Jeng jeng jeng. 

Dan... Esok nak bawa berapa keping kertas ea???


2 comments:

^_s::a::s::a_^ said...

hahaha..seronok berdiskusi..
kak wani punye senyum mse xm stokastik...
wah!!! smpai ke telinga~
hihihihi

CaHaya said...

eh, mana cik sasa nampak?
sekodeng ea~
kantoi.
akk nmpk cik sasa yg senyum memanjang.
kan dh practise smlm kan.
=)
jom diskuss jwpn pula.
hahaha

You know what’s beautiful?

Your eyes blinking, your pupils dilating when you’re euphoric, the curve of your smile, the shade of your teeth, the arch of your back, the fingers typing, the breathing thing you do, the thoughts. Your thoughts. How you think is beautiful; how a thought comes to mind is…a miracle, how you operate, how you are; just you. In every sense of the word; all your blood cells, neurons, organs, your limbs, your soul. You are breathtaking, mashaa’Allaah.


:D

You can’t control the things that happen to you but you can control the way you react to them. It’s all perception.
You Again (Movie)

41568319681